Poimi viisi vinkkiä ikimuistoisen illallisen järjestämiseen ja kerro, kenelle sinä haluaisit tarjota sellaisen. Voit voittaa unelmiesi illallisen valitsemassasi seurassa.

Romanttinen illallinen tarkoittaa yhdelle kuohuviiniä ja tapaksia kotisohvalla, toiselle yhdessä tehtyä sushia ja kolmannelle kolmen ruokalajin illallista ravintolassa. Tärkeintä ei ole, missä ollaan ja mitä syödään – tärkeintä on, että tunnelma on hyvä ja ruoka maistuvaa.

Nämä viisi vinkkiä auttavat sinua suunnittelemaan romanttisen illallisen sille, joka sen mielestäsi ansaitsee:

  1. Älylaitteet pois.
    Sopikaa, että laitatte älylaitteet pois ja keskitytte vain tähän hetkeen. Mikään ei pilaa tunnelmaa tehokkaammin kuin se, että toinen vilkuilee koko ajan iltapäivälehden uutisvirtaa tai työsähköpostia.
  2. Valmistele etukäteen.
    Jos kokkaat itse, tee kaikki mahdolliset valmistelut etukäteen. Esimerkiksi monet kylmät alkupalat, kastikkeet ja tahnat voi valmistaa jo edellisenä päivänä tai muutamaa tuntia ennen ruokailua. Tällöin ne ehtivät tekeytyä rauhassa, ja sinulle jää aikaa muuhunkin kuin keittiössä hääräämiseen. 
  3. Panosta raaka-aineisiin.
    Muista, että ruoassa tärkeintä ovat hyvät ja tuoreet raaka-aineet. Niissä ei kannata pihistellä.
  4. Valitse paikka huolella. 
    Perinteisen ravintolan tai kotikeittiön lisäksi tunnelmallisen illallisen voi kattaa vaikkapa parvekkeelle, takapihalle, puistoon tai rantakalliolle. Vain mielikuvitus on rajana!
  5. Palkkaa kokki.
    Jos on tarkoitus keskittyä vain rentoutumiseen mutta olla kuitenkin kotona, palkkaa kokki kotiin. Näin illan voi aloittaa vaikka leffaa katsomalla tai lautapeleillä sillä aikaa, kun ruoka valmistuu keittiössä.

Arvonta on päättynyt.

Kerro, kenelle sinä haluaisit tarjota ikimuistoisen, romanttisen illallisen. Täytä alla olevaan lomakkeeseen myös yhteystietosi ja klikkaa ”Lähetä”.

Arvomme kaikkien osallistuneiden kesken romanttisen illallisen, jonka kokkaa huippukokki Teresa Välimäki.

Lue arvonnan säännöt ja lisää palkinnosta täältä.

Aidon liemen maku

Tiivistetyt,  korkealaatuiset Knorr® Fond ”du Chef” 
-fondit antavat ruoalle täyteläisen maun. Fondit
on valmistettu huolella valituista raaka-aineista,
eivätkä ne sisällä lisättyjä arominvahventeita,
säilöntäaineita tai keinotekoisia väriaineita.
Makuvaihtoehtoja on kuusi: kana-, liha-, kasvis-,
kala- ja tumma liha -annosfondi.

Maukkaat marinadit ovat grillauksen a ja o. Poimi tästä helpot marinadiohjeet, jotka maustavat niin lihan kuin vihannekset.

Grillikauden kokkailijan paras kumppani on marinadi. Yksinkertaiset raaka-aineet nousevat uudelle tasolle, kun ne pääsevät maustumaan marinadiin jo hyvissä ajoin ennen grillausta. Marinoidessa raaka-aineet imevät mausteiden parhaat aromit ja liha mureutuu.

Marinadi on helppo tehdä itse, eikä sen tekemisessä ole tarkkoja sääntöjä – voit valita mukaan mieleisiäsi yrttejä ja mausteita. Marinadipohja syntyy yksinkertaisesti öljyn ja happaman yhdistelmästä; yhdistä öljyyn esimerkiksi loraus etikkaa, viiniä tai sitruunamehua. Marinadipohjaan saa helposti herkullisia aromeja lisäämällä joukkoon Knorr Fond ”Du Chef” -fondin.

