Suussa sulavasta lasagnesta löytyy kesäkurpitsaa, paprikaa ja aurinkokuivattua tomaattia. Tuhtia mutta silti myös terveellistä!

Paista oliiviöljyssä pannulla raastetut porkkanat, silputut sipulit ja pilkottu paprika. Anna pehmetä. Lisää hunaja, murskatut valkosipulit, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja tomaattimurska. Anna muhia 5–10 minuuttia. Lisää lopuksi silputut yrtit ja maun mukaan suolaa ja pippuria.

Sulata voi kattilassa. Älä anna ruskistua. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää kasvisliemi ja kerma koko ajan sekoittaen. Kiehauta pienellä lämmöllä muutama minuutti. Lisää mozzarellaraaste ja puolet parmesaanista. Anna juustojen sulaa ja sekoita hyvin. Mausta ja nosta pois levyltä.

Voitele lasagnevuoka. Lado pohjalle kasvisseosta ja viipaloi päälle kerros kesäkurpitsasiivuja (noin puolen sentin siivuja). Kaada päälle juustokastiketta ja lado päälle kerros lasagnelevyjä. Toista kerroksittain, kunnes päälimmäiseksi jää kerros lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle juustokastikkeen loppu niin, että levyt peittyvät.

Ripottele päälle loppu parmesaani. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Nosta ruoka uunista ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia foliolla peitettynä.

Kokeile myös:

Mehevä munakoisolasagne

Klassinen jauhelihalasagne

Resepti

Kuinka monelle hengelle resepti on
6
Reseptin vaikeustaso
Vaikea

Resepti

250
g
lasagnelevyä

Täyte

3
kpl
porkkanaa
2
kpl
sipulia
1
kpl
punaista paprikaa
1
rkl
hunajaa
4
kpl
valkosipulinkynttä
6
kpl
aurinkokuivattuja tomaatteja
1
tlk
tomaattimurskaa
1
kpl
kesäkurpitsaa
1
kpl
basilikaruukkua
1
kpl
oreganoruukkua
2
rkl
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Juustokastike

50
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
6
dl
kasvislientä
2
dl
kuohukermaa
1
dl
parmesaania
suolaa
viherpippuria
muskottipähkinää
200
g
mozzarellaa raastettuna

Broilerinkoivista tulee pikaruokaa, kun ne valmistaa mikrossa.

Mikrokoivet nopeuttavat erityisesti yhden tai kahden hengen talouden ruuanlaittoa. Video-ohjeen mukaan koivet valmistuvat neljälle, mutta voit marinoida ja kypsentää samaan tapaan myös yhden tai kaksi koipea.

Liha saa väriä grillistä

Maukkaimmat koivet saat itse marinoiden, mutta myös valmiiksi marinoidut koivet valmistuvat samalla mikromenetelmällä.

Liha kypsyy jo mikrossa, mutta jos haluat lihan pintaan väriä, käytä kovet vielä nopeasti uunin grillivastuksien alla tai grillissä.

Broilerinkoipien tarkka resepti Soppa365:ssä.

Kommentit

Älä tyydy käyttämään raparperia vain makeissa leivonnaisissa.

Tiesitkö, että raparperi sopii myös kalan maustajaksi? Raparperi antaa sitruunan tapaan hapokkuutta kalaruokiin.

Uunilohi uudella tavalla

Tee uunilohi vaihteeksi näin:

Laita kalafilee vuokaan ja ripota aavistus suolaa kalan pinnalle.

Hienonna muutama raparperinvarsi kulhoon ja sekoita joukkoon ruokalusikallinen fariinisokeria, vajaa teelusikallinen suolaa tai ruokalusikallinen soijakastiketta, ripaus inkivääri- ja chilijauhetta sekä mustapippuria.

Lusikoi maustettu raparperihakkelus lohen päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

Vinkki! Kuivattujen mausteiden sijaan voit maustaa raparperin myös tuoreella inkiväärillä ja chilillä.

Parasta ruokaa saa, kun tekee sen itse, Tuure Kilpeläinen tuumaa. Nyt syödään marokkolaisvaikutteinen ateria.

Grillattujen lampaankyljysten lisukkeeksi tarjoillaan raikasta, viikunaista salaattia, itse leivottua leipää ja hummusta.

Pääruuan kruunaa välimerellinen makea leivonnainen, baklava. Sen kanssa maistuu pari siivua vesimelonia ja lasillinen tuoksuvaa minttuteetä.

Tee minttutee näin

noin 10 oksaa tuoretta minttua

3 tl vihreää teetä

3 rkl sokeria

1 l kuumaa, ei kiehuvaa vettä

Laita kannuun mintunlehdet, vihreä tee ja sokeri. 

Kaada kuuma vesi niiden päälle. Anna hautua muutama minuutti.

Kaada teetä lasiin ja taas takaisin kannuun 2–3 kertaa. Näin sokeri sekoittuu.

Kaada tee laseihin korkealta, jotta lasin pinnalle muodostuu vaahtoa.

Vinkki! Älä kaada vihreiden teelehtien päälle kiehuvaa vettä, sillä se tekee teestä herkästi kitkerää. Sopiva haudutusveden lämpö vihreälle teelle on 70–80 astetta.

Muut ohjeet löydät Soppa365:stä:

Tuure Kilpeläisen lampaankyljykset

Leipää, hummusta ja raikasta kesäsalaattia

Baklava

Kommentit

Tässä pikapastassa maistuu kesä. On avokadoa, mascarponea, yrttejä ja pakasteherneitä. Jos haluat lisää ruokaisuutta, revi päälle valmista grillattua broileria.

Katso vihreän spagetin tarkka resepti Soppa365:stä.

Kommentit