Työharjoittelija Johannes tarttuu tarvittaessa vaikka keittimeen.

Olen Johannes Finne, KK:n taitto-osaston harkkari. Kuvassa olen Sanoma Magazinesin studiolla Helsingin keskustassa valvomassa lehden sisäkansien kuvauksia. Hoitelin siinä samalla kuvausasisstentin tehtäviä; tarvitsimme kuvaan höyrystyneen peilin, ja toteutus onnistui vedenkeittimen avulla.

Olen kolmannen vuosikurssin graafisen suunnittelun opiskelija Pekka Halosen akatemiasta. Työharjoitteluni Kodin Kuvalehdessä kestää seitsemän viikkoa, joista viisi on nyt takana päin. Valmistun ensi keväänä ja haluaisin työskennellä aikakauslehdessä, siksi olen hakeutunut molemmissa opintoihin kuuluvassa harjoittelujaksoissa tutustumaan isoihin, mielenkiintoisiin lehtitaloihin.

Täällä KK:n toimituksessa pääsee osallistumaan monipuolisesti lehden tekoon juttujen suunnittelusta viimeistelyyn asti. Graafisen suunnittelun opiskelijana harjoitteluni painopiste on ollut lehden taitossa sekä kuvituksen suunnittelussa ja ideoinnissa. Lehden graafista ohjeistusta on noudatettava tarkasti, joskin luovuus ja kekseliäisyys ovat myös sallittuja asioita - jopa toivottavia.
 
Teksti, Johannes Finne, kuva Tuomas Kolehmainen