Grilliherkkujen marinointi onnistuu kätevästi pakastepussissa.

Laita maustettavat lihat tai kasvikset pussiin ja hiero marinadi niiden pintaan. Sulje pussi tiiviisti ja nosta grillattavat maustumaan jääkaappiin. Jo parissa tunnissa maku imeytyy pintaan, ja pidemmällä maustumisajalla saat raaka-aineisiin syvemmän maun.

Marinointi sopii monipuolisesti lihalle, kalalle ja kasviksille. Kokeile rohkeasti erilaisia makuyhdistelmiä ja laita grilli kuumenemaan!

 

Chili-yrttimarinadi
Tämä marinadi antaa grilliruoalle sopivasti potkua! Kokeile punaisen lihan, esimerkiksi grillipihvien tai lihavartaiden, marinointiin.

1 chili
4 valkosipulinkynttä
½ dl tuoretta korianteria
½ dl tuoretta oreganoa
4 rkl kuumaa vettä
1 Fond "du Chef" -lihafondi
1 dl öljyä
3 rkl punaviinietikkaa

Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili, valkosipulinkynnet, korianteri ja oregano. Sekoita kulhossa vesi ja lihafondi. Lisää seokseen öljy ja punaviinietikka sekä hienonnetut mausteet. Hiero marinadi pihvien pintaan. Anna lihan marinoitua kulhossa tai muovipussissa jääkaapissa yön yli tai vähintään tunnin.

 

Timjami-hunajamarinadi
Timjamin ja hunajan liitto on täydellinen maustamaan esimerkiksi grillissä valmistuvan kanan.

½ dl tuoretta timjamia
4 rkl kuumaa vettä
1 Fond "du Chef" -kanafondi
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 dl öljyä
3 rkl valkoviinietikkaa

Hienonna timjami. Sekoita kulhossa vesi ja kanafondi. Lisää joukkoon hunaja, öljy, valkoviinietikka ja lopuksi timjami. Hiero marinadi broilerin pintaan. Anna marinoitua kulhossa tai muovipussissa jääkaapissa yön yli tai vähintään tunnin.

 

Yrttimarinadi
Kokeile tätä yrttistä marinadia grillin lämmössä kypsyville kasviksille, esimerkiksi kasvisvartaille. Halutessasi voit korvata rosmariinin ja oreganon muilla mieleisilläsi yrteillä.

4 valkosipulinikynttä
3 tuoretta rosmariininoksaa
½ dl tuoretta oreganoa
4 rkl kuumaa vettä
1 Fond "du Chef" -kasvisfondi
1 dl öljyä
3 rkl valkoviinietikkaa

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Vedä rosmariinioksista irti puiseva varsi. Hienonna rosmariini ja oregano. Sekoita kulhossa vesi ja kasvisfondi. Lisää joukkoon öljy ja valkoviinietikka ja lopuksi hienonnetut mausteet. Hiero marinadi kasvisten pintaan. Anna kasvisten marinoitua kulhossa tai muovipussissa jääkaapissa yön yli tai vähintään tunnin.

 

Sitruuna-yrttimarinadi
Raikas sitruuna-yrttimarinadi maustaa grillatun kalan kerrassaan herkulliseksi.

½ dl tuoretta tilliä
½ dl tuoretta ruohosipulia
2 rkl sitruunan kuorta
4 rkl kuumaa vettä
1 Fond "du Chef" -kalafondi
3 rkl sitruunan mehua
1 dl öljyä

Hienonna tilli ja ruohosipuli. Pese sitruuna ja raasta kuori hienoksi. Sekoita kulhossa vesi ja kalafondi. Lisää joukkoon sitruunan mehu ja öljy ja lopuksi hienonnetut yrtit. Hiero marinadi kalan pintaan ja anna marinoitua kulhossa tai muovipussissa jääkaapissa yön yli tai vähintään tunnin.

 

Aidon liemen maku

Tiivistetyt,  korkealaatuiset Knorr® Fond ”du Chef” 

-fondit antavat ruoalle täyteläisen maun. Fondit
on valmistettu huolella valituista raaka-aineista,
eivätkä ne sisällä lisättyjä arominvahventeita,
säilöntäaineita tai keinotekoisia väriaineita.
Makuvaihtoehtoja on kuusi: kana-, liha-, kasvis-,
kala- ja tumma liha -annosfondi.

