Fondue on paras (ja herkullisin!) tapa yhdistää hyvä ruoka ja yhdessäolo kavereiden kesken. Tämä fondue-liemi valmistetaan uunissa paahdetusta valkosipulista, yrteistä ja lihaliemestä.

Valkosipulinen lihaliemi-fondue
Kuudelle

7 dl vettä
2 Knorr ” Fond Du Chef” lihaliemi -annosfondia
1 valkosipuli paahdettuna
2 laakerinlehteä
1 oksa rosmariinia
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
400 g naudan paistia
400 g lampaan ulkofileetä
400 g kukkakaalia
200 g herkkusieniä
1 kesäkurpitsa
maalaisleipää

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja nosta valkosipuli uuniin leivinpaperille paahtumaan 40 minuutiksi, kunnes sipuli on selvästi pehmennyt.
  2. Kuumenna vesi fonduepannussa tai paksupohjaisessa kattilassa. Lisää joukkoon lihaliemi-annosfondit. Mausta laakerinlehdillä, rosmariinin oksilla, suolalla ja pippurilla.
  3. Kun valkosipuli on paahtunut ja hieman jäähtynyt, purista haarukalla pehmenneet kynnet ulos ja lisää lihaliemen joukkoon. Anna kiehua vielä noin 15 minuuttia ilman kantta.
  4. Leikkaa lihat noin 2 senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Pese ja leikkaa kukkakaali, sienet ja kesäkurpitsa paloiksi ja aseta ne esille. Nosta fondue-pata jalustansa päälle tulelle, jotta se pysyy kuumana. Kypsennä liha- ja kasvispalat yksitellen maukkaassa liemessä ja nauti.

Aidon liemen makua

Tiivistetyt,  korkealaatuiset Knorr® Fond ”du
Chef” -fondit antavat ruoalle täyteläisen maun.
Fondit on valmistettu huolella valituista raaka-
aineista,eivätkä ne sisällä lisättyjä aromin-
vahventeita, säilöntäaineita tai keinotekoisia
väriaineita. Makuvaihtoehtoja on kuusi: kana-,
liha-, kasvis-, kala- ja tumma liha -annosfondi.

Poimi neljä vinkkiä ystävien illanistujaisten järjestämiseen ja kerro, miksi haluaisit tarjota ihanan illan ruoan parissa ystävillesi. Voit voittaa herkullisen illallisen sinulle ja kolmelle ystävällesi huippukokin valmistamana.

Yhdessä syöminen on vahva ruokatrendi ja jaettavat annokset tärkeä osa eri ruokakulttuureita. Sharing on hauska tapa syödä yhdessä jakaen ruokaa samasta padasta tai napostellen erilaisia herkkuja isolta tarjottimelta. Hauskinta se on hyvässä seurassa ystävien kesken.

Nämä neljä vinkkiä auttavat valmistamaan jaettavan aterian ja nauttimaan siitä yhdessä ystävien kanssa:

  1. Vähemmän on enemmän
    Rennon aterian ei tarvitse koostua useasta ruokalajista, jotka vaativat paljon ennakkovalmisteluja. Helposti valmistuva jaettava pata tai pannu sopii mainiosti illanistujaisiin. Jokainen voi lusikoida isosta astiasta ruokaa lautaselleen, ja oman annoksen voi helposti tuunata mieleisekseen esimerkiksi lisäämällä haluamaansa kastiketta.
  2. Helppoa naposteltavaa
    Kata pöytään jaettavan ruoan lisäksi leipää ja vaikkapa muutama helposti sormin naposteltava herkku, kuten oliiveja tai keksejä ja juustoja. Jokainen voi napata mieleisensä suupaloja pitkin iltaa.
  3. Tee yhdessä
    Kaiken ei tarvitse olla täysin valmista, kun vieraat saapuvat. Ystävien kanssa on kiva jutustella keittiössä ja kattaa samalla pöytä yhdessä.
  4. Älä ole perfektionisti
    Ruoanlaitto ystäville ei vaadi täydellisiä kokkaustaitoja. Unohda turha jännitys ja stressi - yksinkertainen ruoka hyvistä raaka-aineista on parasta. Tärkeintä illassa on yhdessä vietetty aika.

