Tässä kranssissa on tarjolla yllätyksiä. Koskaan ei tiedä, millaisen konvehdin pullanpala kätkee.

Näyttelijä, tuottaja Olga Temonen vihaa sitä, että ruokakaappiin jää käyttämättömiä aineksia. Tämän kranssin hän kehitti, kun halusi hyödyntää konvehtirasiasta myös ne suklaat, joita kaikki hyljeksivät.

Konvehtikranssi

5 dl vettä
1 pala (50 g) tuorehiivaa
2 dl intiaanisokeria tai 2 dl hunajaa (Jos käytät hunajaa, lisää taikinaan 1 dl enemmän jauhoja.)
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
150 g pehmeää voita tai 1 dl ruokaöljyä
14 dl vaaleita spelttijauhoja
10 suklaakonvehtia

Voiteluun vettä tai maitoa
Pinnalle tomusokeria

Sekoita isossa kulhossa kädenlämpöinen vesi, hiiva, intiaanisokeri, suola ja kardemumma.
Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vatkaa taikinaa napakasti. Kun taikinasta
tulee liian jäykkää vatkattavaksi, jatka vaivaamista käsin.
Vaivaa pehmeä voi tai ruokaöljy sekä loput jauhot taikinaan. Vaivaa taikinaa
huolellisesti, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla.
Jaa taikina kymmeneen yhtä suureen osaan ja pyörittele paloista pikkupullia.
Tee yhteen pullaan sormella reikä ja upota sinne konvehti. Sulje kolo huolellisesti ja pyörittele pulla käsiesi välissä varovasti taas pyöreäksi. Toista tämä niin, että jokainen pulla saa sisälleen yllätyksen.
Asettele pullat puolen sentin päähän toisistaan uunipellille leivinpaperin päälle
niin, että ne muodostavat ympyrän.
Kohota pullia lämpimässä paikassa liinan alla vähintään 30 minuutin ajan.
Voitele kohonneet pullat vedellä tai maidolla.
Paista kranssia 200 asteessa (tai kiertoilmalla 175 asteessa) noin 15 minuutin ajan tai kunnes se on kauniin kullanruskea.
Anna jäähtyä. Ripottele jäähtyneen kranssin päälle tomusokeria.

Resepti on Olgan pullakirjasta.

Lue lisää:
Näin leivot onnistuneet pullat
Sitrus-voisilmäpullat
Paras laskiaispulla

Ylioppilasjuhliin saapuu todennäköisesti kasvissyöjä, ehkä vegaanikin. Porkkanakakku käy myös hänelle, kun teet voikreemin kookosöljystä. 

Resepti

Annoksia:
15
Vaikeustaso:
Kohtalainen

Vegaaninen porkkanakakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka ( 24 cm) oliiviöljyllä ja vehnäjauhoilla.

Sekoita porkkanasose, öljy, mehu ja fariinisokeri kaapimella. Jos teet porkkanasoseen itse, anna sen jäähtyä ensin. Yhdistä kaneli, leivinjauhe ja suola jauhoihin. Sekoita porkkana-seokseen. 

Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunissa noin 50 minuuttia. Jäähdytä.

Tee voikreemi. Sekoita kookosöljy ja margariini sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja mehua sen verran, että saat kreemistä hyvin levittyvää. Vatkaa kuohkeaksi. 

Jos kakun pinta on kohonnut, tasoita se veitsellä ja leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Nosta alin kerros tarjoilulautaselle. Levitä kerros kreemiä pohjalle. Täytä loput kerrokset samalla lailla. Levitä loppu kreemi pinnalle. Voit jättää kakun sivut pilkottamaan kreemin alta.

Koristele kakku hedelmillä, marjoilla ja kuivatulla mustikkamurulla. Saat boysenmarjoista tornin pujottamalla ne varrastikkuun.

500
g
porkkanasosetta (valmista tai itse tehtyä)
2
dl
oliiviöljyä
1 ½ dl appelsiinimehua
3 ½ dl fariinisokeria
7–8 dl vehnäjauhoja
1
rkl
kanelia
1 ½ rkl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Vegaaninen voikreemi

200
g
huoneenlämpöistä kookosöljyä
100
g
huoneenlämpöistä margariinia
7
dl
tomusokeria
2–3 rkl sitruunan tai appelsiinin mehua

Koristeluun

¼ cantaloupemelonia
3
passionhedelmää
2
dl
boysenmarjoja
½ dl mulperimarjoja
1
rkl
pakastekuivattua mustikkaa

Lue Kodin Kuvalehden Ihanat juhlat -uutuus ja voit keskittyä siihen, mikä on oikeasti tärkeää: hyvä syötävä ja hauska seura. Näillä resepteillä juhlaruuat taatusti maistuvat.

Upea uutuustuote Ihanat juhlat tarjoaa kaiken tämän:

  • Kaikki juhlapöydän tarjoilut: suolaiset ja makeat piiraat, voileipäkakut, pikkuleivät, upeat täytekakut sekä juhlajuomat.
  • Täydellisen buffetin kattausvinkit sekä herkulliset menukokonaisuudet.
  • Aikataulu ja vinkit, joiden avulla juhlajärjestelyt menevät nappiin ja sankarikin ehtii nauttia.
  • Lahjaksi kauniit menukortit ja kyltit erityisruokavalioista.

Ihanat juhlat on myynnissä Lehtipisteissä 14.6. saakka. Osta omasi hintaan 5,90 e.