Kevään ihastuttavin kasvisruoka on tietysti parsarisotto. Kuinka näin yksinkertainen ruoka voikaan olla niin täynnä ihania makuja?

Parsarisotto
2 annosta

(halutessasi 2 kiekkoa vuohenjuustoa)
n. 200 g parsaa
1 tl suolaa
5 dl vettä
1 Knorr Fond "du Chef" -kasvisannosfondi
1 sipuli
60 g (1 dl) parmesaania raastettuna
2 rkl voita
1,5 dl (150 g) risottoriisiä
1 dl kuivaa valkoviiniä

 

  1. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Laita vuohenjuustot paahtumaan 10 minuutiksi. Halutessasi voit tehdä risoton myös ilman vuohenjuustoa. 
  2. Huuhtele parsat ja leikkaa kuivat kannat pois. Leikkaa varret noin 2 cm paksuiksi paloiksi, jätä kuitenkin parsojen nuppuihin pituutta. Keitä parsoja 7-12 minuuttia suolatussa vedessä parsojen paksuudesta riippuen.
  3. Valmista kasvisliemi liuottamalla Knorr Fond ”du Chef” -kasvisannosfondi kiehuvaan veteen. 
  4. Hienonna sipuli. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Sulata voi pannulla. Nosta sipulit pannulle ja kuullota hetki. Lisää joukkoon riisi ja kuullota riisit. 
  5. Lisää viini ja anna sen imeytyä riisiin. Pidä pannu keskilämmöllä ja lisää 1,5 dl kasvislientä kerrallaan. Sekoita välillä ja anna liemen imeytyä riisiin ennen uuden liemiannoksen lisäämistä. Kun viimeinen osa liemestä on kaadettu pannulle, lisää parmesaani ja valutetut parsat. Riisi on kypsää, kun se on pehmeää, mutta jyvän sisus on hieman kiinteä. Risotto saa jäädä hieman löysäksi. 
  6. Nosta päälle vuohenjuustokiekot ja tarjoa heti.

Tiivistetyt,  korkealaatuiset Knorr® Fond ”du Chef”
-fondit antavat ruoalle täyteläisen maun. Fondit
on valmistettu huolella valituista raaka-aineista,
eivätkä ne sisällä lisättyjä arominvahventeita,
säilöntäaineita tai keinotekoisia väriaineita.
Makuvaihtoehtoja on kuusi: kana-, liha-, kasvis-,
kala- ja tumma liha -annosfondi.

Kaupallinen yhteistyö

 

Järjestäjä
Unilever Finland Oy, jäljempänä ”Järjestäjä”, järjestää Knorr-arvonnan, jäljempänä ”Arvonta”.

Sääntöjen soveltaminen
Näitä sääntöjä sovelletaan Järjestäjän osoitteessa http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/kaupallinen-yhteistyo/knorr-fond-du-chef/kenelle-tarjoaisit-romanttisen-illallisen-vastaa järjestämään Arvontaan.

Osallistumisen ehdot
Arvontaan voivat osallistua kaikki Suomessa pysyvästi asuvat 18 vuotta täyttäneet henkilöt pois lukien Järjestäjän työntekijät. Osallistumalla Arvontaan osallistujat sitoutuvat noudattamaan näitä sääntöjä.

Henkilötietojen käsittely 
Järjestäjä ei käytä eikä luovuta annettuja yhteystietoja suoramarkkinointitarkoituksiin. Osallistumisen yhteydessä annettua puhelinnumeroa ja osoitetietoja käytetään vain voittajien tavoittamiseen ja mahdollisten palkintojen toimittamiseen. Arvontaan osallistuvat henkilöt hyväksyvät osallistuessaan, että he saattavat saada sähköpostitse tietoa liittyen Arvontaan.

Osallistuminen ja arvonta-aika
Arvontaan voi osallistua  8.3.- 2.4. välisenä aikana. Osallistuminen tapahtuu täyttämällä sivulla http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/kaupallinen-yhteistyo/knorr-fond-du-chef/kenelle-tarjoaisit-romanttisen-illallisen-vastaa olevassa lomakkeeseen siinä pyydetyt tiedot ja vahvistamalla osallistuminen painamalla Lähetä-painiketta. Arvontaan voi osallistua vain internetissä. Epäselvästi tai vajavaisin tiedoin täytettyjä osallistumisia ei huomioida.

