
Vohveleilla herkuttelussa on se huono puoli, että niitä tekee aina vaan mieli lisää: suolaisena, makeana, jäätelöllä ja kaikin tavoin!
Rapeat vohvelit tekevät arjesta juhlan
Ainekset
Työvaiheet
Näin valmistat vohvelit
Sekoita kaikki ainekset.
Anna taikinan turvota 30 minuuttia.
Kuumenna vohvelirauta.
Paista taikinasta vohveliraudalla paksuja vohveleita.
Lisää pannuun tarvittaessa rasvaa.
6 vinkkiä vohvelintekijälle
1. Jätä sokeri pois, niin saat suolaisia vohveleita.
2. Lisää taikinaan kaakaojauhetta, ja saat suklaisia vohveleita.
3. Mausta vohvelitaikina kardemummalla, appelsiinin- tai sitruunankuoriraasteella tai omenaraasteella.
4. Laktoosittomat vohvelit onnistuvat, kun käytät nesteenä maidon sijaan vettä tai laktoositonta maitoa ja valitset laktoositonta rasvaa.
5. Kokeile täysjyväjauhoja vehnäjauhojen tilalla.
6. Tarjoa lisukkeena hilloa, kermavaahtoa, jäätelöä, hedelmiä, pakaste- tai tuoreita marjoja.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.