Näin peität tummat silmänaluset ja saat vaaleat kulmat esiin. Ohjeilla onnistut myös tasaisen meikkipohjan ja siistin huulimeikin teossa.

Tummat silmänaluset

Lukijamallimme Paula Hakola, 33, pyysi neuvoja tummien silmänalusten häivyttämisen. Meikkaaja Heidi Reponen neuvoo:
* Taputtele meikkivoidetta kevyesti silmien alle. Tämän jälkeen laita valokynää syvimpään varjokohtaan ja taputtele se paikoilleen.
* Älä laita valokynää silmäpussin päälle, silloin pussi korostuu. Valokynän tarkoitus on poistaa varjoja silmien alta.
* Älä laita liikaa tuotteita silmien alle. Jos silmien alla on liikaa meikkiä, ne näyttävät helposti ryppyisiltä.
* Vie huomiota silmäpusseista tekemällä yläluomeen painottuva silmämeikki. Teimme Paulalle voimakkaan rajauksen yläluomelle, se vie huomiota alapuolelta. Vahva rajaus pitää tehdä huolellisesti ja rauhassa. Rajaa ei tarvitse missään nimessä tehdä yhdellä vedolla, vaan tee pientä viivaa kerrallaan aivan ripsen tyveen.
* Myös kirkkaat huulet vievät huomiota tummista silmänalusista.

Paulan meikissä käytettiin IsaDoran Perfect Contour Kajalin sävyä 60 Black ja huulipunaa Jelly Kiss 52 Rose Blush. Hiuksia vahvistaa Goldwellin hiuksiin jätettävä Elixir hoitoöljy.

Vaaleat kulmat ja ripset

Vaalea lukijamallimme Leena Perttu, 54, kaipasi opastusta siihen, miten kulmat ja ripset saa korostettua kauniisti esiin. Heidi Reponen neuvoo:
* Harjaa kulmat ensin malliinsa kulmakarvaharjalla.
* Siisti ylimääräiset hajakarvat pois pinseteillä.
* Ota kulmakynä ja tee sillä kulmakarvan suuntaisia vetoja pehmeästi. Älä valitse liian tummaa kynää jottei kulmista tule luonnottomat ja maalatun näköiset. Harjaa aina välillä kulmaharjalla, jotta jäljestä tulee pehmeä.
* Jos väriä tuntuu tulevan liikaa, ota kynästä väriä viistopäisellä jämäkällä siveltimellä ja käytä sivellinta kulmien värjäämiseen. Voit käyttää myös mattamaista, puuterikulmaväriä, joka laitetaan siveltimellä.
* Lopuksi harjaa kulmiin kulmakarvageeliä. Tämä kiinnittää kulmat paikoilleen ja pitää karvat ojennuksessa.
Vaaleat ripset esiin:
* Pohjusta luomet ennen luomiväriä tai rajausta aivan ripsen tyveen asti. Näin tulevat tuotteet pysyvät paremmin paikoillaan.
* Laita rajausta tai luomiväriä aivan ripsen tyveen asti, ettei ripsen ja luomen väliin jää vilkkumaan vaaleaa ihoa.
* Harjaa ripsiväriä ripsiin aivan ripsen tyvestä asti. Näin ripset näyttävät pidemmiltä ja taas vältät vaalean aukon ripsien ja luomien välissä.
* Jos sinulla on vaikeuksia saada ripsiväriä ihan tyveen, kokeile ripsien kestovärjäystä. Näin ripsissä on valmiina jo tummuutta, ja ripsivärillä vain tehostat väriä ja tuot tuuheutta ripsiin.
* Laita ripsiväri aina vasta meikkipohjan ja luomivärien jälkeen. Näin niihin ei tipu puuteria ja luomiväriä, ja silmämeikistä tulee siisti.

Luomet pohjustettiin No7 Airbrush Away Primerillä. Luomiväri No7 Trio Eye Shadow Palette Good Earth, 14,50 e. Kampauksen pohjana on Paul Mitchellin Awapuhi Texturizing Sea Spray rakennesuihke.

