Nyt ei leivota pataleipää vaan patapullaa! Jättikokoinen korvapuusti syntyy ilman aikaa vievää väkerrystä.

Resepti

Annoksia:
15
Vaikeustaso:
Helppo

Patapuusti

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.

Vaivaa suurin osa vehnäjauhoista taikinaan. Lisää pehmeä voi. Lisää vielä loput jauhot. Taikina saa jäädä vähän tavallista pehmeämmäksi. Vaivaa taikina kimmoisaksi.

Peitä kulho liinalla. Anna taikinan nousta noin 45 minuuttia, kunnes se on kaksinkertainen. Taikinan noustessa laita kannellinen, noin 4 litran vetoinen pata lämpenemään uuniin. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Kumoa taikina leivonta-alustalle, jonka olet jauhottanut reilusti. Vaivaa taikinaa hetki ja venyttele se levyksi. Levitä puolet voista, sokerista ja kanelista taikinalevyn päälle. Taita taikinalevy kahtia ja sitten nelinkerroin. Venyttele, täytä ja taittele uudelleen. Muotoile taikina isoksi palloksi.

Ota kuuma pata uunista. Nosta pulla pataan saumapuoli alaspäin. Voitele pinta halutessasi munalla ja ripottele hieman jauhoja koristeeksi. Nosta kansi päälle. Paista pullaa noin 50 minuuttia, kunnes se on kauniin ruskea ja kypsä.

Anna pullan jäähtyä hetki padassa ja kumoa se sitten varoen ritilälle jäähtymään. Valuta koristeeksi sokerikuorrutetta tai sulatettua suklaata.

4
dl
maitoa
40
g
hiivaa
1 ½ dl sokeria
1
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
10–11 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
100
g
huoneenlämpöistä voita

Täyte

100
g
huoneenlämpöistä voita
½ dl sokeria
1
rkl
kanelia

Lisäksi

(1 muna)
50
g
suklaata tai sokerikuorrutetta

Hummuksen voi maustaa myös porkkanalla tai punajuurella. 

Resepti

Annoksia:
6
Vaikeustaso:
Helppo

Parsakaalihummus

Puolita ja pese parsakaali. Irrota kukinnot ja paloittele pienemmäksi.

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasainen massa. Lisää tarvittaessa öljyä tai vettä. Tarkista maku.

Laita kulhoon ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

Valuta hummuksen päälle oliiviöljyä ja ripottele pintaan paprikajauhetta. Tarjoa palttoonappien tai ruisnachojen kanssa.

½ parsakaali
2
dl
kikherneitä
3
rkl
sitruunamehua
3
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
1–2 rkl tahinia
½ tl juustokuminaa
suolaa
mustapippuria
Päälle
oliiviöljyä
paprikajauhetta