Ingera-maissiletut
5 dl vehnäjauhoja
2½ dl maissijauhoja
2 tl kuivahiivaa
7 dl vettä
2 tl suolaa

Broilerikastike
6 pientä broilerin koipea
2 punasipulia
2-3 valkosipulin kynttä
2-3 rkl öljyä
voimakasta chilijauhetta maun mukaan
noin 2 dl vettä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 kanaliemikuutio
2 tl suolaa
6 munaa

---


1. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää kuumahko vesi sekä suola. Sekoita tasaiseksi. Anna tekeytyä yön yli huoneen lämmössä liinalla peitettynä.

2. Paistamispäivänä sekoita taikinaa ja lisää vielä 1½ dl kuumahkoa vettä. Anna tekeytyä vielä muutama tunti liinan alla. Paista ohuita lettuja kuumalla pannulla. Ingera paistetaan vain toiselta puolelta.

3. Tee tällä välin kastike valmiiksi. Silppua sipulit ja paloittele valkosipulin kynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja paista punasipuleita muutama minuutti.

4. Mausta chilillä ja lisää pari desilitraa vettä. Keitä viitisen minuuttia.

5. Lisää tomaattimurska, valkosipuli, liemikuutio, suola ja broilerin koivet. Keitä hiljalleen 20-30 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä ja mausteita.

6. Tällä välin keitä munat koviksi. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Lisää ne lopuksi ruokaan.

7. Nosta kastiketta ingeran päälle.

Vinkki! Muita lisukkeita voivat olla raejuusto, keitetyt ja maustetut linssit, pinaatti- tai papukastike jne.

Ylioppilasjuhliin saapuu todennäköisesti kasvissyöjä, ehkä vegaanikin. Porkkanakakku käy myös hänelle, kun teet voikreemin kookosöljystä. 

Resepti

Annoksia:
15
Vaikeustaso:
Kohtalainen

Vegaaninen porkkanakakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka ( 24 cm) oliiviöljyllä ja vehnäjauhoilla.

Sekoita porkkanasose, öljy, mehu ja fariinisokeri kaapimella. Jos teet porkkanasoseen itse, anna sen jäähtyä ensin. Yhdistä kaneli, leivinjauhe ja suola jauhoihin. Sekoita porkkana-seokseen. 

Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunissa noin 50 minuuttia. Jäähdytä.

Tee voikreemi. Sekoita kookosöljy ja margariini sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja mehua sen verran, että saat kreemistä hyvin levittyvää. Vatkaa kuohkeaksi. 

Jos kakun pinta on kohonnut, tasoita se veitsellä ja leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Nosta alin kerros tarjoilulautaselle. Levitä kerros kreemiä pohjalle. Täytä loput kerrokset samalla lailla. Levitä loppu kreemi pinnalle. Voit jättää kakun sivut pilkottamaan kreemin alta.

Koristele kakku hedelmillä, marjoilla ja kuivatulla mustikkamurulla. Saat boysenmarjoista tornin pujottamalla ne varrastikkuun.

500
g
porkkanasosetta (valmista tai itse tehtyä)
2
dl
oliiviöljyä
1 ½ dl appelsiinimehua
3 ½ dl fariinisokeria
7–8 dl vehnäjauhoja
1
rkl
kanelia
1 ½ rkl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Vegaaninen voikreemi

200
g
huoneenlämpöistä kookosöljyä
100
g
huoneenlämpöistä margariinia
7
dl
tomusokeria
2–3 rkl sitruunan tai appelsiinin mehua

Koristeluun

¼ cantaloupemelonia
3
passionhedelmää
2
dl
boysenmarjoja
½ dl mulperimarjoja
1
rkl
pakastekuivattua mustikkaa

Lue Kodin Kuvalehden Ihanat juhlat -uutuus ja voit keskittyä siihen, mikä on oikeasti tärkeää: hyvä syötävä ja hauska seura. Näillä resepteillä juhlaruuat taatusti maistuvat.

Upea uutuustuote Ihanat juhlat tarjoaa kaiken tämän:

  • Kaikki juhlapöydän tarjoilut: suolaiset ja makeat piiraat, voileipäkakut, pikkuleivät, upeat täytekakut sekä juhlajuomat.
  • Täydellisen buffetin kattausvinkit sekä herkulliset menukokonaisuudet.
  • Aikataulu ja vinkit, joiden avulla juhlajärjestelyt menevät nappiin ja sankarikin ehtii nauttia.
  • Lahjaksi kauniit menukortit ja kyltit erityisruokavalioista.

Ihanat juhlat on myynnissä Lehtipisteissä 14.6. saakka. Osta omasi hintaan 5,90 e.