Poimi viisi vinkkiä ikimuistoisen illallisen järjestämiseen ja kerro, kenelle sinä haluaisit tarjota sellaisen. Voit voittaa unelmiesi illallisen valitsemassasi seurassa.

Romanttinen illallinen tarkoittaa yhdelle kuohuviiniä ja tapaksia kotisohvalla, toiselle yhdessä tehtyä sushia ja kolmannelle kolmen ruokalajin illallista ravintolassa. Tärkeintä ei ole, missä ollaan ja mitä syödään – tärkeintä on, että tunnelma on hyvä ja ruoka maistuvaa.

Nämä viisi vinkkiä auttavat sinua suunnittelemaan romanttisen illallisen sille, joka sen mielestäsi ansaitsee:

  1. Älylaitteet pois.
    Sopikaa, että laitatte älylaitteet pois ja keskitytte vain tähän hetkeen. Mikään ei pilaa tunnelmaa tehokkaammin kuin se, että toinen vilkuilee koko ajan iltapäivälehden uutisvirtaa tai työsähköpostia.
  2. Valmistele etukäteen.
    Jos kokkaat itse, tee kaikki mahdolliset valmistelut etukäteen. Esimerkiksi monet kylmät alkupalat, kastikkeet ja tahnat voi valmistaa jo edellisenä päivänä tai muutamaa tuntia ennen ruokailua. Tällöin ne ehtivät tekeytyä rauhassa, ja sinulle jää aikaa muuhunkin kuin keittiössä hääräämiseen. 
  3. Panosta raaka-aineisiin.
    Muista, että ruoassa tärkeintä ovat hyvät ja tuoreet raaka-aineet. Niissä ei kannata pihistellä.
  4. Valitse paikka huolella. 
    Perinteisen ravintolan tai kotikeittiön lisäksi tunnelmallisen illallisen voi kattaa vaikkapa parvekkeelle, takapihalle, puistoon tai rantakalliolle. Vain mielikuvitus on rajana!
  5. Palkkaa kokki.
    Jos on tarkoitus keskittyä vain rentoutumiseen mutta olla kuitenkin kotona, palkkaa kokki kotiin. Näin illan voi aloittaa vaikka leffaa katsomalla tai lautapeleillä sillä aikaa, kun ruoka valmistuu keittiössä.

Arvonta on päättynyt.

Kerro, kenelle sinä haluaisit tarjota ikimuistoisen, romanttisen illallisen. Täytä alla olevaan lomakkeeseen myös yhteystietosi ja klikkaa ”Lähetä”.

Arvomme kaikkien osallistuneiden kesken romanttisen illallisen, jonka kokkaa huippukokki Teresa Välimäki.

Lue arvonnan säännöt ja lisää palkinnosta täältä.

Aidon liemen maku

Tiivistetyt,  korkealaatuiset Knorr® Fond ”du Chef” 
-fondit antavat ruoalle täyteläisen maun. Fondit
on valmistettu huolella valituista raaka-aineista,
eivätkä ne sisällä lisättyjä arominvahventeita,
säilöntäaineita tai keinotekoisia väriaineita.
Makuvaihtoehtoja on kuusi: kana-, liha-, kasvis-,
kala- ja tumma liha -annosfondi.

Poimi neljä vinkkiä ystävien illanistujaisten järjestämiseen ja kerro, miksi haluaisit tarjota ihanan illan ruoan parissa ystävillesi. Voit voittaa herkullisen illallisen sinulle ja kolmelle ystävällesi huippukokin valmistamana.

Yhdessä syöminen on vahva ruokatrendi ja jaettavat annokset tärkeä osa eri ruokakulttuureita. Sharing on hauska tapa syödä yhdessä jakaen ruokaa samasta padasta tai napostellen erilaisia herkkuja isolta tarjottimelta. Hauskinta se on hyvässä seurassa ystävien kesken.

Nämä neljä vinkkiä auttavat valmistamaan jaettavan aterian ja nauttimaan siitä yhdessä ystävien kanssa:

  1. Vähemmän on enemmän
    Rennon aterian ei tarvitse koostua useasta ruokalajista, jotka vaativat paljon ennakkovalmisteluja. Helposti valmistuva jaettava pata tai pannu sopii mainiosti illanistujaisiin. Jokainen voi lusikoida isosta astiasta ruokaa lautaselleen, ja oman annoksen voi helposti tuunata mieleisekseen esimerkiksi lisäämällä haluamaansa kastiketta.
  2. Helppoa naposteltavaa
    Kata pöytään jaettavan ruoan lisäksi leipää ja vaikkapa muutama helposti sormin naposteltava herkku, kuten oliiveja tai keksejä ja juustoja. Jokainen voi napata mieleisensä suupaloja pitkin iltaa.
  3. Tee yhdessä
    Kaiken ei tarvitse olla täysin valmista, kun vieraat saapuvat. Ystävien kanssa on kiva jutustella keittiössä ja kattaa samalla pöytä yhdessä.
  4. Älä ole perfektionisti
    Ruoanlaitto ystäville ei vaadi täydellisiä kokkaustaitoja. Unohda turha jännitys ja stressi - yksinkertainen ruoka hyvistä raaka-aineista on parasta. Tärkeintä illassa on yhdessä vietetty aika.

