Keittiösuunnittelija Ulla Välimäki taikoi kaksiosta kodin neljälle hengelle.

Useiden asuntonäyttöjen jälkeen Ulla Välimäki totesi löytäneensä kodin. Helsingin Töölössä 1920-luvulla rakennetussa talossa sijaitseva kaksio oli ihana. Asuntoon kuitenkin muuttamassa Ullan lisäksi puoliso ja kaksi teini-ikäistä nuorta. Jokainen tarvitsisi oman tilansa.

Kaupat syntyivät, ja remontti kesti vain kuukauden. Ulla osallistui remonttihommiin aktiivisesti. Lattia levytettiin ja maalattiin valkoisella Betoluxilla. Iso makuuhuone jaettiin väliseinän avulla kahdeksi erilliseksi huoneeksi, joista toisen sai 13-vuotias Kimmo ja toisen 16-vuotias Johanna.
Parvia rakennettiin neljä, jokaiselle perheenjäsenelle omansa.

Pienessä keittiössä jokaiselle tavaralle on oma paikkansa. Keittiön alkuperäisen lasiseinän Ulla halusi ehdottomasti säilyttää. Ruokailutila on luontevasti keittiön jatkeena. Ruokapöydän ääreen on usein kerääntynyt isoja seurueita.

Ullan alkuperäinen ajatus oli säilyttää vanha keittiö, mutta remontin edetessä päädyttiinkiin tekemään kaikki uusiksi. Ulla suunnitteli istelleen pienen, mutta toimivan keittiön.

Asuntoon sisään astuttaessa kaunis aulanäkymä riemastuttaa. Takana oleva seinä on liukuovea, jonka taakse jää kaikki vaatteet, petivaatteet ja muu tavara. Kruunu löytyi Anttilasta, juuri ennen kuin Ulla oli tekemässä tilausta Italiasta aidosta kristallikruunusta. Pöytävalaisin on Ullan isän tekemä ja tuolit edesmenneen miehen roskalavalöytö. Liitutaulu on oiva viestinviejä. Eteisen päälle rakennetun parven Ulla halusi itselleen, jotta voi vahtia jälkikasvunsa liikkeitä.

Kimmo halusi huoneestaan mustavalkoisen ja suunnitteli kaiken itse. Äidin tarkka sisustussilmä on periytynyt. Johannan suloisessa huoneessa järjestys pitää vaatekaappia myöden. Keinutuoli on tärkeä perintöhuonekalu. Johanna ei halunnut pöytää huoneeseensa. Hän tekee koulutyöt parvella ja siellä myös vietetään kavereiden kanssa aikaa.

Pieni kylpyhuone on hyvässä järjestyksessä. Altaan alle on piilotettu pesukone ja kauneudenhoitotavaroita.

Teksti Elina Jaakkola, kuvat Piia Arnould

Lue ja näe lisää perheen tehokaksiosta Kodin Kuvalehdestä 18/2011.