Upea Joulu-lehtemme on nyt myynnissä. Hae omasi ja valmistele tunnelmaa tihkuva joulu.

Kodin Kuvalehden Joulu-lehti on täynnä tekemistä. Aloita joulun odottaminen vaikka ihanalla brunssilla ystävien kesken. Valmista munasotilaita, lettuja, juustoista leipävanukasta, päärynäistä pipari-pähkinäpiirasta tai viinirypäle-juustobruschettoja.

Leivo luumupullia, vuohenjuustopiirakkaa, suklaasydämiä ja ihanan mausteinen, sitruunainen kirsikkakakku.
 

Tutustu jouluttajiin, ihmisiin joille joulu on elämäntapa ja harrastus, ja piipahda tamperelaisen Silvastin perheen suloisessa joulukodissa. Sieltä voi poimia parhaat ideat myös oman kodin koristeluun.

Oletko intohimoinen askartelija? Tartu näihin ideoihin ja tee ovikransseja, nappi-kortteja, upeita lahjapaketteja, neulo joulukuuseen muodikkaat neulepallot ja taittele origami-tähti ja origami-kuusi.

Emme unohda perinteisiä jouluruokia, niiden ohjeet löydät kyllä lehdestä, mutta esittelemme myös uudet mausteiset herkut. Kaneli, kardemumma ja neilikka tuoksuvat tässä Itämaan tietäjien illallisessa.


 Ja sokerina pohjalla: Joulun ajan ihanimmat kakut, glögit ja muut juomat sekä joululeivät. Koko perhettä ilahduttaa valloittava piparkakkukylä.

Osallistu myös valokuvakilpailuun ja voita luksusloma Naantalin kylpylässä. Sinun tarvitsee vain kuvata itse tekemäsi pipari, kortti, kakku tai koriste ja lähettää kuva meille, ohjeet löytyvät täältä. Arvomme osallistuneiden kesken kahden vuorokauden viikonloppuloman kahdelle hengelle Naantalin kylpylässä. Palkinnon arvo on 356 euroa.

Petteri Punakuono on tänä vuonna oksista tehty. Hellyttävä puuporo on kotidesignia parhaimmillaan. 

Näitä tarvitset:

ruumiiksi 1 kpl oksa, pituus 11 cm, halkaisija 4 cm

pääksi 1 kpl oksa, pituus 5 cm, halkaisija 2,5 cm 

kaulaksi 1 kpl oksa, pituus 5 cm, halkaisija 1 cm 

jaloiksi 4 kpl oksa, halkaisija 1 cm 

sarviksi 2 kpl tikkuja, pituus 6-8 cm, halkaisija 0,5 cm

Lisäksi: puuliimaa, esimerkiksi Erikeeperiä, saha, pieni puukko ja pora

Näin poro syntyy:

Puhdista oksat kuorista. Sahaa keskiruumis kummastakin päästä suoraksi ja mittojen mukaan.

Poraa "mahan" alle noin 1 cm syvät neljä reikää hiukan vinoon sekä yksi reikä yläpuolelle kaulaa varten. Ohenna puukolla jalkojen yläosia niin, että ne istuvat tiukasti kroppaan. Kokeile ensin, että poro pysyy tasapainossa.

Laita hiukan liimaa reikiin, ja purista jalat paikoilleen.

Ohenna kaulaan tulevaa tikkua kummastakin päästä noin sentin matkalta ja kiinnitä ruumiseen kuten jalat.

Sahaa porolle pää, jätä etuosa hiukan vinoksi. Poraa varovasti päähän sarville sopivat reiät. Vuole sitten sarvista hiukan pois ja istuta ne reikiin liiman kanssa. Anna kuivua rauhassa. Tämä askartelu on perheen pienten mieleen.

 

 

Joulukalenterin rasioihin voi piilottaa runon, tehtävän tai vaikka aarrekartan.

Tarvitset:

24 kannellista pahvirasiaa, askartelumaalia, pensselin, kuviopaperia, liimaa ja sinitarraa rasioiden kiinnittämiseen seinään.

Tee näin:

1. Asettele rasiat pöydälle joulukuusen muotoon.

2. Merkitse rasiat haluamallasi maalilla – näin saman väriset rasiat eivät tule vierekkäin, ellet niin halua.

3. Maalaa rasiat 2–3 kertaa.

4. Leikkaa kuviopaperista numerot ja kiinnitä ne rasioihin liimaamalla.

5. Ota kuva tai piirrä malli joulukuusen muotoon pöydälle asetelluista rasioista.

6. Kiinnitä rasiat seinään sinitarralla kuvan tai mallipiirroksen mukaan.

Perinteiset jouluruuat kruunaavat aattoillallisen. Lue vinkit kinkun paistamiseen, laatikoiden valmistamiseen ja kalapöydän herkkuihin!

Unohda stressi joulusiivouksesta. Kodin Kuvalehden lukijat kertovat, minne voi piilottaa ylimääräisen roinan.

1. "Piilotan ylimääräisen roinan sängyn alle. Myös sänkyyn saa tavaraa siististi piiloon. Jos ei muuten, niin sitten patjan alle."

2. "Olen piilottanut likaiset astiat uuniin. Eteisessä lojuvat tavarat olen heittänyt piiloon pesukoneeseen."

3. "Paras piilo on ehdottomasti yläkerta. Meillä on koira, joka ei pidä vieraista ja siksi se on aina yläkerrassa, kun meille tulee vieraita. Kannamme ryttykasat sinne."

4. "Eteisen korkeat liukuovikaapit tarjoavat meillä pikaista piilotusapua."

5. Pienen kylpyhuoneeni suihkunurkka, jossa on läpinäkymätön tekstiilisuihkuverho, kätkee taakseen kasan kaikenlaista tavaraa."

6. "Piilotan turhat tavarat puhtaan pyykin koriin. Teen kori kainalossa nopean kierroksen huushollin ympäri. Päällimmäiseksi voi heittää pari pyyheliinaa, jotta näyttää siltä, että pyykin lajittelu on kesken."

7. "Pidän hattuhyllyllä, lipaston päällä ja lattialla sisustukseen sopivia pahvisia säilytyslaatikoita. Niissä on kannet ja ne ovat enimmäkseen tyhjiä. Niihin saa lelut, lehdet ja muun roinan piiloon yllätysvierailta."

Lue myös:

Eikö siivous hotsita? Tässä 5 tapaa, joilla koti on äkkiä siisti

7 tapaa päästä eroon siivouskammosta

Jotta mahtuisi asumaan