No kohta! Juuri ennen pääsiäistä kuvasimme juhlalehteen kevään muotia, ruokia ja kattausideoita.

Ennen pääsiäisen vapaapäiväputkea urakoimme kasaan kevään juhlapläjäystä: ruokatuottaja Kiia Renko, sisustustoimittaja Hanna Haavisto ja muotitoimittaja Susanne Salo  lavastivat helsinkiläisasuntoon juhlakodin, jossa kuvattiin keväisen kepeää muotia, kattausideoita ja buffettiruuat. 

Nyt pääsiäisen jälkeisellä viikolla urakointi artikkelin kimpussa jatkuu toimituksessa. Kiia hienosäätää reseptit, jotta sinäkin saisit valmistettua juhliisi helpot mutta näyttävät tarjottavat. (Niiden kunkku muuten oli lohilettukakku, joka äkkiseltään kuulosti oudolta mutta maistui taivaalliselta.) Perjantaina jutun pitäisi olla painovalmis. Se ilmestyy iloksesi ja inspiraatioksesi Kodin Kuvalehdessä numero 11 toukokuun lopulla - juuri parahiksi ennen kaikkia kevään tärkeitä valmistujaisbileitä. 


Kuva ylhäällä vasemmalla: "No niin, siellä on buffetpöytä katettuna. Menkääs kuvattavaksi! Mutta EI vielä syömään!" Hanna Haavisto ohjasti kuvausmalleja.

Kuva ylhäällä oikealla: Kuvauksissa joutuu aina odottelemaan.
Kuusivuotiaalle Siiri-mallille se ei tuottanut ongelmia, sillä mukana
oli niin Angry Birds -peli iskän iPhonessa kuin koko Aku Ankan
vuosikerta 2001.

Muotitoimittaja Susanne Salo (vas.) tietää, paljonko helyjä on tarpeeksi. Tänä keväänä niitä saa olla aika paljon. Ja juhlissa vielä tuplasti.

Äiti ja tytär pääsivät kuppikakkujen kimppuun. Upeat lukijamallimme olivat tällä kertaa helsinkiläiset Riina ja Sirpa Aalto.

Kodin Kuvalehden ruokaosion tuottaja Kiia Renko näytti Siirille, miten melonipalloja pyöritellään.

Riinan vaarilla Martti Piirosella oli myös tärkeä rooli kuvauksissa, hän "näytteli" ammattiin valmistuvan neidon isoisää. Martti oli ajanut kuvauksiimme Joensuusta asti - kiitos Martti viitseliäisyydestä!Teksti ja kuvat Susanna Lehmuskoski