Lammas maistuu muulloinkin kuin pääsiäisenä. Tämä superhelppo lammas-munakoisopata viimeistellään tuoreilla yrteillä.

Lammas-munakoisopata
4 annosta

800 g lampaanlihaa
30 g paprikajauhetta
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 munakoisoa
oliiviöljyä paistamiseen
100 g tomaattimurskaa
2 dl punaviiniä
2 Knorr® Fond ”du Chef” -liha-annosfondia
kourallinen tuoretta timjamia
kourallinen tuoretta persiljaa

  1. Kuutioi liha ja mausta kevyesti paprikajauheella. Hienonna sipulit ja kuutioi munakoisot. Kuumenna padassa kaksi ruokalusikallista öljyä ja nosta sipulit kuullottumaan. Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää lihat ja ruskista ne tasaisesti.
  2. Lisää tomaattimurska lihojen joukkoon. Lisää viini ja anna kiehahtaa pari minuuttia, jotta alkoholi haihtuu. Lisää Knorr® Fond ”du Chef” -liha-annosfondit ja hauduta lihaa 40 minuutin ajan tai kunnes se on mureaa.
  3. Kuumenna paistinpannulla ruokalusikallinen öljyä ja paista munakoisot pannulla kullanruskeiksi. Lisää munakoisot lihapataan 10 minuuttia ennen padan valmistumista. Tarjoile silputun persiljan ja timjamin kanssa.

Vinkki: Tarjoa pata riisin tai pastan kanssa. Vaihtelua saat lisäämällä pataan smetanaa tai sitruunankuorta.

Aidon liemen maku

Tiivistetyt,  korkealaatuiset Knorr® Fond ”du Chef”
-fondit antavat ruoalle täyteläisen maun. Fondit
on valmistettu huolella valituista raaka-aineista,
eivätkä ne sisällä lisättyjä arominvahventeita,
säilöntäaineita tai keinotekoisia väriaineita.
Makuvaihtoehtoja on kuusi: kana-, liha-, kasvis-,
kala- ja tumma liha -annosfondi.

Poimi neljä vinkkiä ystävien illanistujaisten järjestämiseen ja kerro, miksi haluaisit tarjota ihanan illan ruoan parissa ystävillesi. Voit voittaa herkullisen illallisen sinulle ja kolmelle ystävällesi huippukokin valmistamana.

Yhdessä syöminen on vahva ruokatrendi ja jaettavat annokset tärkeä osa eri ruokakulttuureita. Sharing on hauska tapa syödä yhdessä jakaen ruokaa samasta padasta tai napostellen erilaisia herkkuja isolta tarjottimelta. Hauskinta se on hyvässä seurassa ystävien kesken.

Nämä neljä vinkkiä auttavat valmistamaan jaettavan aterian ja nauttimaan siitä yhdessä ystävien kanssa:

  1. Vähemmän on enemmän
    Rennon aterian ei tarvitse koostua useasta ruokalajista, jotka vaativat paljon ennakkovalmisteluja. Helposti valmistuva jaettava pata tai pannu sopii mainiosti illanistujaisiin. Jokainen voi lusikoida isosta astiasta ruokaa lautaselleen, ja oman annoksen voi helposti tuunata mieleisekseen esimerkiksi lisäämällä haluamaansa kastiketta.
  2. Helppoa naposteltavaa
    Kata pöytään jaettavan ruoan lisäksi leipää ja vaikkapa muutama helposti sormin naposteltava herkku, kuten oliiveja tai keksejä ja juustoja. Jokainen voi napata mieleisensä suupaloja pitkin iltaa.
  3. Tee yhdessä
    Kaiken ei tarvitse olla täysin valmista, kun vieraat saapuvat. Ystävien kanssa on kiva jutustella keittiössä ja kattaa samalla pöytä yhdessä.
  4. Älä ole perfektionisti
    Ruoanlaitto ystäville ei vaadi täydellisiä kokkaustaitoja. Unohda turha jännitys ja stressi - yksinkertainen ruoka hyvistä raaka-aineista on parasta. Tärkeintä illassa on yhdessä vietetty aika.

