450 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
2-4 valkosipulinkynttä
2 punasipulia
1 ruukku basilikaa
2 prk (á 200 g) ranskankermaa
suolaa ja pari kolme kierrosta mustapippurimyllystä

Lisäksi
esim. Penne-pastaa
1 ruukku basilikaa
raastettua parmesaania tai muuta juustoraastetta tarjoiluun

---


1. Lisää murskatut valkosipulinkynnet fileesuikaleiden sekaan pussiin ja anna maustua jääkaapissa tunti.

2. Keitä ja valuta pasta paketin ohjeen mukaan.

3. Silppua sipulit ja hienonna basilika.

4. Kuullota pannulla öljytilkassa sipulisilppu. Kumoa sekaan lihasuikaleet. Paista, kunnes lihat ovat kypsiä.

5. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Lisää ranskankerma ja silputtu basilika.

6. Sekoita kastike ja keitetty pasta. Koristele annokset runsaalla basilikasilpulla.

Ohje Henrik Poulsen, teksti Marja Samuli, kuva Arto Vuohelainen

Vaivattoman ja maukkaan bataattipiiraan pohja on valmista voitaikinaa.

Resepti

Annoksia:
8
Vaikeustaso:
Helppo

Bataattipiirakka

Kuori ja paloittele bataatti. Keitä se vähässä vedessä täysin kypsäksi ja kaada keitinvesi pois.

Soseuta bataatti tasaiseksi.

Lisää joukkoon kerma ja hienonnettu chili.

Lisää jäähtyneen seoksen joukkoon vähän vatkatut kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja valkopippurilla. Tarkista maku.

Yhdistä neljä levyä pituussuunnassa yhdeksi isoksi levyksi, käytä kaulinta apuna. Laita leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, jonka mitat ovat noin 30 x 20 cm.

Esipaista pohjaa 200 asteessa 15 minuuttia. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä 200 asteessa 25–30 minuuttia.

Jäähdytä hyvin ja leikkaa paloiksi. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

4
levyä valmista voitaikinaa
1
bataatti (600 g)
2
dl
kermaa
½ punainen chili
4
munaa
ripaus muskottipähkinää
1
tl
suolaa
½ tl valkopippuria