6-8 hengelle

750 g-1 kg broilerin rintafileetä
vedessä liotettuja puuvarrastikkuja

1. Kuutioi liha ja pujota liotettuihin tikkuihin.

2. Grillaa kohtalaisella lämmöllä molemmin puolin kypsiksi, yhteensä 7-10 minuuttia.

---

Satay-kastike
1 sitruunaruohon varsi
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl kalakastiketta
1 tl tamarinditahnaa
1 punainen chili
2 rkl kiehuvaa vettä
1 rkl muscovadosokeria
2 dl kookosmaitoa
175 g maapähkinälevitettä
1 rkl soijakastiketta

1. Viipaloi sitruunaruoho ja poista kovat tai vaurioituneet lehdet.

2. Pane tehosekoittimeen sitruunaruohoviipaleet, kuorittu ja lohkottu sipuli ja valkosipulinkynnet, kalakastike sekä tamarinditahna ja chili, josta siemenet ja vihreä kanta on poistettu. Soseuta seos tasaiseksi.

3. Lisää kiehuva vesi ja sokeri. Sekoita tahnaksi.

4. Kaavi tahna kattilaan ja lisää kookosmaito. Kuumenna seos ja anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

5. Lisää maapähkinälevite ja soija. Jatka keittämistä edelleen pari minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa esimerkiksi soijaa. Tarjoa satay-kastike lämpimänä.

---

Yakitori-kastike
1 dl soijakastiketta
1 dl sakea eli riisiviiniä
4-5 rkl sokeria

1. Pane kaikki ainekset kattilaan ja keitä seosta niin, että jäljellä on noin 2/3 alkuperäisestä kastikemäärästä. Nosta sivuun ja jäähdytä.

2. Sivele vartaita grillauksen ajan kastikkeella tai kasta vartaat grillauksen lopuksi kastikkeeseen.


Teksti Marja Samuli, ohje Kari Kumpulainen

Ylioppilasjuhliin saapuu todennäköisesti kasvissyöjä, ehkä vegaanikin. Porkkanakakku käy myös hänelle, kun teet voikreemin kookosöljystä. 

Resepti

Annoksia:
15
Vaikeustaso:
Kohtalainen

Vegaaninen porkkanakakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka ( 24 cm) oliiviöljyllä ja vehnäjauhoilla.

Sekoita porkkanasose, öljy, mehu ja fariinisokeri kaapimella. Jos teet porkkanasoseen itse, anna sen jäähtyä ensin. Yhdistä kaneli, leivinjauhe ja suola jauhoihin. Sekoita porkkana-seokseen. 

Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunissa noin 50 minuuttia. Jäähdytä.

Tee voikreemi. Sekoita kookosöljy ja margariini sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja mehua sen verran, että saat kreemistä hyvin levittyvää. Vatkaa kuohkeaksi. 

Jos kakun pinta on kohonnut, tasoita se veitsellä ja leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Nosta alin kerros tarjoilulautaselle. Levitä kerros kreemiä pohjalle. Täytä loput kerrokset samalla lailla. Levitä loppu kreemi pinnalle. Voit jättää kakun sivut pilkottamaan kreemin alta.

Koristele kakku hedelmillä, marjoilla ja kuivatulla mustikkamurulla. Saat boysenmarjoista tornin pujottamalla ne varrastikkuun.

500
g
porkkanasosetta (valmista tai itse tehtyä)
2
dl
oliiviöljyä
1 ½ dl appelsiinimehua
3 ½ dl fariinisokeria
7–8 dl vehnäjauhoja
1
rkl
kanelia
1 ½ rkl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Vegaaninen voikreemi

200
g
huoneenlämpöistä kookosöljyä
100
g
huoneenlämpöistä margariinia
7
dl
tomusokeria
2–3 rkl sitruunan tai appelsiinin mehua

Koristeluun

¼ cantaloupemelonia
3
passionhedelmää
2
dl
boysenmarjoja
½ dl mulperimarjoja
1
rkl
pakastekuivattua mustikkaa

Lue Kodin Kuvalehden Ihanat juhlat -uutuus ja voit keskittyä siihen, mikä on oikeasti tärkeää: hyvä syötävä ja hauska seura. Näillä resepteillä juhlaruuat taatusti maistuvat.

Upea uutuustuote Ihanat juhlat tarjoaa kaiken tämän:

  • Kaikki juhlapöydän tarjoilut: suolaiset ja makeat piiraat, voileipäkakut, pikkuleivät, upeat täytekakut sekä juhlajuomat.
  • Täydellisen buffetin kattausvinkit sekä herkulliset menukokonaisuudet.
  • Aikataulu ja vinkit, joiden avulla juhlajärjestelyt menevät nappiin ja sankarikin ehtii nauttia.
  • Lahjaksi kauniit menukortit ja kyltit erityisruokavalioista.

Ihanat juhlat on myynnissä Lehtipisteissä 14.6. saakka. Osta omasi hintaan 5,90 e.