 

Pintakuivan ihon meikki

Lukijamallimme Suvi-Pilvi Kallion, 39, iho on pinnalta kuiva. Heidi Reponen neuvoo:
* Muista hoitaa ihoa hyvin, näin saat kosteutettua ihon pintaa ja meikki levittyy sille kauniimmin.
* Käytä meikinpohjustustuotteita, ne tasoittavat ihon pintaa ja iho näyttää kuulaammalta
* Älä valitse liian paksua meikkivoidetta varsinkin jos huokoset ovat hieman laajentuneet. Paksu meikkivoide kerääntyy huokosiin päivän mittaan ja korostaa niitä.
* Vältä liiallista puuterin käyttöä. Kiinnitä meikkivoide hienojakoisella irtopuuterilla ja laita sitä niihin kohtiin, mistä iho usein kiiltää. Älä taputtele ihoa aivan mattapintaiseksi ja hieman elottoman näköiseksi heti aamulla, vaan lisää mieluummin puuteria päivän mittaan. Käytä meikin korjailuun kiinteää puuteria, se on irtopuuteria helppokäyttöisempää.
- Pintakuivalle iholle meikkivoide kannattaa levittää sormilla taputtelemalla. Jos levität meikkivoiteen iholle sienellä, ihon pieni hilseily voi korostua.

Meikkivoiteena on Sensain Fluid Finish FF202 Soft Beige. Kampauksen pohjana on Goldwellin StyleSign Hot Form muotoiluneste.

 

Kestävä huulimeikki

Lukijamallimme Aira Piiroinen, 65, toivoi vinkkejä siistin huulimeikin tekoon. Meikkaaja Heidi Reponen neuvoo:
* Muista hoitaa huulia ja kosteuta niitä huulirasvalla tai -voiteella. Puna on kauniimman ja tasaisemman näköinen hoidetuilla huulilla.
* Levitä ensin huultenpohjustusaine. Levitä sitä myös hieman huulten yli, sillä näin se estää huulipunan karkailua pieniin huuliryppyihin ja puna pysyy kauemmin paikoillaan. Huulipunan väri pääsee oikeuksiinsa pohjustetuilla huulilla.
* Rajaa huulet. Iän myötä huulten raja heikkenee, joten rajauskynällä saat sitä vahvisettua. Rajauskynä estää myös huulipunan karkaamista.
* Punaa huulet. Käytä sivellintä, sillä sen avulla punaa tulee oikea määrä. Jos laitat punaa suoraan puikosta, sitä tekee helposti liikaa, Silloin puna ei pysy paikallaan. Siveltimen avulla varsinkin tumman punan saa tarkemmin paikoilleen.
* Tarvittaessa tarkenna huulen rajaa vielä rajauskynällä huulipunan laiton jälkeen.

Huultenrajauskynä Joe Blasco sävy Rose ja huulipuna sävy Whisper. Hiuksien viimeistelyyn Paul Mitchell Extra-Body Firm Finishing Spray hiuskiinne.

Koristele kampauksesi kukkasilla - ne piristävät ja muistuttavat menneestä suvesta.

Tee näin:

Tupsuta hiusten tyveen kampauksen kestoa ja tuuheutta lisäävää hiuspuuteria tai kuivasampoota.

Kerää hiukset niskaan löysälle, huolettomalle nutturalle ja kiinnitä pinneillä.

Kiinnitä kukkanauha pinneillä hiuksiin.

Suihkauta hiuslakkaa. Boheemi kukkaiskampaus on valmis!

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 7/2014.

Tässä kolme helppoa vinkkiä meille kaikille, jotka menemme joskus nukkumaan tukka märkänä.