Osallistu arvontaan ja voita ihana illallinen sinulle ja ystävillesi!

Kerro, miksi sinun kaveriporukkasi tulisi voittaa yhteinen illallinen Teresa Välimäen kokkaamana. Täytä alla olevaan lomakkeeseen myös yhteystietosi ja klikkaa ”Lähetä”. Arvomme kaikkien osallistuneiden kesken Helsingissä 11.9. järjestettävän illallisen, jonka kokkaa huippukokki Teresa Välimäki. Osallistumisaika päättyy 27.8.2017.

Lue arvonnan säännöt ja lisää palkinnosta täältä. 

Aidon liemen makua

Tiivistetyt,  korkealaatuiset Knorr® Fond ”du
Chef”-fondit antavat ruoalle täyteläisen maun.
Fondit on valmistettu huolella valituista raaka-
aineista, eivätkä ne sisällä lisättyjä aromin-
vahventeita, säilöntäaineita tai keinotekoisia
väriaineita. Makuvaihtoehtoja on kuusi: kana-,
liha-, kasvis-, kala- ja tumma liha -annosfondi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Sharing on hauska tapa syödä yhdessä samasta padasta. Hauskinta se on hyvässä seurassa ystävien kesken. Herkullinen ja helppo paella valmistetaan kalaliemeen ja valkoviiniin ja maustetaan sahramilla. Päälle ripotellaan iso kasa pannulla paahdettuja jättikatkarapuja.

Jättikatkarapupaella
Kuudelle

500 g jättikatkaravun pyrstöjä
1 rkl soijaa
1/4 tl cayennepippuria
2 sitruunaa
1 l vettä
2 1 Knorr® Fond ”du Chef” kalaliemi -annosfondia
2 kevätsipulia tai ½ purjo
oliiviöljyä
5 dl paella- tai risottoriisiä
2 ½ dl kuivaa valkoviiniä
1 tl suolaa
1 tl valkopippuria
5 g sahramia
200 g pimentos de padron -paprikoita  (tai 2 kpl vihreää paprikaa lohkoina)
lehtipersiljaa

  1. Ota jäiset katkaravut sulamaan. Mausta soijalla, cayennepippurilla ja puolikkaan sitruunan mehulla. Valmista kalaliemi sulattamalla annosfondit kattilassa kiehuvan veden joukkoon. Leikkaa sipulit viipaleiksi. 
  2. Lorauta kasariin öljyä niin, että kasarin pohja peittyy. Kuumenna ja mittaa joukkoon riisit. Kuullota riisinjyvät reunoiltaan läpikuultaviksi ja kaada joukkoon viini. Lisää suola, pippuri ja sahrami. Anna viinin imeytyä riisiin ja lisää sitten kalalientä pikkuhiljaa noin 2 dl kerrallaan antaen nesteen imeytyä välillä riisiin. 
  3. Kuumenna toisella pannulla hieman oliiviöljyä, ja paista pannulla erikseen ensin paprikat ja sitten katkaravut, kunnes ne ovat saaneet pintaansa kauniin paahtuneen värin. 
  4. Kun riisi on imenyt kaiken kalaliemen, sekoita joukkoon sipulit. Ripottele katkaravut ja paprikat riisin päälle. Viimeistele lehtipersiljalla. Nosta pannu pöydälle ja tarjoa hyvän leivän ja sitruunalohkojen kera. 

Vinkki: Tarjoile paella rapean maalaisleivän ja valkoviinin kanssa - hyvässä seurassa.
 

Aidon liemen makua

Tiivistetyt,  korkealaatuiset Knorr® Fond ”du
Chef” -fondit antavat ruoalle täyteläisen maun.
Fonditon valmistettu huolella valituista raaka-
aineista,eivätkä ne sisällä lisättyjä aromin-
vahventeita, säilöntäaineita tai keinotekoisia
väriaineita. Makuvaihtoehtoja on kuusi: kana-,
liha-, kasvis-, kala- ja tumma liha -annosfondi.