
Suklaa-marenkikakussa maistuvat mokkapalat ja kesä.
Brownie-marenkikakku
Ainekset
Työvaiheet
Leikkaa 26-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoka. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sulata voi ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Jäähdytä hieman.
Vatkaa munia ja suolaa ensin hieman, lisää sitten sokeri ja vatkaa kestäväksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita ainekset varovasti yhteen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Jäähdytä.
Vaahdota marenkia varten ensin valkuaisia hetki. Lisää sokeri ja sitrusmehu vähän kerrallaan. Vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja pysyy kulhon pohjassa, kun käännät kulhon ylösalaisin.
Piirrä leivinpaperin päälle 25-senttinen ympyrä. Levitä marenki sen sisään. Paista 100 asteessa uunin alatasolla noin 1 h 15 min. Jäähdytä.
Valmista mokkapalakuorrutus. Sulata voi ja kahvi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja siivilöity kaakaojauhe. Levitä kuorrutus browniekakun pinnalle. Se saa valua myös reunoille. Anna jähmettyä.
Nosta marenkipohja kuorrutuksen päälle vähän ennen tarjoilua. Vaahdota vispikerma ja halkaise mansikat. Levitä kerma marengin päälle. Koristele kakku mansikoilla tai muilla marjoilla.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.