1 sipuli
50 g voita
2 ps (á 150 g) pakastepinaattia
4 dl kermaa
1 kasvisliemikuutio
1 dl tillisilppua
1-2 tl suolaa

---


1. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota voissa kattilassa.

2. Lisää kattilaan pakastepinaatit ja kuumenna sekoitellen, kunnes pinaatti on sulanut.

3. Lisää kerma ja liemikuutio. Kuumenna.

4. Lisää lopuksi yrttisilppu. Mausta suolalla makusi mukaan.

Vinkki! Tillin sijaan yrtiksi sopii myös persilja tai puolet tilliä, puolet persiljaa.

Hummuksen voi maustaa myös porkkanalla tai punajuurella. 

Resepti

Annoksia:
6
Vaikeustaso:
Helppo

Parsakaalihummus

Puolita ja pese parsakaali. Irrota kukinnot ja paloittele pienemmäksi.

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasainen massa. Lisää tarvittaessa öljyä tai vettä. Tarkista maku.

Laita kulhoon ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

Valuta hummuksen päälle oliiviöljyä ja ripottele pintaan paprikajauhetta. Tarjoa palttoonappien tai ruisnachojen kanssa.

½ parsakaali
2
dl
kikherneitä
3
rkl
sitruunamehua
3
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
1–2 rkl tahinia
½ tl juustokuminaa
suolaa
mustapippuria
Päälle
oliiviöljyä
paprikajauhetta

Välipalakaurakeksit valmistuvat kolmesta raaka-aineesta ilman lisättyä sokeria, voita ja vehnäjauhoja.

Resepti

Vaikeustaso:
Helppo

Banaani-kaurakeksit

Muussaa banaanit ja sekoita aineet keskenään.

Tee taikinasta nokareita leivinpaperin päälle pellille.

Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

2
banaania
2 ½ dl kaurahiutaleita
¾ rusinoita tai kuivattuja karpaloita

Tomaatti-sipulisalaatti thaitwistillä on superraikas.

Resepti

Annoksia:
8
Vaikeustaso:
Helppo

Tomaatti-sipulisalaatti

Huuhtele kvinoa huolellisesti kylmällä vedellä. Keitä kvinoaa suolalla maustetussa vedessä noin 10–12 minuuttia. Kvinoa saa jäädä sisältä napakaksi. Valuta kvinoasta siivilässä ylimääräinen neste pois ja anna jäähtyä kylmäksi.

Puolita punasipuli ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Hienonna chili. Purista limetin kulhoon ja lisää joukkoon etikka, kalakastike, sokeri, punasipuli ja chili. Anna marinoitua noin 15 min.

Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi kulhoon. Hienonna korianteri ja sekoita tomaattikuutioiden joukkoon yhdessä kvinoan kanssa. Valuta punasipuli marinadistaan ja sekoita tomaatti-kvinoa-korianteriseokseen. Säästä marinadi.

Irrota salaatinlehdet vadille ja jaa tomaatti-kvinoaseos salaatinlehdille. Lusikoi loppu marinadi salaatinlehtien päälle.

4
isoa tomaattia
1
dl
kvinoaa
3
dl
vettä
½ tl suolaa
1
punasipuli
1
punainen chili hienonnettuna
1
limetin mehu
2
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
kalakastiketta
1 ½ rkl sokeria
1
dl
korianteria hienonnettuna
16
kuppimaista salaatinlehteä