Neljälle

Paistetut ahvenfileet
8 ahvenfileetä
2 dl vehnäjauhoja
voita
suolaa
rouhittua mustapippuria
Leivitä ahvenfileet jauhoissa ja paista ruskeiksi voissa.
Mausta suolalla ja pippurilla.

---

Akvaviittikastike
3 dl valkoviiniä
1 dl hienonnettua sipulia
1 rkl kuminaa
1 tl tillin siemeniä
4 dl rapulientä
1 dl kermaa
100 g voita
2 rkl akvaviittisnapsia
suolaa
rouhittua mustapippuria

1. Keitä valkoviiniä, sipulia, kuminaa ja tillin siemeniä niin kauan, että kattilaan jää desilitra lientä.

2. Lisää rapuliemi ja keitä kastiketta kokoon, kunnes puolet nesteestä on jäljellä.

3. Lisää kerma ja voi. Mausta akvaviitilla, suolalla ja pippurilla.

4. Vaahdota kastike ennen tarjoilua sauvasekoittimella.

Vinkki! Saat rapuliemen paitsi keittämällä sen ravuista, myös valmiista, pullossa myytävästä hummerifondista.

---

Lämmin perunasalaatti
4-8 keitettyä perunaa
2 porkkanaa
voita
½ dl ryöpättyjä sokeriherneitä
½ dl kuorittua punasipulia
suolaa
rouhittua mustapippuria
Koristeeksi
herneenversoja

Kuori kypsät perunat ja esikeitetyt porkkanat. Paloittele porkkanat reiluiksi lohkoiksi. Paista vihannekset nopeasti voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.

---

Tarjoa näin! Laita lämmin perunasalaatti lautaselle. Asettele paistetut ahvenfileet päälle ja kaada fileiden päälle vähän akvaviittikastiketta. Koristele herneenversoilla.


Ylioppilasjuhliin saapuu todennäköisesti kasvissyöjä, ehkä vegaanikin. Porkkanakakku käy myös hänelle, kun teet voikreemin kookosöljystä. 

Resepti

Annoksia:
15
Vaikeustaso:
Kohtalainen

Vegaaninen porkkanakakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka ( 24 cm) oliiviöljyllä ja vehnäjauhoilla.

Sekoita porkkanasose, öljy, mehu ja fariinisokeri kaapimella. Jos teet porkkanasoseen itse, anna sen jäähtyä ensin. Yhdistä kaneli, leivinjauhe ja suola jauhoihin. Sekoita porkkana-seokseen. 

Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunissa noin 50 minuuttia. Jäähdytä.

Tee voikreemi. Sekoita kookosöljy ja margariini sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja mehua sen verran, että saat kreemistä hyvin levittyvää. Vatkaa kuohkeaksi. 

Jos kakun pinta on kohonnut, tasoita se veitsellä ja leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Nosta alin kerros tarjoilulautaselle. Levitä kerros kreemiä pohjalle. Täytä loput kerrokset samalla lailla. Levitä loppu kreemi pinnalle. Voit jättää kakun sivut pilkottamaan kreemin alta.

Koristele kakku hedelmillä, marjoilla ja kuivatulla mustikkamurulla. Saat boysenmarjoista tornin pujottamalla ne varrastikkuun.

500
g
porkkanasosetta (valmista tai itse tehtyä)
2
dl
oliiviöljyä
1 ½ dl appelsiinimehua
3 ½ dl fariinisokeria
7–8 dl vehnäjauhoja
1
rkl
kanelia
1 ½ rkl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Vegaaninen voikreemi

200
g
huoneenlämpöistä kookosöljyä
100
g
huoneenlämpöistä margariinia
7
dl
tomusokeria
2–3 rkl sitruunan tai appelsiinin mehua

Koristeluun

¼ cantaloupemelonia
3
passionhedelmää
2
dl
boysenmarjoja
½ dl mulperimarjoja
1
rkl
pakastekuivattua mustikkaa

Lue Kodin Kuvalehden Ihanat juhlat -uutuus ja voit keskittyä siihen, mikä on oikeasti tärkeää: hyvä syötävä ja hauska seura. Näillä resepteillä juhlaruuat taatusti maistuvat.

Upea uutuustuote Ihanat juhlat tarjoaa kaiken tämän:

  • Kaikki juhlapöydän tarjoilut: suolaiset ja makeat piiraat, voileipäkakut, pikkuleivät, upeat täytekakut sekä juhlajuomat.
  • Täydellisen buffetin kattausvinkit sekä herkulliset menukokonaisuudet.
  • Aikataulu ja vinkit, joiden avulla juhlajärjestelyt menevät nappiin ja sankarikin ehtii nauttia.
  • Lahjaksi kauniit menukortit ja kyltit erityisruokavalioista.

Ihanat juhlat on myynnissä Lehtipisteissä 14.6. saakka. Osta omasi hintaan 5,90 e.