Ruokatrendit tulevat ja menevät, mutta paahtopaisti on ja pysyy. Tällä ohjeella valmistat maukkaan paistin, jonka kruunaa superhelppo ja kielen mukanaan vievä kastike.

 

Paahtopaisti yrttikuorrutteella
Kuusi annosta

1 kg painoinen naudan paahtopaisti
2 rkl oliiviöljyä
1 tl mustapippuria myllystä
1 tl suolaa
1 rkl Provencen yrttisekoitusta
6 perunaa
500 g porkkanoita
2 dl vettä
1 Knorr® Fond ”du Chef” -liha-annosfondi
1,25 dl vispikermaa
cayennepippuria

  1. Ota paisti huoneenlämpöön reilu tunti ennen kypsentämistä. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja nosta paisti uuninkestävään vuokaan. Sekoita öljy, mustapippuri, suola ja yrttisekoitus keskenään ja levitä seos tasaisesti lihan päälle. Nosta paisti uuniin 60 minuutiksi.
  2. Pese ja halkaise perunat. Kuori porkkanat ja pilko suurimmat muutamaan osaan. Kun paisti on ollut uunissa 30 minuuttia, lisää vihannekset samaan vuokaan ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Anna vihannesten ja lihan kypsyä yhdessä uunissa 30 minuuttia ja nosta pois uunista. Tällöin liha on kypsynyt tunnin ajan ja sen kypsyysaste on medium. Halutessasi voit lisätä lihan paistoaikaa.
  3. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna levätä noin 15 minuuttia. Valmista seuraavaksi kastike. Kiehauta 2 dl vettä ja lisää sekaan Knorr® Fond ”du Chef” -liha-annosfondi ja kerma. Mausta ripauksella cayennepippuria ja anna kiehahtaa. Leikkaa paisti ohuksi viipaleiksi poikkisyin ja tarjoa kastikkeen kanssa.

Vinkki: Valitse sellainen paisti, jonka päällä on rasvakerros. Rasva sulaa uunissa ja antaa lihalle mehevyyttä.

 

Aidon liemen maku

Tiivistetyt,  korkealaatuiset Knorr® Fond ”du Chef”
-fondit antavat ruoalle täyteläisen maun. Fondit
on valmistettu huolella valituista raaka-aineista,
eivätkä ne sisällä lisättyjä arominvahventeita,
säilöntäaineita tai keinotekoisia väriaineita.
Makuvaihtoehtoja on kuusi: kana-, liha-, kasvis-,
kala- ja tumma liha -annosfondi.

Poimi neljä vinkkiä ystävien illanistujaisten järjestämiseen ja kerro, miksi haluaisit tarjota ihanan illan ruoan parissa ystävillesi. Voit voittaa herkullisen illallisen sinulle ja kolmelle ystävällesi huippukokin valmistamana.

Yhdessä syöminen on vahva ruokatrendi ja jaettavat annokset tärkeä osa eri ruokakulttuureita. Sharing on hauska tapa syödä yhdessä jakaen ruokaa samasta padasta tai napostellen erilaisia herkkuja isolta tarjottimelta. Hauskinta se on hyvässä seurassa ystävien kesken.

Nämä neljä vinkkiä auttavat valmistamaan jaettavan aterian ja nauttimaan siitä yhdessä ystävien kanssa:

  1. Vähemmän on enemmän
    Rennon aterian ei tarvitse koostua useasta ruokalajista, jotka vaativat paljon ennakkovalmisteluja. Helposti valmistuva jaettava pata tai pannu sopii mainiosti illanistujaisiin. Jokainen voi lusikoida isosta astiasta ruokaa lautaselleen, ja oman annoksen voi helposti tuunata mieleisekseen esimerkiksi lisäämällä haluamaansa kastiketta.
  2. Helppoa naposteltavaa
    Kata pöytään jaettavan ruoan lisäksi leipää ja vaikkapa muutama helposti sormin naposteltava herkku, kuten oliiveja tai keksejä ja juustoja. Jokainen voi napata mieleisensä suupaloja pitkin iltaa.
  3. Tee yhdessä
    Kaiken ei tarvitse olla täysin valmista, kun vieraat saapuvat. Ystävien kanssa on kiva jutustella keittiössä ja kattaa samalla pöytä yhdessä.
  4. Älä ole perfektionisti
    Ruoanlaitto ystäville ei vaadi täydellisiä kokkaustaitoja. Unohda turha jännitys ja stressi - yksinkertainen ruoka hyvistä raaka-aineista on parasta. Tärkeintä illassa on yhdessä vietetty aika.

