Lammas maistuu muulloinkin kuin pääsiäisenä. Tämä superhelppo lammas-munakoisopata viimeistellään tuoreilla yrteillä.

Lammas-munakoisopata
4 annosta

800 g lampaanlihaa
30 g paprikajauhetta
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 munakoisoa
oliiviöljyä paistamiseen
100 g tomaattimurskaa
2 dl punaviiniä
2 Knorr® Fond ”du Chef” -liha-annosfondia
kourallinen tuoretta timjamia
kourallinen tuoretta persiljaa

  1. Kuutioi liha ja mausta kevyesti paprikajauheella. Hienonna sipulit ja kuutioi munakoisot. Kuumenna padassa kaksi ruokalusikallista öljyä ja nosta sipulit kuullottumaan. Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää lihat ja ruskista ne tasaisesti.
  2. Lisää tomaattimurska lihojen joukkoon. Lisää viini ja anna kiehahtaa pari minuuttia, jotta alkoholi haihtuu. Lisää Knorr® Fond ”du Chef” -liha-annosfondit ja hauduta lihaa 40 minuutin ajan tai kunnes se on mureaa.
  3. Kuumenna paistinpannulla ruokalusikallinen öljyä ja paista munakoisot pannulla kullanruskeiksi. Lisää munakoisot lihapataan 10 minuuttia ennen padan valmistumista. Tarjoile silputun persiljan ja timjamin kanssa.

Vinkki: Tarjoa pata riisin tai pastan kanssa. Vaihtelua saat lisäämällä pataan smetanaa tai sitruunankuorta.

Aidon liemen maku

Tiivistetyt,  korkealaatuiset Knorr® Fond ”du Chef”
-fondit antavat ruoalle täyteläisen maun. Fondit
on valmistettu huolella valituista raaka-aineista,
eivätkä ne sisällä lisättyjä arominvahventeita,
säilöntäaineita tai keinotekoisia väriaineita.
Makuvaihtoehtoja on kuusi: kana-, liha-, kasvis-,
kala- ja tumma liha -annosfondi.

Kevään ihastuttavin kasvisruoka on tietysti parsarisotto. Kuinka näin yksinkertainen ruoka voikaan olla niin täynnä ihania makuja?

Parsarisotto
2 annosta

(halutessasi 2 kiekkoa vuohenjuustoa)
n. 200 g parsaa
1 tl suolaa
5 dl vettä
1 Knorr Fond "du Chef" -kasvisannosfondi
1 sipuli
60 g (1 dl) parmesaania raastettuna
2 rkl voita
1,5 dl (150 g) risottoriisiä
1 dl kuivaa valkoviiniä

 

  1. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Laita vuohenjuustot paahtumaan 10 minuutiksi. Halutessasi voit tehdä risoton myös ilman vuohenjuustoa. 
  2. Huuhtele parsat ja leikkaa kuivat kannat pois. Leikkaa varret noin 2 cm paksuiksi paloiksi, jätä kuitenkin parsojen nuppuihin pituutta. Keitä parsoja 7-12 minuuttia suolatussa vedessä parsojen paksuudesta riippuen.
  3. Valmista kasvisliemi liuottamalla Knorr Fond ”du Chef” -kasvisannosfondi kiehuvaan veteen. 
  4. Hienonna sipuli. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Sulata voi pannulla. Nosta sipulit pannulle ja kuullota hetki. Lisää joukkoon riisi ja kuullota riisit. 
  5. Lisää viini ja anna sen imeytyä riisiin. Pidä pannu keskilämmöllä ja lisää 1,5 dl kasvislientä kerrallaan. Sekoita välillä ja anna liemen imeytyä riisiin ennen uuden liemiannoksen lisäämistä. Kun viimeinen osa liemestä on kaadettu pannulle, lisää parmesaani ja valutetut parsat. Riisi on kypsää, kun se on pehmeää, mutta jyvän sisus on hieman kiinteä. Risotto saa jäädä hieman löysäksi. 
  6. Nosta päälle vuohenjuustokiekot ja tarjoa heti.

Tiivistetyt,  korkealaatuiset Knorr® Fond ”du Chef”
-fondit antavat ruoalle täyteläisen maun. Fondit
on valmistettu huolella valituista raaka-aineista,
eivätkä ne sisällä lisättyjä arominvahventeita,
säilöntäaineita tai keinotekoisia väriaineita.
Makuvaihtoehtoja on kuusi: kana-, liha-, kasvis-,
kala- ja tumma liha -annosfondi.