Sitrussalaatti on raikas alkuruoka tai välipala.

reilu 1 l erilaisia salaatteja revittynä (esim. vuonankaalia, rucolaa, punasalaattia, jääsalaattia)
2 appelsiinia
2 veriappelsiinia tai -greippiä
6 aurinkokuivattua tomaattia
½ dl pähkinä-siemensekoitusta

Kastike
1 appelsiini
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl hunajaa
2 rkl öljyä
ripaus suolaa ja pippuria
1 rkl silputtua oreganoa tai basilikaa

---

1. Valmista ensin kastike. Purista appelsiinista mehu ja kaada kannelliseen purkkiin. Mittaa muut aineet sekaan. Ravista sekaisin. 

2. Levitä salaatit lautasille. Kuori appelsiinit hyvin ja leikkaa kalvottomiksi lohkoiksi. Suikaloi tomaatit ja levitä salaatille appelsiinilohkojen kanssa. Ripottele pinnalle kevyesti pannulla paahdetut pähkinät ja siemenet.

3. Valuta salaattiannoksille hiukan kastiketta ja tarjoa loppukastike erikseen.

Jälkiruokavinkki! Leikkaa 4-6 appelsiinia kalvottomiksi lohkoiksi. Kiehauta ½ dl sokeria ja 1 dl vettä vaniljatangonpuolikkaan kanssa. Mausta limettimehulla ja kaada appelsiinilohkojen päälle. Anna maustua hetki ja tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa. 

Hummuksen voi maustaa myös porkkanalla tai punajuurella. 

Resepti

Annoksia:
6
Vaikeustaso:
Helppo

Parsakaalihummus

Puolita ja pese parsakaali. Irrota kukinnot ja paloittele pienemmäksi.

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasainen massa. Lisää tarvittaessa öljyä tai vettä. Tarkista maku.

Laita kulhoon ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

Valuta hummuksen päälle oliiviöljyä ja ripottele pintaan paprikajauhetta. Tarjoa palttoonappien tai ruisnachojen kanssa.

½ parsakaali
2
dl
kikherneitä
3
rkl
sitruunamehua
3
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
1–2 rkl tahinia
½ tl juustokuminaa
suolaa
mustapippuria
Päälle
oliiviöljyä
paprikajauhetta