Palkinnot ja voittajan valinta
Arvonnan palkintona on Teresa Välimäen valmistama illallinen kahdelle hengelle Sanoma Studiolla Helsingin Ruoholahdessa 20.4.2017. Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi. Palkinto arvotaan viikolla 14 kaikkien arvontaan osallistuneiden kesken. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Voittoillallisesta tuotettava sisältö
Osallistumalla arvontaan ja voiton osuessa kohdalle osanottaja myöntää oikeuden käyttää voittajan etunimeä ja illallisesta kuvattuja kuvia järjestäjän omissa sekä Kodin Kuvalehden ja Soppa365:n somekanavissa ilman erillistä suostumusta tai korvausta.

Palkintojen luovutus ja voittajan julkistus
Järjestäjä ilmoittaa viipymättä arvonnan suorittamisen jälkeen arvontavoitoista voittajille sähköpostitse, puhelimitse tai postitse. Jos voittajaa ei tavoiteta hänen osallistumisensa yhteydessä antamien yhteystietojen kautta, arvotaan tilalle uusi voittaja.

Järjestäjän vastuunrajoitus
Järjestäjän vastuu Arvontaan osallistumisesta rajoittuu näissä säännöissä mainittujen palkintojen määrään sekä palkinnon luovuttamiseen. Järjestäjä ei vastaa esimerkiksi mahdollisista tietoliikenneyhteyksiin liittyvistä ongelmista arvontaan osallistumisen yhteydessä taikka osallistumisesta, palkinnon lunastamisesta tai käyttämisestä aiheutuvista kustannuksista tai Järjestäjän vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevista tapahtumista, jotka saattavat vaikuttaa esimerkiksi palkinnon hyödyntämiseen.

Verotus
Järjestäjä vastaa arpajaisverosta. Järjestäjä antaa tiedon palkinnoista ja palkinnonsaajan tarpeellisista henkilötiedoista veroviranomaisille voimassaolevien verosäännösten edellyttämän mukaisesti.

Lammas maistuu muulloinkin kuin pääsiäisenä. Tämä superhelppo lammas-munakoisopata viimeistellään tuoreilla yrteillä.

Lammas-munakoisopata
4 annosta

800 g lampaanlihaa
30 g paprikajauhetta
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 munakoisoa
oliiviöljyä paistamiseen
100 g tomaattimurskaa
2 dl punaviiniä
2 Knorr® Fond ”du Chef” -liha-annosfondia
kourallinen tuoretta timjamia
kourallinen tuoretta persiljaa

  1. Kuutioi liha ja mausta kevyesti paprikajauheella. Hienonna sipulit ja kuutioi munakoisot. Kuumenna padassa kaksi ruokalusikallista öljyä ja nosta sipulit kuullottumaan. Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää lihat ja ruskista ne tasaisesti.
  2. Lisää tomaattimurska lihojen joukkoon. Lisää viini ja anna kiehahtaa pari minuuttia, jotta alkoholi haihtuu. Lisää Knorr® Fond ”du Chef” -liha-annosfondit ja hauduta lihaa 40 minuutin ajan tai kunnes se on mureaa.
  3. Kuumenna paistinpannulla ruokalusikallinen öljyä ja paista munakoisot pannulla kullanruskeiksi. Lisää munakoisot lihapataan 10 minuuttia ennen padan valmistumista. Tarjoile silputun persiljan ja timjamin kanssa.

Vinkki: Tarjoa pata riisin tai pastan kanssa. Vaihtelua saat lisäämällä pataan smetanaa tai sitruunankuorta.

Tiivistetyt,  korkealaatuiset Knorr® Fond ”du Chef”
-fondit antavat ruoalle täyteläisen maun. Fondit
on valmistettu huolella valituista raaka-aineista,
eivätkä ne sisällä lisättyjä arominvahventeita,
säilöntäaineita tai keinotekoisia väriaineita.
Makuvaihtoehtoja on kuusi: kana-, liha-, kasvis-,
kala- ja tumma liha -annosfondi.