Varoitusviesti

Tämän lomakkeen lähetystoiminto on asetettu pois päältä.
Kaupallinen yhteistyö

Kevään ajan Suomea kiertänyt Marks & Spencerin ja Kodin Kuvalehden yhteinen kiertue huipentui Helsinkiin. Poimi talteen parhaat tyylitärpit ja säväytä kesän juhlissa!

Ennätysyleisö kokoontui toukokuisena perjantaina Helsingin myymälään seuraamaan upeita stailausnäytöksiä, ja sai kotiin viemisiksi toimivat vinkit kesän juhliin. Lavalla nähtiin Marks & Spencerin henkilökuntaa, vakioasiakkaita ja Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera Korhonen lukijoineen.

"Juhlapukeutuminen on aina kokonaisuus", totesi Helsingin Marks & Spencerin myymäläpäällikkö Marja-Liisa Neuvonen ja esitteli vaihtoehdon perinteiselle juhlamekolle: "Jumpsuit, eli housuhaalari, on erittäin muodikas asu – se laskeutuu kauniisti ja siinä on helppo liikkua." Kun yksinkertaiseen haalariin yhdistää kauniin korun ja kesäiset avokkaat, on tämän kesän trendikkäin kokonaisuus valmis.

Myös myyjä Linda Pariña on asustamisen puolestapuhuja. "Balanssi on kaiken a ja o", hän totesi alakerran stailauspisteellä. "Asussa on hyvä olla yksi katseenvangitsija joko ylä- tai alaosassa: kaunis koru, värikäs yksityiskohta tai kiva asuste", Linda kertoi ja näytti, kuinka puuterinvärinen kauluspaita saa seurakseen näyttävän riipuksen, mustan nahkalaukun ja kesäkäyttöön sopivan valkoisen liivin. Helppoa ja ajattoman tyylikästä!

Kesään mahtuu toki muutakin kuin juhlaa ja pellavavaatteet ovatkin olleet kiertueen todellinen hitti. Perinteisten vaaleiden sävyjen lisäksi Marks & Spencerin mallistossa on vaaleanpunaista, oliivinvihreää ja sinisen eri sävyjä ja malleja löytyy niin siistimpään business-pukeutumiseen kuin rentoon oleiluunkin. Housuja, paitapuseroita sekä jakkuja on niin montaa eri mallia ja pituutta, että sopiva istuvuus löytyy. "Ilmava materiaali on myös kätevä päivittäisessä käytössä, sillä Marks & Spencerin pellavavaatteet voi pestä pesukoneessa, ja ne on helppo silittää", myyjä Alice Sacchetti vinkkasi toisen kerroksen naistenvaateosastolla.

Kevään mittainen Oman tyylin löytöretki -myymäläkiertue on saatu päätökseen, mutta tapahtumakuvia ja tunnelmia voi käydä katsomassa Marks & Spencerin verkkosivuilta, Facebookista ja Instagramista. Kiitos kaikille osallistujille ja tyylikästä kesää!

Oletko ikinä miettinyt, miten lehtien muotikuvat syntyvät? Kodin Kuvalehti ja Marks & Spencer kutsuivat suomalaiset kurkistamaan kulissien taakse ja ottamaan osaa oman elämänsä muotikuvauksiin.

Kun oman elämänsä supermallit saapuvat Kodin Kuvalehden ja Marks & Spencerin kuvauksiin, ensimmäisenä vuorossa on meikkaajan käsittely. Meikkaajan tuolissa vierähtää helposti tunti tai enemmänkin, joten heti alussa selviää, että kuvauspäiviin kuuluu paljon odottelua. Kuvausmeikki on usein läheltä katsottuna dramaattinen, eikä monella tavismallilla ole ollut ennen yhtä näyttävää meikkiä. Voimakas studiovalaistus kuitenkin vaatii veronsa, joten voimakkuutta saa olla enemmän kuin arkena. Meikkaajan tuolissa on malleilla on myös oiva mahdollisuus saada omat personoidut meikkivinkit tai suosituksia meikkaajien luottotuotteista.

Seuraavaksi vuorossa on vaatteiden valinta, jossa auttaa Marks & Spencerin myyjä, Vivi. Luvassa on koko liuta sovitettavia vaatteita, joita vaihdellaan yksi kerrallaan. Taustalla meikkaaja tivaa, millaiset kengät kuvaan valitaan. Jos kyseessä on sandaalit, myös varpaankynnet on lakattava. Kokonaisuus muodostuu pienistä yksityiskohdista.

Oikea asu löytyy, kun varmistetaan, että halutut trendit näkyvät vaatteissa, asu imartelee käyttäjää ja siinä on hyvä olla. On tärkeää tuntea olonsa mukavaksi, sillä itsevarmuus näkyy kuvissa.

Anu ja Maarit M&S:n myyjän Vivin stailattavana.

Seuraavaksi marssitaan kameran eteen. Kuvaajan edessä joutuu taipumaan omituisiinkin asentoihin. Usein se, mikä näyttää kuvassa luonnolliselta, voi tuntua kuvaushetkellä kummalliselta. Kuvaaja pyytelee toistuvasti kääntämään kättä tai jalkaa asteen verran vasemmalle. Kokematonta mallia saattaa aluksi jännittää, mutta usein varmuus löytyy vähitellen ja pian kamera melkeinpä unohtuu. Parhaat kuvat saadaankin silloin, kun kameraa ei edes ajattele – usein heti ensimmäiseksi, kun vasta otetaan testikuvia.

Kirsille etsitään oikeaa asua.

Isolla valokuvausstudiolla ei koskaan tiedä kuka saattaa olla viereisessä kuvaustilassa. Ensimmäisenä kuvauspäivän toisessa studiossa sattui olemaan Antti Tuisku, joka tuli tervehtimään mallejamme. ”Hän oli ihanan kohtelias”, Maris kehui.

Miten tavismallit sitten kuvauspäivän kokivat? ”Tuli yllätyksenä, kuinka monta ihmistä oikeasti tarvitaan, jotta tällaiset kuvaukset saadaan aikaan”, Kirsi miettii ääneen. Totta se onkin. Paikalla on porukkaa kuin pipoa. Mallit tietysti, mutta lisäksi paikalla on meikkaaja, valokuvaaja, visuaalisesta ilmeestä vastaava Art Director, stylisti sekä muutama kuvausjärjestelyistä ja juoksevista asioista vastaava projektikoordinaattori ja tuottaja.

Päivän päätteeksi aikaa on hurahtanut useampia tunteja. Studiossa vierähtää helposti ainakin puoli päivää, joskus koko työpäiväkin – yhden täydellisen kuvan vuoksi. 

Tsekkaa viimeisin Marks & Spencerin muotijuttu Kodin Kuvalehden juuri ilmestyneestä numerosta 11!