6-8 palaa

Pohja
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1/2 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä

Täyte
1 iso sipuli
öljyä paistamiseen
1 prk (70 g) tomaattipyreetä
1 tlk (400 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
2-3 valkosipulin kynttä
1-2 tl rouhittua mustapippuria
1 ruukku tuoretta oreganosilppua
1/2-1 tl suolaa
tomaattisiivuja

Pinnalle
2 dl juustoraastetta
2 munaa
2 dl ruokakermaa tai maitoa

---


1. Nypi taikina-aineet pehmeäksi taikinaksi. Painele taikina 24-26 senttiseen voideltuun vuokaan. Painele taikinaa myös reunoille.

2. Kuori ja silppua sipuli. Ruskista kevyesti pannulla.

3. Levitä tomaattipyree pohjataikinan päälle vuokaan. Levitä ruskistetut sipulit pyreen päälle.

4. Sekoita keskenään pavut liemineen, silputut valkosipulin kynnet ja mausteet. Kaada täyte sipulien päälle.

5. Leikkaa tomaateista ohuita viipaleita ja asettele paputäytteen päälle.

6. Sekoita juustoraaste, munat ja kerma keskenään. Kaada täytteen päälle.

7. Paista 200 asteessa ensin uunin alatasolla 10 minuuttia. Nosta vuoka uunin keskitasolle ja jatka paistamista 15-20 minuuttia.

8. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Vinkki! Voit silputa juustoksi myös Koskenlaskija-sulatejuustoa.

Ohje Irene Ketola, Porvoo

Ylioppilasjuhliin saapuu todennäköisesti kasvissyöjä, ehkä vegaanikin. Porkkanakakku käy myös hänelle, kun teet voikreemin kookosöljystä. 

Resepti

Annoksia:
15
Vaikeustaso:
Kohtalainen

Vegaaninen porkkanakakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka ( 24 cm) oliiviöljyllä ja vehnäjauhoilla.

Sekoita porkkanasose, öljy, mehu ja fariinisokeri kaapimella. Jos teet porkkanasoseen itse, anna sen jäähtyä ensin. Yhdistä kaneli, leivinjauhe ja suola jauhoihin. Sekoita porkkana-seokseen. 

Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunissa noin 50 minuuttia. Jäähdytä.

Tee voikreemi. Sekoita kookosöljy ja margariini sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja mehua sen verran, että saat kreemistä hyvin levittyvää. Vatkaa kuohkeaksi. 

Jos kakun pinta on kohonnut, tasoita se veitsellä ja leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Nosta alin kerros tarjoilulautaselle. Levitä kerros kreemiä pohjalle. Täytä loput kerrokset samalla lailla. Levitä loppu kreemi pinnalle. Voit jättää kakun sivut pilkottamaan kreemin alta.

Koristele kakku hedelmillä, marjoilla ja kuivatulla mustikkamurulla. Saat boysenmarjoista tornin pujottamalla ne varrastikkuun.

500
g
porkkanasosetta (valmista tai itse tehtyä)
2
dl
oliiviöljyä
1 ½ dl appelsiinimehua
3 ½ dl fariinisokeria
7–8 dl vehnäjauhoja
1
rkl
kanelia
1 ½ rkl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Vegaaninen voikreemi

200
g
huoneenlämpöistä kookosöljyä
100
g
huoneenlämpöistä margariinia
7
dl
tomusokeria
2–3 rkl sitruunan tai appelsiinin mehua

Koristeluun

¼ cantaloupemelonia
3
passionhedelmää
2
dl
boysenmarjoja
½ dl mulperimarjoja
1
rkl
pakastekuivattua mustikkaa

Lue Kodin Kuvalehden Ihanat juhlat -uutuus ja voit keskittyä siihen, mikä on oikeasti tärkeää: hyvä syötävä ja hauska seura. Näillä resepteillä juhlaruuat taatusti maistuvat.

Upea uutuustuote Ihanat juhlat tarjoaa kaiken tämän:

  • Kaikki juhlapöydän tarjoilut: suolaiset ja makeat piiraat, voileipäkakut, pikkuleivät, upeat täytekakut sekä juhlajuomat.
  • Täydellisen buffetin kattausvinkit sekä herkulliset menukokonaisuudet.
  • Aikataulu ja vinkit, joiden avulla juhlajärjestelyt menevät nappiin ja sankarikin ehtii nauttia.
  • Lahjaksi kauniit menukortit ja kyltit erityisruokavalioista.

Ihanat juhlat on myynnissä Lehtipisteissä 14.6. saakka. Osta omasi hintaan 5,90 e.