Katkarapusalaattiin sopivat myös viinirypäleet.

Laita katkaravut maustumaan sitruunamehuun kulhoon. Keitä munat koviksi. Laita jäähtymään kylmään veteen, jotta kuoret irtoavat hyvin. Kiehauta pavut nopeasti ja huuhtele kylmässä vedessä.

Halkaise kirsikkatomaatit. Kuori ja paloittele ananas. Leikkaa juusto viipaleiksi. Kokoa salaatti. Laita vadille tai laakeaan kulhoon revittyä salaattia. Kuori ja halkaise munat. Valuta pavut ja katkaravut. Jos käytät rypäleitä, halkaise ne.

Lisää katkaravut keoksi päälle. Ripottele niiden päälle hieman mustapippuria. Sekoita kastikeaineet ja tarjoa kastike erillisestä kulhosta.

Vinkki! Myös sitruunamehu sopii kastikkeeksi.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Resepti

300
g
kuorittuja katkarapuja
sitruunan mehua
5
kpl
kananmunaa
200
g
pakastepapuja
1
ras
kirsikkatomaatteja
ananasta
100
g
sinihomejuustoa
2
kpl
rapeaa salaattia
mustapippuria

Kastike

1
prk
kermaviiliä
1
tl
sokeria
2
tl
sinappia
2
rkl
valkoviinietikkaa
2
rkl
tilliä

Hummuksen voi maustaa myös porkkanalla tai punajuurella. 

Resepti

Annoksia:
6
Vaikeustaso:
Helppo

Parsakaalihummus

Puolita ja pese parsakaali. Irrota kukinnot ja paloittele pienemmäksi.

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasainen massa. Lisää tarvittaessa öljyä tai vettä. Tarkista maku.

Laita kulhoon ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

Valuta hummuksen päälle oliiviöljyä ja ripottele pintaan paprikajauhetta. Tarjoa palttoonappien tai ruisnachojen kanssa.

½ parsakaali
2
dl
kikherneitä
3
rkl
sitruunamehua
3
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
1–2 rkl tahinia
½ tl juustokuminaa
suolaa
mustapippuria
Päälle
oliiviöljyä
paprikajauhetta