Miten saa siistin meikkipohjan ja kulmat kauniisti kaartuviksi. Miten aurinkopuuteria käytetään kasvojen varjostamiseen ja kuinka rajataan huulet? Ota talteen meikkivinkit!

Meikkaaminen on hauskaa, kun opettelee muutaman käytännön niksin, jotka parantavat lopputulosta.

 

Kulmien siistiminen
Tarvitset kulmakarvaharjan, automaatti- tai manuaalipinsetit, kulmakynän ja kulmakarvageelin. Kestovärjää ja nypi kulmat säännöllisesti, niin meikkaaminen on nopeampaa. Kulmien muotoilu on helpompaa, kun annat ensin ammattilaisen muotoilla ne. Säilytä kulmien luonnollinen muoto ja ole varovainen, ettet nypi kulmiin tyhjiä aukkoja tai tee niistä liian kapeita.

 Tee näin

 1. Harjaa kulmat kulmaharjalla.

 2. Nypi hajakarvat silmien välistä ja kulmakarvojen alapuolelta.

 3. Kulmakarvan aloituskohta on linjassa nenän ulkoreunan kanssa. Aloita nyppiminen aloituskohdasta ja etene alareunaa pitkin kohti keskikohtaa. Keskikohta eli kulmakarvan korkein kohta on ihanteellisin, kun se on linjassa iiriksen ulkoreunan kanssa.

 4. Jatka nyppimistä kohti ulkoreunaa. Säilytä kulman linnunsiipimäinen muoto. Kulmakarvan loppukohta selviää, kun laitat kynän viistosti nenän ulkonurkasta kohti silmän ulkonurkkaa. Eri puolille sojottavat liian pitkät kulmakarvat voi leikata kynsisaksilla lyhyemmiksi.

 5. Piirrä terävällä kulmakynällä lyhyitä kulmakarvan suuntaisia viivoja. Valitse sävy hiustesi sävyn mukaan. Pehmeämpää jälkeä syntyy puuterimaisella kulmavärillä ja kulmasiveltimellä. Tähän käy myös oikeansävyinen luomiväri.

 6. Viimeistele karvat ojennukseen kulmakarvageelillä. Kokeile värillistä kulmakarvageeliä! Voit käyttää myös hiuslakkaa tai -vahaa.

 

Meikkivoiteen levitys
Nestemäisen meikkivoiteen eli fluidin voi levittää sormin tai meikkisienellä. Sormien lämpö auttaa meikkivoiteen työstämisessä. Ammattilaiset suosivat meikkivoidesivellintä, jolla saa tasaisemman pinnan. Siveltimellä on myös helpompi lisätä tarpeen vaatiessa ohuita kerroksia.

 Tee näin

 1. Levitä kosteusvoide ja anna sen imeytyä rauhassa. Levitä myös meikinpohjustusvoide, joka tasoittaa ja antaa iholle hehkua. Aloita meikkivoiteen levitys kasvojen keskiosasta ja etene kohti reunoja. Tee mieluiten useita ohuita kerroksia, älä kerralla yhtä paksua.

 2. Häivytä meikkivoide leukapieliin, leuan alle ja hiusrajaan.

 3. Levitä ohut meikkivoidekerros myös silmien alle ja luomille aina kulmakarvoihin saakka.

 4. Kiinnitä meikki puuterilla. Puuteroi kasvot painelemalla väritöntä irtopuuteria puuterivipalla tai suurella puuterisiveltimellä.

 

Muotoilu aurinkopuuterilla
Tarvitset aitokarvaisen poskipunasiveltimen ja aurinkopuuterin. Aurinkopuuteri sopii parhaiten kesämeikkiin korostamaan päivetystä. Levitä se silloin isolla irtopuuterisiveltimellä koko kasvoille ja dekolteelle. Sen avulla voi myös varjostaa ja korostaa kasvojen muotoja. Aikuisen naisen meikissä varjostuksilla voi häivyttää esimerkiksi kaksoisleukaa. Lämmin pronssin tai pronssin ja ruskean sävyjen sekoitukset ovat parhaita. Vältä oranssiin taittuvia sävyjä. Aikuiselle naiselle tai epätasaiselle iholle sopii parhaiten mattapintainen puuteri.

Tee näin

 1. Levitä aurinkopuuteria poskiluun alle. Sivele puuteri korvan keskikohdalta vinosti kohti nenää. Levitä poskipuna poskipäitä korostamaan ja häivytä poskipunan ja aurinkopuuterin raja.

 2. Häivytä kaksoisleukaa sivelemällä aurinkopuuteria leuan alle ja kaksoisleuan päälle. Häivytä alaspäin kaulan suuntaan.

 

Huulten rajaaminen
Tarvitset rajauskynän, huulipunasiveltimen ja huulipunan. Rajaus estää punan karkailun ja antaa huulille muotoa.

 Tee näin

 1. Levitä huultenpohjustusaine tai meikkivoide ja puuteri huulille ja huulirajaan ja häivytä sormin painelemalla. Puuteroi kevyesti. Korosta amorinkaarta valoa heijastavalla valokynällä.

