8-12 annosta

Broilerikastike
2 isoa sipulia
250 g kesäkurpitsaa
150 g öljyyn säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja
1 nippu persiljaa
1 nippu basilikaa
4-6 valkosipulin kynttä
600 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
paistamiseen rypsi- tai oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tlk (á 400 g) tomaattimurskaa
1/2 l vettä
2 kanaliemikuutiota
4 tl kuivattua oreganoa
2 dl kivettömiä mustia oliiveja
suolaa, rouhittua mustapippuria

Juustokastike
75 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 l kulutusmaitoa
1 prk (200 g) punaista pestoa
3 dl emmentaljuustoraastetta
1 tl suolaa
1-2 tl rouhittua mustapippuria
1 pkt (500 g) lasagnelevyjä
Pinnalle
2-3 dl emmentalraastetta

---


1. Voitele suorakaiteen mallinen iso lasagnevuoka.

2. Kuori ja silppua sipulit. Suikaloi kesäkurpitsa ja aurinkokuivatut tomaatit. Silppua tuoreyrtit. Kuori valkosipulin kynnet ja murskaa ne.

3. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista broilerisuikaleet 2-3 erässä. Siirrä ruskistetut suikaleet isoon kattilaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi ja liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi.

4. Hauduta öljytilkassa sipulit pehmeiksi ja lisää kesäkurpitsasuikaleet. Kaada seos koko ajan hiljalleen porisevaan kastikkeeseen. Lisää yrtit, valkosipulin kynnet, aurinkokuivatut tomaatit sekä oliivit. Hauduta kannen alla 20-30 minuuttia. Valmista tällä välin juustokastike.

5. Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot ja kypsennä niitä minuutti. Lisää maito koko ajan sekoittaen ja kuumenna kastike.

6. Lisää pesto sekä juustoraaste. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta ja tarkista maku.

7. Kaada vuokaan ensin broilerikastiketta ja asettele sen päälle kerros lasagnelevyjä. Niiden päälle kerros broilerikastiketta ja sen päälle juustokastiketta. Täytä kerroksia niin kauan, kuin kastikkeita riittää. Jätä päällimmäisen lasagnelevykerroksen päälle kerros juustokastiketta.

8. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 30-40 minuuttia.

9. Anna ruuan vetäytyä 15 minuuttia uunista ottamisen jälkeen.

Vinkki! Valmista isotöinen broilerikastike edellisenä päivänä odottamaan jääkaappiin.

Ohje Helena Velin, Uusitalo

Ylioppilasjuhliin saapuu todennäköisesti kasvissyöjä, ehkä vegaanikin. Porkkanakakku käy myös hänelle, kun teet voikreemin kookosöljystä. 

Resepti

Annoksia:
15
Vaikeustaso:
Kohtalainen

Vegaaninen porkkanakakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka ( 24 cm) oliiviöljyllä ja vehnäjauhoilla.

Sekoita porkkanasose, öljy, mehu ja fariinisokeri kaapimella. Jos teet porkkanasoseen itse, anna sen jäähtyä ensin. Yhdistä kaneli, leivinjauhe ja suola jauhoihin. Sekoita porkkana-seokseen. 

Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunissa noin 50 minuuttia. Jäähdytä.

Tee voikreemi. Sekoita kookosöljy ja margariini sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja mehua sen verran, että saat kreemistä hyvin levittyvää. Vatkaa kuohkeaksi. 

Jos kakun pinta on kohonnut, tasoita se veitsellä ja leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Nosta alin kerros tarjoilulautaselle. Levitä kerros kreemiä pohjalle. Täytä loput kerrokset samalla lailla. Levitä loppu kreemi pinnalle. Voit jättää kakun sivut pilkottamaan kreemin alta.

Koristele kakku hedelmillä, marjoilla ja kuivatulla mustikkamurulla. Saat boysenmarjoista tornin pujottamalla ne varrastikkuun.

500
g
porkkanasosetta (valmista tai itse tehtyä)
2
dl
oliiviöljyä
1 ½ dl appelsiinimehua
3 ½ dl fariinisokeria
7–8 dl vehnäjauhoja
1
rkl
kanelia
1 ½ rkl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Vegaaninen voikreemi

200
g
huoneenlämpöistä kookosöljyä
100
g
huoneenlämpöistä margariinia
7
dl
tomusokeria
2–3 rkl sitruunan tai appelsiinin mehua

Koristeluun

¼ cantaloupemelonia
3
passionhedelmää
2
dl
boysenmarjoja
½ dl mulperimarjoja
1
rkl
pakastekuivattua mustikkaa

Lue Kodin Kuvalehden Ihanat juhlat -uutuus ja voit keskittyä siihen, mikä on oikeasti tärkeää: hyvä syötävä ja hauska seura. Näillä resepteillä juhlaruuat taatusti maistuvat.

Upea uutuustuote Ihanat juhlat tarjoaa kaiken tämän:

  • Kaikki juhlapöydän tarjoilut: suolaiset ja makeat piiraat, voileipäkakut, pikkuleivät, upeat täytekakut sekä juhlajuomat.
  • Täydellisen buffetin kattausvinkit sekä herkulliset menukokonaisuudet.
  • Aikataulu ja vinkit, joiden avulla juhlajärjestelyt menevät nappiin ja sankarikin ehtii nauttia.
  • Lahjaksi kauniit menukortit ja kyltit erityisruokavalioista.

Ihanat juhlat on myynnissä Lehtipisteissä 14.6. saakka. Osta omasi hintaan 5,90 e.