Osallistu arvontaan ja voita ihana illallinen sinulle ja ystävillesi!

Kerro, miksi sinun kaveriporukkasi tulisi voittaa yhteinen illallinen Teresa Välimäen kokkaamana. Täytä alla olevaan lomakkeeseen myös yhteystietosi ja klikkaa ”Lähetä”. Arvomme kaikkien osallistuneiden kesken Helsingissä 11.9. järjestettävän illallisen, jonka kokkaa huippukokki Teresa Välimäki. Osallistumisaika päättyy 27.8.2017.

Lue arvonnan säännöt ja lisää palkinnosta täältä. 

Aidon liemen makua

Tiivistetyt,  korkealaatuiset Knorr® Fond ”du
Chef”-fondit antavat ruoalle täyteläisen maun.
Fondit on valmistettu huolella valituista raaka-
aineista, eivätkä ne sisällä lisättyjä aromin-
vahventeita, säilöntäaineita tai keinotekoisia
väriaineita. Makuvaihtoehtoja on kuusi: kana-,
liha-, kasvis-, kala- ja tumma liha -annosfondi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Sharing on hauska tapa syödä yhdessä samasta padasta. Hauskinta se on hyvässä seurassa ystävien kesken. Herkullinen ja helppo paella valmistetaan kalaliemeen ja valkoviiniin ja maustetaan sahramilla. Päälle ripotellaan iso kasa pannulla paahdettuja jättikatkarapuja.

Jättikatkarapupaella
Kuudelle

500 g jättikatkaravun pyrstöjä
1 rkl soijaa
1/4 tl cayennepippuria
2 sitruunaa
1 l vettä
2 1 Knorr® Fond ”du Chef” kalaliemi -annosfondia
2 kevätsipulia tai ½ purjo
oliiviöljyä
5 dl paella- tai risottoriisiä
2 ½ dl kuivaa valkoviiniä
1 tl suolaa
1 tl valkopippuria
5 g sahramia
200 g pimentos de padron -paprikoita  (tai 2 kpl vihreää paprikaa lohkoina)
lehtipersiljaa

  1. Ota jäiset katkaravut sulamaan. Mausta soijalla, cayennepippurilla ja puolikkaan sitruunan mehulla. Valmista kalaliemi sulattamalla annosfondit kattilassa kiehuvan veden joukkoon. Leikkaa sipulit viipaleiksi. 
  2. Lorauta kasariin öljyä niin, että kasarin pohja peittyy. Kuumenna ja mittaa joukkoon riisit. Kuullota riisinjyvät reunoiltaan läpikuultaviksi ja kaada joukkoon viini. Lisää suola, pippuri ja sahrami. Anna viinin imeytyä riisiin ja lisää sitten kalalientä pikkuhiljaa noin 2 dl kerrallaan antaen nesteen imeytyä välillä riisiin. 
  3. Kuumenna toisella pannulla hieman oliiviöljyä, ja paista pannulla erikseen ensin paprikat ja sitten katkaravut, kunnes ne ovat saaneet pintaansa kauniin paahtuneen värin. 
  4. Kun riisi on imenyt kaiken kalaliemen, sekoita joukkoon sipulit. Ripottele katkaravut ja paprikat riisin päälle. Viimeistele lehtipersiljalla. Nosta pannu pöydälle ja tarjoa hyvän leivän ja sitruunalohkojen kera. 

Vinkki: Tarjoile paella rapean maalaisleivän ja valkoviinin kanssa - hyvässä seurassa.
 

Aidon liemen makua

Tiivistetyt,  korkealaatuiset Knorr® Fond ”du
Chef” -fondit antavat ruoalle täyteläisen maun.
Fonditon valmistettu huolella valituista raaka-
aineista,eivätkä ne sisällä lisättyjä aromin-
vahventeita, säilöntäaineita tai keinotekoisia
väriaineita. Makuvaihtoehtoja on kuusi: kana-,
liha-, kasvis-, kala- ja tumma liha -annosfondi.