1 pkt (600 g) kevätkääryletaikinaa, pakaste
3-4 valkosipulin kynttä
1-2 rkl öljyä
3 sipulia
200 g naudan paistijauhelihaa
suolaa
valkopippuria
sokeria
3-4 kevätsipulia
4 munaa

Lisäksi
1 muna voiteluun
1 l ruokaöljyä paistamiseen

---


1. Ota kevätkääryletaikina sulamaan. Kuori ja silppua valkosipulin kynnet sekä sipulit.

2. Kuumenna öljyä vokissa tai tavallisella pannulla. Paista pikaisesti valkosipulia, kunnes se tuoksuu hyvältä. Älä polta!

3. Lisää sipulisilppu ja jauheliha. Ruskista ja mausta.

4. Lisää seokseen lopuksi kevätsipuli ja kevyesti vatkatut munat. Lisää tarvittaessa mausteita.

5. Irrota taikinalevyt varovasti toisistaan. Pane täytettä paloille. Tee paloista "kirjekuoria" taittamalla ensin pitkät sivut täytteen päälle. Sivele reunat munalla ja käännä pohja täytteen päälle. Sivele reunoja vielä munalla ja käännä yläreuna päälle.

6. Kuumenna ruokaöljyä isossa kattilassa. Paista martabakit kuumassa öljyssä.

Vinkki! Voit käyttää myös pakastefilotaikinaa. Leikkaa filoarkit pienemmiksi ja voitele jokainen levy voisulalla. Valmista muuten samalla tavalla. Martabak syödään usein acerin kanssa. Aceriin pilkotaan tuoretta kurkkua ja silputaan pieni vihreä chili joukkoon. Maustetaan etikalla ja sokerilla.

Ylioppilasjuhliin saapuu todennäköisesti kasvissyöjä, ehkä vegaanikin. Porkkanakakku käy myös hänelle, kun teet voikreemin kookosöljystä. 

Resepti

Annoksia:
15
Vaikeustaso:
Kohtalainen

Vegaaninen porkkanakakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka ( 24 cm) oliiviöljyllä ja vehnäjauhoilla.

Sekoita porkkanasose, öljy, mehu ja fariinisokeri kaapimella. Jos teet porkkanasoseen itse, anna sen jäähtyä ensin. Yhdistä kaneli, leivinjauhe ja suola jauhoihin. Sekoita porkkana-seokseen. 

Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunissa noin 50 minuuttia. Jäähdytä.

Tee voikreemi. Sekoita kookosöljy ja margariini sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja mehua sen verran, että saat kreemistä hyvin levittyvää. Vatkaa kuohkeaksi. 

Jos kakun pinta on kohonnut, tasoita se veitsellä ja leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Nosta alin kerros tarjoilulautaselle. Levitä kerros kreemiä pohjalle. Täytä loput kerrokset samalla lailla. Levitä loppu kreemi pinnalle. Voit jättää kakun sivut pilkottamaan kreemin alta.

Koristele kakku hedelmillä, marjoilla ja kuivatulla mustikkamurulla. Saat boysenmarjoista tornin pujottamalla ne varrastikkuun.

500
g
porkkanasosetta (valmista tai itse tehtyä)
2
dl
oliiviöljyä
1 ½ dl appelsiinimehua
3 ½ dl fariinisokeria
7–8 dl vehnäjauhoja
1
rkl
kanelia
1 ½ rkl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Vegaaninen voikreemi

200
g
huoneenlämpöistä kookosöljyä
100
g
huoneenlämpöistä margariinia
7
dl
tomusokeria
2–3 rkl sitruunan tai appelsiinin mehua

Koristeluun

¼ cantaloupemelonia
3
passionhedelmää
2
dl
boysenmarjoja
½ dl mulperimarjoja
1
rkl
pakastekuivattua mustikkaa

Lue Kodin Kuvalehden Ihanat juhlat -uutuus ja voit keskittyä siihen, mikä on oikeasti tärkeää: hyvä syötävä ja hauska seura. Näillä resepteillä juhlaruuat taatusti maistuvat.

Upea uutuustuote Ihanat juhlat tarjoaa kaiken tämän:

  • Kaikki juhlapöydän tarjoilut: suolaiset ja makeat piiraat, voileipäkakut, pikkuleivät, upeat täytekakut sekä juhlajuomat.
  • Täydellisen buffetin kattausvinkit sekä herkulliset menukokonaisuudet.
  • Aikataulu ja vinkit, joiden avulla juhlajärjestelyt menevät nappiin ja sankarikin ehtii nauttia.
  • Lahjaksi kauniit menukortit ja kyltit erityisruokavalioista.

Ihanat juhlat on myynnissä Lehtipisteissä 14.6. saakka. Osta omasi hintaan 5,90 e.