Pohja
200 g hapankorppuja
100 g voita tai margariinia

Täyte
4 liivatelehteä
1 prk (2 dl) kuohukermaa
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 prk (noin 250 g) remouladekastiketta
1 prk (noin 70 g) pieniä kapriksia
400 g lämminsavulohta
1 nippu tilliä
2 tl sitruunapippuria
(1 tl suolaa)
1 tl sokeria

Lisäksi
1 dl laimeaa sitruunamehua

Koristeeksi
1 limetti
1 karambola
tuoretta basilikaa
kirjolohen mätiä

---


1. Leikkaa 24-26-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.

2. Murenna hapankorput. Sulata rasva ja sekoita kulhossa murujen kanssa. Painele voileipäkakun pohjaksi vuoan pohjalle.

3. Laita liivakot likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.

4. Vaahdota kerma pehmeäksi. Lisää kermaviili, remoulade ja valutetut kaprikset.

5. Poista lohesta nahka ja ruodot. Murenna liha. Silppua tilli. Sekoita kaikki täyteainekset yhteen.

6. Kiehauta vajaa desi laimeaa sitruunamehua. Liuota puristellut liivakot mehuun. Jäähdytä 10 minuuttia ja kaada täytteeseen. Sekoita hyvin.

7. Kaada täyte vuokaan hapankorppupohjan päälle. Hyydytä yön yli jääkaapissa kelmulla peitettynä.

8. Koristele esimerkiksi limetin puolikkailla, karambolalla, basilikalla ja mädillä.

Teksti Kiia Renko, kuva Arto Vuohelainen

Ylioppilasjuhliin saapuu todennäköisesti kasvissyöjä, ehkä vegaanikin. Porkkanakakku käy myös hänelle, kun teet voikreemin kookosöljystä. 

Resepti

Annoksia:
15
Vaikeustaso:
Kohtalainen

Vegaaninen porkkanakakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka ( 24 cm) oliiviöljyllä ja vehnäjauhoilla.

Sekoita porkkanasose, öljy, mehu ja fariinisokeri kaapimella. Jos teet porkkanasoseen itse, anna sen jäähtyä ensin. Yhdistä kaneli, leivinjauhe ja suola jauhoihin. Sekoita porkkana-seokseen. 

Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunissa noin 50 minuuttia. Jäähdytä.

Tee voikreemi. Sekoita kookosöljy ja margariini sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja mehua sen verran, että saat kreemistä hyvin levittyvää. Vatkaa kuohkeaksi. 

Jos kakun pinta on kohonnut, tasoita se veitsellä ja leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Nosta alin kerros tarjoilulautaselle. Levitä kerros kreemiä pohjalle. Täytä loput kerrokset samalla lailla. Levitä loppu kreemi pinnalle. Voit jättää kakun sivut pilkottamaan kreemin alta.

Koristele kakku hedelmillä, marjoilla ja kuivatulla mustikkamurulla. Saat boysenmarjoista tornin pujottamalla ne varrastikkuun.

500
g
porkkanasosetta (valmista tai itse tehtyä)
2
dl
oliiviöljyä
1 ½ dl appelsiinimehua
3 ½ dl fariinisokeria
7–8 dl vehnäjauhoja
1
rkl
kanelia
1 ½ rkl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Vegaaninen voikreemi

200
g
huoneenlämpöistä kookosöljyä
100
g
huoneenlämpöistä margariinia
7
dl
tomusokeria
2–3 rkl sitruunan tai appelsiinin mehua

Koristeluun

¼ cantaloupemelonia
3
passionhedelmää
2
dl
boysenmarjoja
½ dl mulperimarjoja
1
rkl
pakastekuivattua mustikkaa

Lue Kodin Kuvalehden Ihanat juhlat -uutuus ja voit keskittyä siihen, mikä on oikeasti tärkeää: hyvä syötävä ja hauska seura. Näillä resepteillä juhlaruuat taatusti maistuvat.

Upea uutuustuote Ihanat juhlat tarjoaa kaiken tämän:

  • Kaikki juhlapöydän tarjoilut: suolaiset ja makeat piiraat, voileipäkakut, pikkuleivät, upeat täytekakut sekä juhlajuomat.
  • Täydellisen buffetin kattausvinkit sekä herkulliset menukokonaisuudet.
  • Aikataulu ja vinkit, joiden avulla juhlajärjestelyt menevät nappiin ja sankarikin ehtii nauttia.
  • Lahjaksi kauniit menukortit ja kyltit erityisruokavalioista.

Ihanat juhlat on myynnissä Lehtipisteissä 14.6. saakka. Osta omasi hintaan 5,90 e.