Ruususuu ja Huvikumpu -blogia pitävän Anni Lehdon mustikkakakusta tuli hitti sosiaalisessa mediassa. Mikä reseptissä on poikkeuksellista? Kokeile!

Pohja:

400 g digestive

150 g voita

1 tl kanelia

Täyte:

2½ dl vaniljakastiketta

200 g tuorejuustoa

400 g maustamatonta jogurttia

200 g valkosuklaalevy

4 dl mustikoita

10 liivatelehteä

koristelu: 

2½ dl vaniljakastiketta

mustikoita

Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi ja kaneli.

Painele keksimurska 24cm irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa vaniljakastike ja sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, jogurtti ja murskattu valkosuklaalevy.

Soseuta mustikat ja ota siitä sivuun 1 dl. Lisää 3 dl mustikkasosetta tuorejuustoseokseen.

Liota liivatteet ensin kylmässä vedessä. Kiehauta 1dl mustikkasosetta ja lisää liotetut liivatelehdet joukkoon.

Kaada mustikkaliivate seos varovasti tuorejuustoseokseen.

Lisää lopuksi vaahdotettu vaniljakastike nostellen seokseen. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ja koristele vaahdotetulla vaniljakastikkeella & mustikoilla. 

Näpyttele maustepurkkeihin nimilaput dymolla.

20 prosenttia suomalaisista säilyttää yli viisi tai jopa kymmenen vuotta vanhoja mausteita kaapeissaan, kertoo Meiran tutkimus. Tässä viisi vinkkiä, kuinka saat maustekaapistasi parhaan hyödyn.

Näin saat pidettyä mausteet hyvässä järjestyksessä.

1. Käy mausteet läpi kerran vuodessa. Heitä pois vanhentuneet.

Kardemumma säilyy hyvänä kaksi vuotta.

2. Kokonaiset mausteet säilyvät viisi vuotta, yrtit ja jauheet kolme vuotta ja aromaattisimmat mausteet, esimerkiksi kardemumma, kaksi vuotta.

3. Älä ripottele maustetta suoraan purkista kattilaan. Purkkiin tunkeva kosteus nopeuttaa vanhentumista.

4. Paras paikka mausteille on pimeä kaappi, ei lämmin valoisa hylly lieden lähellä.

Vanhentuneesta mausteesta ei irtoa makua.

5. Ei hätää. Vanhentuneen mausteen käyttäminen ei ole haitallista, mutta makua siitä ei irtoa.

Päältä rapsakka, sisältä sulaa juustonautintoa.

Vohvelirauta taipuu myös voileipägrilliksi.

Ennen kuin vohvelirauta hautautuu kesän jäljiltä kaapin perälle, valjasta se koululaisten käyttöön. Kapistuksesta saa mainion voileipägrillin, jolla voi paistaa rapeita ja hauskasti kuvioituja kerrosleipiä välipalaksi.

Sipaisu pestoa, viipale kinkkua, juustoa ja tomaattia.

Varaa kotiin ohuita, pehmeitä paahtoleipiä ja väliin täytteitä. Sipaisu pestoa, viipale kinkkua, juustoa ja tomaattia, toinen leipä kanneksi ja raudan väliin paistumaan. Täytetty paahtis on valmis parissa minuutissa.

Herkkuvinkki: mahtavat pullapaahtikset saat sivelemällä pitkoviipaleen maapähkinävoilla ja laittamalla toisen kanneksi.