1 Laita pyyhekuiviin hiuksiin pesun jälkeen muotoiluvaahtoa, niin hiukset on helpompi muotoilla aamulla föönaamalla.

2 Jos haluat herätä kiharatukkaisena, pyörittele hiuksiin muutama patukka.

3 Pitkiin hiuksiin saat somasti laineita, kun letität hiukset illalla joko tavallisella tai ranskalaisella tyylillä.

Näillä keinoilla virität kehon ja mielen syksyyn.

1 Vatsa

Sisällä nyhjääminen ja suolaiset ateriat turvottavat. Pidä siis vesipulloa aina käden ulottuvilla työpisteelläsi ja tee pieniä kävelylenkkejä. Vesi ja liike antavat elimistölle vauhtia ylimääräisen nesteen poistamiseen.

Lisävinkki: Syö banaania, tomaattia ja mustia viinimarjoja. Ne kaikki sisältävät kaliumia, ja sitä munuaiset tarvitsevat, jotta ne voisivat poistaa kehosta suolaa. Juuri suola sitoo nestettä kudoksiin.

2 Virkeys

Kuivaharjaa vartalo alhaalta ylöspäin ennen aamusuihkua. Se vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja poistaa kuolleita ihosoluja. Lopuksi suihkuttele itsesi virkeäksi ensin lämpimän ja lopuksi viileän veden alla.

3 Iho

Kun kesä ja lämmin merivesi ovat kaukana takana tai edessä, merentuoksuinen vartalonhoitohetki helpottaa. Merisuolaa sisältävä kuorinta-aine pehmittää ja jättää ihon silkinsileäksi. Kuori samalla jalat ja kädet ja levitä lopuksi kosteusvoidetta koko vartalolle.

4 Hiukset

Kylmenevä ilma ja keskuslämmitys koettelevat hiuksia. Kun käytät kosteuttavia hoitotuotteita, hiusten luonnollinen kosteustasapaino säilyy eivätkä ne sähköisty tai tule pörröisiksi.

5 Varpaat 

Jalat pitävät sinut pystyssä ja liikkeessä läpi pitkän syksyn. Näin jumppaat ne varpaita myöten vetreiksi:

Istuessasi ojenna ja koukista nilkkoja, jotta jalkojen verenkierto vilkastuisi.

Harita varpaita. Se vahvistaa jalkaterän pieniä lihaksia.

Jos kynä putoaa lattialle, koeta poimia se varpailla. Liike vahvistaa varpaiden koukistajalihaksia.

6 Rentoutuminen

Oletko aikatauluttanut arkipäivien lisäksi viikonloputkin? Jos et millään ehdi rentoutua kunnolla, tee edes tämä muutaman kerran päivässä: Asetu mukavaan asentoon. Sulje silmät. Hengitä muutaman kerran syvään.

7 Huulet

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä: juuri nyt on aika värjätä huulet reilun punaisiksi piristämään syksyn synkkyyttä.

Ihanaa, miten vähällä vaivalla kädet ja jalat saakaan suloisen pehmeiksi jälleen!

Moni meistä on tepastellut koko kesän paljain jaloin nurmikoita, viherpeukalot ovat kitkeneet kukkapenkkejä välillä paljain käsin.

Nyt kädet ovat karheat ja jalkapohjissa on kovettumia. Syksyn rientoihin pitää tassut saada edustuskuntoon.

Tilanne onneksi korjaantuu jo muutamassa minuutissa.

TEE NÄIN:

1. Osta marketista kookosöljyä tai ihan tavallista ruokaöljyä.

2. Sekoita siitä merisuolan kanssa löysähkö tahna.

3. Pese jalat ja kädet huolella.

4. Hiero jalkateriin öljy-suolaseosta. Huuhtele. Toista sama käsille.

5. Levitä lopuksi jalka- ja käsivoidetta. Jos et halua sekoitella öljyä ja suolaa, osta kuorintavoidetta. Edullinen ja aivan hyvin toimiva on esimerkiksi Garnierin vartalonkuorinta-aine.

Garnier Body Oil Beauty Oil-Infused Nourishing Lotion 7,90 e.