Osallistu arvontaan ja voita ihana illallinen sinulle ja ystävillesi!

Kerro, miksi sinun kaveriporukkasi tulisi voittaa yhteinen illallinen Teresa Välimäen kokkaamana. Täytä alla olevaan lomakkeeseen myös yhteystietosi ja klikkaa ”Lähetä”. Arvomme kaikkien osallistuneiden kesken Helsingissä 11.9. järjestettävän illallisen, jonka kokkaa huippukokki Teresa Välimäki. Osallistumisaika päättyy 27.8.2017.

Lue arvonnan säännöt ja lisää palkinnosta täältä. 

Aidon liemen makua

Tiivistetyt,  korkealaatuiset Knorr® Fond ”du
Chef”-fondit antavat ruoalle täyteläisen maun.
Fondit on valmistettu huolella valituista raaka-
aineista, eivätkä ne sisällä lisättyjä aromin-
vahventeita, säilöntäaineita tai keinotekoisia
väriaineita. Makuvaihtoehtoja on kuusi: kana-,
liha-, kasvis-, kala- ja tumma liha -annosfondi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Sharing on hauska tapa syödä yhdessä samasta padasta. Hauskinta se on hyvässä seurassa ystävien kesken. Herkullinen ja helppo paella valmistetaan kalaliemeen ja valkoviiniin ja maustetaan sahramilla. Päälle ripotellaan iso kasa pannulla paahdettuja jättikatkarapuja.

Jättikatkarapupaella
Kuudelle

500 g jättikatkaravun pyrstöjä
1 rkl soijaa
1/4 tl cayennepippuria
2 sitruunaa
1 l vettä
2 1 Knorr® Fond ”du Chef” kalaliemi -annosfondia
2 kevätsipulia tai ½ purjo
oliiviöljyä
5 dl paella- tai risottoriisiä
2 ½ dl kuivaa valkoviiniä
1 tl suolaa
1 tl valkopippuria
5 g sahramia
200 g pimentos de padron -paprikoita  (tai 2 kpl vihreää paprikaa lohkoina)
lehtipersiljaa

  1. Ota jäiset katkaravut sulamaan. Mausta soijalla, cayennepippurilla ja puolikkaan sitruunan mehulla. Valmista kalaliemi sulattamalla annosfondit kattilassa kiehuvan veden joukkoon. Leikkaa sipulit viipaleiksi. 
  2. Lorauta kasariin öljyä niin, että kasarin pohja peittyy. Kuumenna ja mittaa joukkoon riisit. Kuullota riisinjyvät reunoiltaan läpikuultaviksi ja kaada joukkoon viini. Lisää suola, pippuri ja sahrami. Anna viinin imeytyä riisiin ja lisää sitten kalalientä pikkuhiljaa noin 2 dl kerrallaan antaen nesteen imeytyä välillä riisiin. 
  3. Kuumenna toisella pannulla hieman oliiviöljyä, ja paista pannulla erikseen ensin paprikat ja sitten katkaravut, kunnes ne ovat saaneet pintaansa kauniin paahtuneen värin. 
  4. Kun riisi on imenyt kaiken kalaliemen, sekoita joukkoon sipulit. Ripottele katkaravut ja paprikat riisin päälle. Viimeistele lehtipersiljalla. Nosta pannu pöydälle ja tarjoa hyvän leivän ja sitruunalohkojen kera. 

Vinkki: Tarjoile paella rapean maalaisleivän ja valkoviinin kanssa - hyvässä seurassa.
 

Aidon liemen makua

Tiivistetyt,  korkealaatuiset Knorr® Fond ”du
Chef” -fondit antavat ruoalle täyteläisen maun.
Fonditon valmistettu huolella valituista raaka-
aineista,eivätkä ne sisällä lisättyjä aromin-
vahventeita, säilöntäaineita tai keinotekoisia
väriaineita. Makuvaihtoehtoja on kuusi: kana-,
liha-, kasvis-, kala- ja tumma liha -annosfondi.