Osallistu arvontaan ja voita ihana illallinen sinulle ja ystävillesi!

Kerro, miksi sinun kaveriporukkasi tulisi voittaa yhteinen illallinen Teresa Välimäen kokkaamana. Täytä alla olevaan lomakkeeseen myös yhteystietosi ja klikkaa ”Lähetä”. Arvomme kaikkien osallistuneiden kesken Helsingissä 11.9. järjestettävän illallisen, jonka kokkaa huippukokki Teresa Välimäki. Osallistumisaika päättyy 27.8.2017.

Lue arvonnan säännöt ja lisää palkinnosta täältä. 

Aidon liemen makua

Tiivistetyt,  korkealaatuiset Knorr® Fond ”du
Chef”-fondit antavat ruoalle täyteläisen maun.
Fondit on valmistettu huolella valituista raaka-
aineista, eivätkä ne sisällä lisättyjä aromin-
vahventeita, säilöntäaineita tai keinotekoisia
väriaineita. Makuvaihtoehtoja on kuusi: kana-,
liha-, kasvis-, kala- ja tumma liha -annosfondi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Sharing on hauska tapa syödä yhdessä samasta padasta. Hauskinta se on hyvässä seurassa ystävien kesken. Herkullinen ja helppo paella valmistetaan kalaliemeen ja valkoviiniin ja maustetaan sahramilla. Päälle ripotellaan iso kasa pannulla paahdettuja jättikatkarapuja.

Jättikatkarapupaella
Kuudelle

500 g jättikatkaravun pyrstöjä
1 rkl soijaa
1/4 tl cayennepippuria
2 sitruunaa
1 l vettä
2 1 Knorr® Fond ”du Chef” kalaliemi -annosfondia
2 kevätsipulia tai ½ purjo
oliiviöljyä
5 dl paella- tai risottoriisiä
2 ½ dl kuivaa valkoviiniä
1 tl suolaa
1 tl valkopippuria
5 g sahramia
200 g pimentos de padron -paprikoita  (tai 2 kpl vihreää paprikaa lohkoina)
lehtipersiljaa

  1. Ota jäiset katkaravut sulamaan. Mausta soijalla, cayennepippurilla ja puolikkaan sitruunan mehulla. Valmista kalaliemi sulattamalla annosfondit kattilassa kiehuvan veden joukkoon. Leikkaa sipulit viipaleiksi. 
  2. Lorauta kasariin öljyä niin, että kasarin pohja peittyy. Kuumenna ja mittaa joukkoon riisit. Kuullota riisinjyvät reunoiltaan läpikuultaviksi ja kaada joukkoon viini. Lisää suola, pippuri ja sahrami. Anna viinin imeytyä riisiin ja lisää sitten kalalientä pikkuhiljaa noin 2 dl kerrallaan antaen nesteen imeytyä välillä riisiin. 
  3. Kuumenna toisella pannulla hieman oliiviöljyä, ja paista pannulla erikseen ensin paprikat ja sitten katkaravut, kunnes ne ovat saaneet pintaansa kauniin paahtuneen värin. 
  4. Kun riisi on imenyt kaiken kalaliemen, sekoita joukkoon sipulit. Ripottele katkaravut ja paprikat riisin päälle. Viimeistele lehtipersiljalla. Nosta pannu pöydälle ja tarjoa hyvän leivän ja sitruunalohkojen kera. 

Vinkki: Tarjoile paella rapean maalaisleivän ja valkoviinin kanssa - hyvässä seurassa.
 

Aidon liemen makua

Tiivistetyt,  korkealaatuiset Knorr® Fond ”du
Chef” -fondit antavat ruoalle täyteläisen maun.
Fonditon valmistettu huolella valituista raaka-
aineista,eivätkä ne sisällä lisättyjä aromin-
vahventeita, säilöntäaineita tai keinotekoisia
väriaineita. Makuvaihtoehtoja on kuusi: kana-,
liha-, kasvis-, kala- ja tumma liha -annosfondi.