4 hengelle

300 g pala vesimelonia
½ tuorekurkku
1 avokado
1 rkl sitruunamehua
200 g kylmäsavustettua tofua
1 ruukku tammenlehväsalaattia
1 dl hienonnettua minttua
1 dl hienonnettua korianteria
1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 dl pensasmustikoita tai ½ dl kuivattuja mustikoita

Balsamiviinietikkakastike
1 dl balsamiviinietikkaa
1 dl ruokosokerisiirappia

Lisäksi
oliiviöljyä
sitruuna-sormisuolaa

---


1. Valmista ensin kastike. Mittaa kattilaan kastikeaineet. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä 3 - 5 minuuttia, kunnes kastike on siirappimaisen paksua. Anna jäähtyä.

2. Leikkaa meloni reiluiksi paloiksi. Viipaloi kurkku. Halkaise avokado, poista kivi, kaavi hedelmäliha ja kuutioi. Pirskottele päälle sitruunamehua, ettei avokado tummu. Kuutioi tofu.

3. Levitä huuhdotut ja revityt salaatinlehdet laakealle tarjoiluvadille. Lisää päälle hienonnetut yrtit. Nostele päälle avokadot, kurkkuviipaleet, melonipalat ja tofut. Ripottele pinnalle kuorittuja pistaasipähkinöitä ja pensasmustikoita.

4. Valuta päälle lopuksi balsamicokastiketta ja oliiviöljyä. Mausta sitruunasormisuolalla.

Teksti Suvi Rüster, kuva Nico Backström

Ylioppilasjuhliin saapuu todennäköisesti kasvissyöjä, ehkä vegaanikin. Porkkanakakku käy myös hänelle, kun teet voikreemin kookosöljystä. 

Resepti

Annoksia:
15
Vaikeustaso:
Kohtalainen

Vegaaninen porkkanakakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka ( 24 cm) oliiviöljyllä ja vehnäjauhoilla.

Sekoita porkkanasose, öljy, mehu ja fariinisokeri kaapimella. Jos teet porkkanasoseen itse, anna sen jäähtyä ensin. Yhdistä kaneli, leivinjauhe ja suola jauhoihin. Sekoita porkkana-seokseen. 

Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunissa noin 50 minuuttia. Jäähdytä.

Tee voikreemi. Sekoita kookosöljy ja margariini sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja mehua sen verran, että saat kreemistä hyvin levittyvää. Vatkaa kuohkeaksi. 

Jos kakun pinta on kohonnut, tasoita se veitsellä ja leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Nosta alin kerros tarjoilulautaselle. Levitä kerros kreemiä pohjalle. Täytä loput kerrokset samalla lailla. Levitä loppu kreemi pinnalle. Voit jättää kakun sivut pilkottamaan kreemin alta.

Koristele kakku hedelmillä, marjoilla ja kuivatulla mustikkamurulla. Saat boysenmarjoista tornin pujottamalla ne varrastikkuun.

500
g
porkkanasosetta (valmista tai itse tehtyä)
2
dl
oliiviöljyä
1 ½ dl appelsiinimehua
3 ½ dl fariinisokeria
7–8 dl vehnäjauhoja
1
rkl
kanelia
1 ½ rkl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Vegaaninen voikreemi

200
g
huoneenlämpöistä kookosöljyä
100
g
huoneenlämpöistä margariinia
7
dl
tomusokeria
2–3 rkl sitruunan tai appelsiinin mehua

Koristeluun

¼ cantaloupemelonia
3
passionhedelmää
2
dl
boysenmarjoja
½ dl mulperimarjoja
1
rkl
pakastekuivattua mustikkaa

Lue Kodin Kuvalehden Ihanat juhlat -uutuus ja voit keskittyä siihen, mikä on oikeasti tärkeää: hyvä syötävä ja hauska seura. Näillä resepteillä juhlaruuat taatusti maistuvat.

Upea uutuustuote Ihanat juhlat tarjoaa kaiken tämän:

  • Kaikki juhlapöydän tarjoilut: suolaiset ja makeat piiraat, voileipäkakut, pikkuleivät, upeat täytekakut sekä juhlajuomat.
  • Täydellisen buffetin kattausvinkit sekä herkulliset menukokonaisuudet.
  • Aikataulu ja vinkit, joiden avulla juhlajärjestelyt menevät nappiin ja sankarikin ehtii nauttia.
  • Lahjaksi kauniit menukortit ja kyltit erityisruokavalioista.

Ihanat juhlat on myynnissä Lehtipisteissä 14.6. saakka. Osta omasi hintaan 5,90 e.