Wienermunkin ohje on simppeli. Löydät sen pullateemasta.

Viikonloppu edessä - mikä ihana syy leipoa peruspullaa! Kokosimme muhkean teeman Kodin Kuvalehden parhaista pullaohjeista. Täältä löydät korvapuustit ja voisilmäpullat - ja muutaman ekstoottisemmankin vehnäsen.

Kodin Kuvalehden suureen pullateemaan pääset klikkaamalla TÄSTÄ. 

Ja ei kun herkuttelemaan!

Texmex-tortillavuoan mustapavut ovat muotia, eikä ihme: ne pullistelevat antioksidantteja, kuitua ja proteiinia.

 

Resepti

Annoksia:
6
Vaikeustaso:
Helppo

Texmex-tortillavuoka

Valmista papu-kasvistäyte. Huuhtele säilötyt mustapavut ja säilötty maissi kylmällä vedellä siivilässä.

Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi puolirenkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Leikkaa paprikat ohuiksi suikaleiksi.

Kuumenna öljyä paistinpannussa. Paista sipuli- ja paprikasuikaleita kovalla lämmöllä viisi minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Lisää valkosipuli, juustokumina, korianteri, savupaprikajauhe ja mustapippuri. Kääntele kaksi minuuttia. Lisää valutetut mustapavut ja maissi. Kuumenna muutama minuutti, kunnes pannulle ei jää nestettä. Mausta suolalla.

Voitele uunivuoka voilla. Leikkaa maissitortillat 3 cm leveiksi suikaleiksi. Laita vuokaan kerros kasvisseosta. Lado päälle tortillasuikaleita vieri viereen. Lisää salsaa, kasvis-papuseosta, ohuesti juustoraastetta ja taas tortillasuikaleita. Tee 2–3 kerrosta, kunnes ainekset loppuvat. Säästä pinnalle juustoraastetta.

Paista 200-asteisen uunin alaosassa 20 minuuttia, kunnes juusto sulaa. Anna vetäytyä viisi minuuttia. Tarjoa avokadosiivujen kera.

noin 320 g maissi- tai vehnätortilloja
1
tlk
(350 g) salsakastiketta
200
g
juustoraastetta
nokare voita uunivuoan voiteluun

Täyte

2
tlk
(2 x 400 g) säilöttyjä kypsiä mustapapuja
1
tlk
(280–340 g) liemeen säilöttyjä maissinjyviä
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
2
isoa paprikaa
rypsiöljyä paistamiseen
2
tl
jauhettua juustokuminaa
2
tl
jauhettua korianteria
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
mustapippuria
1 ½ tl suolaa

Tarjoiluun

avokadoviipaleita

Ruokaisa perunatortilla rakastaa eilen keitettyjä perunoita.

 

Resepti

Vaikeustaso:
Helppo

Perunamunakas

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Hienonna sipuli.

Riko kananmunat kulhoon. Sekoita maito, suola ja pippuri joukkoon. Lisää vain ½ tl suolaa, jos käytät ruokaan pekonia.

Paloittele pekoni. Kuumenna öljy uuninkestävässä valurautaisessa paistinpannussa (22-24 cm).

Paista sipulia ja pekonia pannulla muutama minuutti. Lisää perunat ja paista hetki.

Kaada munaseos pannuun ja heiluttele kevyesti. Laita pannu uuniin noin 6 minuutiksi, kunnes munakas on hyytynyt.

Kumoa tortilla varovasti pannusta lautaselle. Paloittele lohkoiksi.

Vinkki. Tortilla maistuu kylmänäkin.

4
keskikokoista keitettyä perunaa
1
sipuli
6
munaa
½ dl maitoa
½-1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
(6 viipaletta pekonia)
2
rkl
oliiviöljyä

Kuumenna paistinpannu todella kuumaksi, jotta nuudelit ja kasvikset paistuvat rapeiksi eivätkä lötkisty. Lisää potkua annokseen saat sriracha-chilikastikkeella.

Pad thai on pyttipannua thaimaalaisittain.

 

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Pad thai eli paistetut nuudelit

Sulata katkaravut. Purista niistä neste. Viipaloi kaali. Kuori ja leikkaa porkkanat tikuiksi. Hienonna valkosipuli, chili ilman siemeniä, kevät- tai ruohosipuli ja pähkinät.

Murra nuudelit muutamaan palaan kulhoon. Kaada kuumaa vettä päälle ja anna pehmetä kaksi minuuttia. Valuta nuudelit, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä siivilään valumaan.

Sekoita kastikkeen ainekset.

Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Lisää ravut, kaali, porkkana, valkosipuli ja chili. Sekoittele pari minuuttia, kunnes ravut ovat melkein kypsiä.

Kokoa kasvikset pannun laidalle ja riko kananmuna toiseen laitaan. Sekoita muna kokkeliksi ja sitten kasviksiin.

Lisää nuudelit. Sekoita joukkoon 2/3 kastikkeesta.

Koristele annokset kevät- tai ruohosipulilla, pähkinöillä ja limetinlohkoilla. Pirskota päälle loput kastikkeesta.

180
g
isoja katkarapuja
300
g
valkokaalia
3
porkkanaa
3
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
1
dl
kevät- tai ruohosipulisilppua
1
dl
suolapähkinöitä
200
g
riisinuudelia
2
rkl
seesami- tai kookosöljyä
1
kananmuna
1
limetti
Kastike
¾ dl tamarinditahnaa (esim. Spice up)
¾ dl kookos- tai ruokosokeria
½ dl kalakastiketta

Italialainen klassikko saa uutta seuraa: matcha-teejauhe ja vadelmakastike tuovat pannacottaan keväistä keveyttä.

 

Resepti

Annoksia:
6
Vaikeustaso:
Helppo

Matcha-tee-pannacotta ja vadelmakastike

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Laita kattilaan kerma, maito, sokeri sekä halkaistu vaniljatanko ja sen raavittu sisus. Anna kiehahtaa niin, että sokeri sulaa. Ota vaniljatanko pois kattilasta.

Laita matcha-teejauhe kulhoon. Kaada päälle pieni määrä kuumaa kerma-maitoa ja sekoita seoksesta tasainen tahna.

Lisää tahna kattilaan ja sekoita kunnolla.

Purista liotetuista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää kerma-maitoon. Sekoita hyvin.

Kaada massa silikonisiin vuokiin tai juomalaseihin. Anna seistä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia. Peitä ja laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.

Tee vadelmakastike. Laita kattilaan vadelmat ja sokeri. Keitä viisi minuuttia. Siivilöi siemenet pois ja jäähdytä.

Irrota pannacotta lautaselle tai tarjoa suoraan lasista. Valuta päälle vadelmakastiketta.

Vinkki! Matcha on hienoksi jauhettua vihreää teetä, jota saa tee-, terveys- ja ekokaupoissa. Se sopii myös smoothien ja latten joukkoon.

4
liivatelehteä
2 ½ dl kermaa
2 ½ dl maitoa
1
dl
sokeria
1
vaniljatanko
1
rkl
matcha-teejauhetta
Vadelmakastike
200
g
pakastevadelmia
½ dl sokeria