noin 6 palaa

1½ dl kermaa
3 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kylmää vettä

Täyte
3 isoa keitettyä perunaa
200 g lämminsavulohta
2 dl maustettua ruuanlaittofraichea
2 munaa
1 dl kermaa
1 dl silputtua tilliä
½ - 1 tl yrttisuolaa
½ tl mustapippuria

Lisäksi
1 kurkku
1/2 dl maustettua ruuanlaittofraichea
1 - 1½ rkl kermaa
3 rkl silputtua tilliä

---


1. Valmista taikina. Mittaa kulhoon kerma. Lisää jauhot, joihin leivinjauhe ja suola on lisätty. Lisää lopuksi vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

2. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Anna levätä jääkaapissa puolisen tuntia.

3. Paista pohjataikinaa 200 asteessa uunin keskitasolla 10 minuuttia.

4. Keitä ja jäähdytä perunat, ellei niitä ole valmiina. Kuori ja kuutioi ne, samoin lohi. Levitä esipaistetulle piiraspohjalle.

5. Sekoita keskenään loput täyteaineet. Kaada seos tasaisesti peruna-lohikuutioiden päälle. Paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin kullanruskean värin.

6. Tällä aikaa kuori, halkaise ja kuutioi kurkku. Sekoita kurkkukuutioihin loput lisäkkeen aineksista. Tarjoa valmiin piirakan kanssa.

Vinkki! Ohjeessa on käytetty Crème Bonjour ranskalainen sinappi & yrtit -ruuanlaittofraichea.

Ylioppilasjuhliin saapuu todennäköisesti kasvissyöjä, ehkä vegaanikin. Porkkanakakku käy myös hänelle, kun teet voikreemin kookosöljystä. 

Resepti

Annoksia:
15
Vaikeustaso:
Kohtalainen

Vegaaninen porkkanakakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka ( 24 cm) oliiviöljyllä ja vehnäjauhoilla.

Sekoita porkkanasose, öljy, mehu ja fariinisokeri kaapimella. Jos teet porkkanasoseen itse, anna sen jäähtyä ensin. Yhdistä kaneli, leivinjauhe ja suola jauhoihin. Sekoita porkkana-seokseen. 

Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunissa noin 50 minuuttia. Jäähdytä.

Tee voikreemi. Sekoita kookosöljy ja margariini sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja mehua sen verran, että saat kreemistä hyvin levittyvää. Vatkaa kuohkeaksi. 

Jos kakun pinta on kohonnut, tasoita se veitsellä ja leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Nosta alin kerros tarjoilulautaselle. Levitä kerros kreemiä pohjalle. Täytä loput kerrokset samalla lailla. Levitä loppu kreemi pinnalle. Voit jättää kakun sivut pilkottamaan kreemin alta.

Koristele kakku hedelmillä, marjoilla ja kuivatulla mustikkamurulla. Saat boysenmarjoista tornin pujottamalla ne varrastikkuun.

500
g
porkkanasosetta (valmista tai itse tehtyä)
2
dl
oliiviöljyä
1 ½ dl appelsiinimehua
3 ½ dl fariinisokeria
7–8 dl vehnäjauhoja
1
rkl
kanelia
1 ½ rkl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Vegaaninen voikreemi

200
g
huoneenlämpöistä kookosöljyä
100
g
huoneenlämpöistä margariinia
7
dl
tomusokeria
2–3 rkl sitruunan tai appelsiinin mehua

Koristeluun

¼ cantaloupemelonia
3
passionhedelmää
2
dl
boysenmarjoja
½ dl mulperimarjoja
1
rkl
pakastekuivattua mustikkaa

Lue Kodin Kuvalehden Ihanat juhlat -uutuus ja voit keskittyä siihen, mikä on oikeasti tärkeää: hyvä syötävä ja hauska seura. Näillä resepteillä juhlaruuat taatusti maistuvat.

Upea uutuustuote Ihanat juhlat tarjoaa kaiken tämän:

  • Kaikki juhlapöydän tarjoilut: suolaiset ja makeat piiraat, voileipäkakut, pikkuleivät, upeat täytekakut sekä juhlajuomat.
  • Täydellisen buffetin kattausvinkit sekä herkulliset menukokonaisuudet.
  • Aikataulu ja vinkit, joiden avulla juhlajärjestelyt menevät nappiin ja sankarikin ehtii nauttia.
  • Lahjaksi kauniit menukortit ja kyltit erityisruokavalioista.

Ihanat juhlat on myynnissä Lehtipisteissä 14.6. saakka. Osta omasi hintaan 5,90 e.