Näin saat laatat puhtaiksi

Tuntuvatko kylpyhuoneen tai keittiön laatat keräävän likaa? Älä luovuta - hyvällä hoidolla ja oikeilla puhdistusaineilla laatat saa pysymään kirkkaina.

Laattapintojen puhtaanapitoon pätee sama sääntö kuin muuhunkin siivoukseen: puhdista riittävän usein, niin pääset helpommalla.

Imuroi laatoitettu lattia ja pyyhi seinät ja lattia nihkeällä mikrokuituliinalla säännöllisesti. Varsinkin epätasaisten luonnonkivilaattojen kolot kannattaa käydä huolellisesti läpi imurin harjasuuttimella. Näin lika ja pöly eivät ehdi pinttyä.

Keraamiset laatat ja luonnonkivilaatat vaativat erilaiset pesuaineet ja välineet. Keraamiset laatat kestävät hyvin emäksisiä pesuaineita ja ronskeja otteita, mutta luonnonkivet tulee puhdistaa hellästi.

Pese keraamiset laatat happamalla puhdistusaineella, jonka pH-arvo on alle 7. Jotta aine ei vahingoita huokoisia laattasaumoja, kostuta puhdistettavat pinnat ensin vedellä. Jos lika on pinttynyt, anna pesuaineen vaikuttaa 10 minuuttia. Hankaa lika harjalla tai karhealla sienellä ja huuhtele hyvin.

Kalkkitahrat lähtevät hyvin happamalla pesuaineella, etikalla tai ruokasoodalla. Sampoojäämät ja rasvatahrat taas irtoavat parhaiten käsitiskiaineella.

Pese luonnonkivilaatat neutraalilla käsitiskiaineella. Luonnonkivet eivät kestä happamia aineita: tarkista siis aina, että pesuaineen pH-arvo on 6-8.

Puhdista luonnonkivilaattoihin tulleet tahrat tuoreeltaan ja imeytä nesteet heti talouspaperiin tai suolaan. Sekoita käsitiskiainetta veteen, vaahdota ja hankaa tahraa pehmeällä sienellä tai nukkaamattomalla rätillä. Huuhtele hyvin. Jos olet epävarma pesuaineen sopivuudesta, kokeile sitä ensin huomaamattomaan kohtaan.

Kommentit (1)
Vierailija
Viesti

Kiiltäviksi ja puhtaiksi lasitetut laatat saa kätevästi höyrypesurilla, luonnonkivilaattoihin en oo kokeillu mutta luulisin toimivan niidenkin kanssa!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Näin koti uudistuu tapetin paloilla - katso 3 hauskaa ideaa

Aina ei tarvitse tapetoida koko huonetta. Moni kiva idea onnistuu tapettien jämäpaloilla.

Hipelöitkö toisinaan rautakaupoissa ihania tapettirullia? Bongaatko niitä myös marketin alennuslaareista ja mietit, miten niitä käyttäisi?

Pelko pois - ohjeita noudattamalla tapetointi ei ole vaikeaa! Tartu kivoihin tapetteihin kaupassa tai käytä vanhat ylijäämäpalat kodin sisustukseen.

Nyt on aika käyttää kirkasvaloa - katso 6 kauneinta designlamppua

Kirkasvalolaitteen ei tarvitse näyttää kirkasvalolaitteelta. Poimimme 6 kauneinta designvaloa, jotka toimivat samalla sisustuselementteinä.

Sinäkin voit olla luova! Katso Arabian Runo-astioiden suunnittelijan opit

Suosittujen Arabian Runo-astioiden suunnittelija, keraamikko Heini Riitahuhta kattaa pöydän rennosti ja luovasti yhdistellen. Katso videolta, miten se tehdään!

Lastenkalusteiden suunnittelija:

"Mieti, tarvitaanko lastenhuonetta ollenkaan!"

Lue asiantuntijan vinkit lastenhuoneen sisustukseen. Yksi niistä on koko lastenhuoneen idean kyseenalaistaminen.

Suunnittele lastenhuone toiminnan ehdoilla. Huone ei saa olla parhaimmillaan silloin, kun siellä ei tapahdu mitään. Kyseessä on sama asia, kuin jos pukisit joka päivä lapsen hienoihin vaatteisiin, joita ei saa sotkea.

Anna lapsen nauttia väreistä. Pienen lapsen silmät rakastavat niitä. Vaikka olisit valkoisen sisustuksen ystävä tai kotisi olisi mustavalkoinen tai harmaa, salli lastenhuoneen olla värikäs valtakunta.

Leiki lapsesi kanssa! Suunnittele sellainen lastenhuone, että mahdut olemaan ja puuhaamaan siellä itsekin.

Älä sisusta liian valmiiksi. Jätä tilaa lapsen mielikuvitukselle. Sen sijaan, että etsisit viikkokausia oikeaa lastenhuoneen tapettia, anna lapsen piirtää kuvat seinille.

Mieti, tarvitaanko lastenhuonetta ollenkaan. Olisiko lapsen sittenkin paras olla muissa huoneissa yhdessä vanhempiensa kanssa?

Vikit antoi tanskalainen Bolette Blædel, Bobles-tuoteperheen kehittäjä. Tanskasta maailmalle levinneet Bobles-tuotteet ovat lelun ja kalusteen välimuotoja, joiden on tarkoitus kannustaa kehittää taaperoikäisten motorisia taitoja ja saada vanhemmatkin tenavat liikkumaan.

Lisätietoja Bobles-tuotteista saat täältä.

Kuva Bobles.