Jo orvokkikakun näkeminen tekee onnelliseksi, ja syöminen vielä onnellisemmaksi!

Noin 25 annosta, valmistusaika noin 60 minuuttia

4 munan kakkupohja

4 kananmunaa

1 ½ dl sokeria

½ tl vaniljasokeria

1 ½ dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

6 munan kakkupohja

6 munaa

2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1½ tl leivinjauhetta

Täyte

4 dl kuohukermaa

1 pss (63 g) vaniljakastikeainesta (Blå Band)

2 prk (250 g) rasvatonta maitorahkaa

4 rkl sokeria

1 ½ tl vaniljasokeria

4–5 dl raparperihilloa

noin 1½ dl maitoa tai sitruunanmehua kostutukseen

Koristelu

4–5 dl kuohukermaa

sokeria

orvokkeja

OHJE:

Vaahdota erillisissä kulhoissa molempien kakkupohjien munat ja sokerit kuohkeaksi ja lisää sekaan nuolijalla nostellen keskenään sekoitetut pohjataikinan kuivat aineet.

Pingota neljän munan kakulle halkaisijaltaan 20 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja kuuden munan kakulle 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, voitele ja korppujauhota vuokien reunat ja kaada taikinat omiin vuokiinsa.

Paista 200 asteessa kypsäksi eli noin 20-30 minuuttia. Kakku on kypsä jos sitä puutikulla pistettäessä tikkuun ei jää taikinaa. Anna valmiiden pohjien jäähtyä ritilän päällä.

Valmista täyte yhdistämällä keskenään kerma, vaniljakastikeaines, rahka ja sokerit.

Vaahdota pintaan tuleva kerma ja mausta se sokerilla.

Leikkaa kakku leveyssuunnassa kolmeen osaan ja kostuta kakkupalat sitruunanmehulla.

Kokoa kakku levittämällä kakkupohjien väliin raparperihilloa ja kerma-vaniljaseosta.

Levitä kermavaahtoa kakun pinnalle ja sivuille. Koristele kakun pinta vielä myrkyttömillä orvokeilla.

Vinkki! Voit valmistaa yksikerroksisen kakun tekemällä vain toisen kakkupohjista. Neljästä munasta tulee noin 10 hengen kakku ja kuudesta 15 annosta. Pienennä silloin myös täytteen määrää puolella.

Ylioppilasjuhliin saapuu todennäköisesti kasvissyöjä, ehkä vegaanikin. Porkkanakakku käy myös hänelle, kun teet voikreemin kookosöljystä. 

Resepti

Annoksia:
15
Vaikeustaso:
Kohtalainen

Vegaaninen porkkanakakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka ( 24 cm) oliiviöljyllä ja vehnäjauhoilla.

Sekoita porkkanasose, öljy, mehu ja fariinisokeri kaapimella. Jos teet porkkanasoseen itse, anna sen jäähtyä ensin. Yhdistä kaneli, leivinjauhe ja suola jauhoihin. Sekoita porkkana-seokseen. 

Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunissa noin 50 minuuttia. Jäähdytä.

Tee voikreemi. Sekoita kookosöljy ja margariini sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja mehua sen verran, että saat kreemistä hyvin levittyvää. Vatkaa kuohkeaksi. 

Jos kakun pinta on kohonnut, tasoita se veitsellä ja leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Nosta alin kerros tarjoilulautaselle. Levitä kerros kreemiä pohjalle. Täytä loput kerrokset samalla lailla. Levitä loppu kreemi pinnalle. Voit jättää kakun sivut pilkottamaan kreemin alta.

Koristele kakku hedelmillä, marjoilla ja kuivatulla mustikkamurulla. Saat boysenmarjoista tornin pujottamalla ne varrastikkuun.

500
g
porkkanasosetta (valmista tai itse tehtyä)
2
dl
oliiviöljyä
1 ½ dl appelsiinimehua
3 ½ dl fariinisokeria
7–8 dl vehnäjauhoja
1
rkl
kanelia
1 ½ rkl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Vegaaninen voikreemi

200
g
huoneenlämpöistä kookosöljyä
100
g
huoneenlämpöistä margariinia
7
dl
tomusokeria
2–3 rkl sitruunan tai appelsiinin mehua

Koristeluun

¼ cantaloupemelonia
3
passionhedelmää
2
dl
boysenmarjoja
½ dl mulperimarjoja
1
rkl
pakastekuivattua mustikkaa

Lue Kodin Kuvalehden Ihanat juhlat -uutuus ja voit keskittyä siihen, mikä on oikeasti tärkeää: hyvä syötävä ja hauska seura. Näillä resepteillä juhlaruuat taatusti maistuvat.

Upea uutuustuote Ihanat juhlat tarjoaa kaiken tämän:

  • Kaikki juhlapöydän tarjoilut: suolaiset ja makeat piiraat, voileipäkakut, pikkuleivät, upeat täytekakut sekä juhlajuomat.
  • Täydellisen buffetin kattausvinkit sekä herkulliset menukokonaisuudet.
  • Aikataulu ja vinkit, joiden avulla juhlajärjestelyt menevät nappiin ja sankarikin ehtii nauttia.
  • Lahjaksi kauniit menukortit ja kyltit erityisruokavalioista.

Ihanat juhlat on myynnissä Lehtipisteissä 14.6. saakka. Osta omasi hintaan 5,90 e.