 2. Rajaa huulet huulipunan sävyisellä tai värittömällä rajauskynällä. Aloita amorinkaaresta, niin saat huulista helpommin symmetriset. Jatka rajausta kohti suupieliä.

 3. Rajaa ensin alahuulen keskikohta ja jatka rajausta reunoille.

 4. Väritä rajauskynällä koko huulenpinta, niin puna pysyy paremmin.

 5. Levitä huulipuna siveltimellä. Mieluiten muutama ohut kerros kuin yksi paksu.

Koristele kampauksesi kukkasilla - ne piristävät ja muistuttavat menneestä suvesta.

Tee näin:

Tupsuta hiusten tyveen kampauksen kestoa ja tuuheutta lisäävää hiuspuuteria tai kuivasampoota.

Kerää hiukset niskaan löysälle, huolettomalle nutturalle ja kiinnitä pinneillä.

Kiinnitä kukkanauha pinneillä hiuksiin.

Suihkauta hiuslakkaa. Boheemi kukkaiskampaus on valmis!

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 7/2014.

Tässä kolme helppoa vinkkiä meille kaikille, jotka menemme joskus nukkumaan tukka märkänä.

1 Laita pyyhekuiviin hiuksiin pesun jälkeen muotoiluvaahtoa, niin hiukset on helpompi muotoilla aamulla föönaamalla.

2 Jos haluat herätä kiharatukkaisena, pyörittele hiuksiin muutama patukka.

3 Pitkiin hiuksiin saat somasti laineita, kun letität hiukset illalla joko tavallisella tai ranskalaisella tyylillä.

Näillä keinoilla virität kehon ja mielen syksyyn.

1 Vatsa

Sisällä nyhjääminen ja suolaiset ateriat turvottavat. Pidä siis vesipulloa aina käden ulottuvilla työpisteelläsi ja tee pieniä kävelylenkkejä. Vesi ja liike antavat elimistölle vauhtia ylimääräisen nesteen poistamiseen.

Lisävinkki: Syö banaania, tomaattia ja mustia viinimarjoja. Ne kaikki sisältävät kaliumia, ja sitä munuaiset tarvitsevat, jotta ne voisivat poistaa kehosta suolaa. Juuri suola sitoo nestettä kudoksiin.

2 Virkeys

Kuivaharjaa vartalo alhaalta ylöspäin ennen aamusuihkua. Se vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja poistaa kuolleita ihosoluja. Lopuksi suihkuttele itsesi virkeäksi ensin lämpimän ja lopuksi viileän veden alla.

3 Iho

Kun kesä ja lämmin merivesi ovat kaukana takana tai edessä, merentuoksuinen vartalonhoitohetki helpottaa. Merisuolaa sisältävä kuorinta-aine pehmittää ja jättää ihon silkinsileäksi. Kuori samalla jalat ja kädet ja levitä lopuksi kosteusvoidetta koko vartalolle.

4 Hiukset

Kylmenevä ilma ja keskuslämmitys koettelevat hiuksia. Kun käytät kosteuttavia hoitotuotteita, hiusten luonnollinen kosteustasapaino säilyy eivätkä ne sähköisty tai tule pörröisiksi.

5 Varpaat 

Jalat pitävät sinut pystyssä ja liikkeessä läpi pitkän syksyn. Näin jumppaat ne varpaita myöten vetreiksi:

Istuessasi ojenna ja koukista nilkkoja, jotta jalkojen verenkierto vilkastuisi.

Harita varpaita. Se vahvistaa jalkaterän pieniä lihaksia.

Jos kynä putoaa lattialle, koeta poimia se varpailla. Liike vahvistaa varpaiden koukistajalihaksia.

6 Rentoutuminen

Oletko aikatauluttanut arkipäivien lisäksi viikonloputkin? Jos et millään ehdi rentoutua kunnolla, tee edes tämä muutaman kerran päivässä: Asetu mukavaan asentoon. Sulje silmät. Hengitä muutaman kerran syvään.

7 Huulet

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä: juuri nyt on aika värjätä huulet reilun punaisiksi piristämään syksyn synkkyyttä.

Ihanaa, miten vähällä vaivalla kädet ja jalat saakaan suloisen pehmeiksi jälleen!

Moni meistä on tepastellut koko kesän paljain jaloin nurmikoita, viherpeukalot ovat kitkeneet kukkapenkkejä välillä paljain käsin.

Nyt kädet ovat karheat ja jalkapohjissa on kovettumia. Syksyn rientoihin pitää tassut saada edustuskuntoon.

Tilanne onneksi korjaantuu jo muutamassa minuutissa.

TEE NÄIN:

1. Osta marketista kookosöljyä tai ihan tavallista ruokaöljyä.

2. Sekoita siitä merisuolan kanssa löysähkö tahna.

3. Pese jalat ja kädet huolella.

4. Hiero jalkateriin öljy-suolaseosta. Huuhtele. Toista sama käsille.

5. Levitä lopuksi jalka- ja käsivoidetta. Jos et halua sekoitella öljyä ja suolaa, osta kuorintavoidetta. Edullinen ja aivan hyvin toimiva on esimerkiksi Garnierin vartalonkuorinta-aine.

Garnier Body Oil Beauty Oil-Infused Nourishing Lotion 7,90 e.