KK:n videosarjassa testataan YouTuben suosittuja niksejä.

Kodin Kuvalehden toimitus on ihaillut YouTubessa olevia videoita, joilla näytetään uskomattomia temppuja arkisten asioiden hoitamiseen. Päätimme kokeilla itse, toimivatko niksit oikeasti ja onnistuvatko ne tavalliselta tumpelolta.

Kodinkuvalehti.fi-sivuilla julkaistaan tänä keväänä seitsemän videota, joissa testaamme keittiöhommissa käyttökelpoisia niksejä.

Ensimmäisen esikuvana oli tämä video, jossa keitetty kananmuna saadaan pienellä ravistelulla pudottamaan kuorensa yhtenä kappaleena. Kuulostaa hyvältä, sillä tällähän välttäisi kuoren nyppimisen irti pieninä paloina. Mutta mahtaako oikeasti onnistua?

Näpyttele maustepurkkeihin nimilaput dymolla.

20 prosenttia suomalaisista säilyttää yli viisi tai jopa kymmenen vuotta vanhoja mausteita kaapeissaan, kertoo Meiran tutkimus. Tässä viisi vinkkiä, kuinka saat maustekaapistasi parhaan hyödyn.

Näin saat pidettyä mausteet hyvässä järjestyksessä.

1. Käy mausteet läpi kerran vuodessa. Heitä pois vanhentuneet.

Kardemumma säilyy hyvänä kaksi vuotta.

2. Kokonaiset mausteet säilyvät viisi vuotta, yrtit ja jauheet kolme vuotta ja aromaattisimmat mausteet, esimerkiksi kardemumma, kaksi vuotta.

3. Älä ripottele maustetta suoraan purkista kattilaan. Purkkiin tunkeva kosteus nopeuttaa vanhentumista.

4. Paras paikka mausteille on pimeä kaappi, ei lämmin valoisa hylly lieden lähellä.

Vanhentuneesta mausteesta ei irtoa makua.

5. Ei hätää. Vanhentuneen mausteen käyttäminen ei ole haitallista, mutta makua siitä ei irtoa.

Päältä rapsakka, sisältä sulaa juustonautintoa.

Vohvelirauta taipuu myös voileipägrilliksi.

Ennen kuin vohvelirauta hautautuu kesän jäljiltä kaapin perälle, valjasta se koululaisten käyttöön. Kapistuksesta saa mainion voileipägrillin, jolla voi paistaa rapeita ja hauskasti kuvioituja kerrosleipiä välipalaksi.

Sipaisu pestoa, viipale kinkkua, juustoa ja tomaattia.

Varaa kotiin ohuita, pehmeitä paahtoleipiä ja väliin täytteitä. Sipaisu pestoa, viipale kinkkua, juustoa ja tomaattia, toinen leipä kanneksi ja raudan väliin paistumaan. Täytetty paahtis on valmis parissa minuutissa.

Herkkuvinkki: mahtavat pullapaahtikset saat sivelemällä pitkoviipaleen maapähkinävoilla ja laittamalla toisen kanneksi.