Suussa sulavasta lasagnesta löytyy kesäkurpitsaa, paprikaa ja aurinkokuivattua tomaattia. Tuhtia mutta silti myös terveellistä!

Resepti

Kuinka monelle hengelle resepti on
6
Reseptin vaikeustaso
Vaikea

Resepti

250
g
lasagnelevyä

Täyte

3
kpl
porkkanaa
2
kpl
sipulia
1
kpl
punaista paprikaa
1
rkl
hunajaa
4
kpl
valkosipulinkynttä
6
kpl
aurinkokuivattuja tomaatteja
1
tlk
tomaattimurskaa
1
kpl
kesäkurpitsaa
1
kpl
basilikaruukkua
1
kpl
oreganoruukkua
2
rkl
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Juustokastike

50
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
6
dl
kasvislientä
2
dl
kuohukermaa
1
dl
parmesaania
suolaa
viherpippuria
muskottipähkinää
200
g
mozzarellaa raastettuna

Paista oliiviöljyssä pannulla raastetut porkkanat, silputut sipulit ja pilkottu paprika. Anna pehmetä. Lisää hunaja, murskatut valkosipulit, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja tomaattimurska. Anna muhia 5–10 minuuttia. Lisää lopuksi silputut yrtit ja maun mukaan suolaa ja pippuria.

Sulata voi kattilassa. Älä anna ruskistua. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää kasvisliemi ja kerma koko ajan sekoittaen. Kiehauta pienellä lämmöllä muutama minuutti. Lisää mozzarellaraaste ja puolet parmesaanista. Anna juustojen sulaa ja sekoita hyvin. Mausta ja nosta pois levyltä.

Voitele lasagnevuoka. Lado pohjalle kasvisseosta ja viipaloi päälle kerros kesäkurpitsasiivuja (noin puolen sentin siivuja). Kaada päälle juustokastiketta ja lado päälle kerros lasagnelevyjä. Toista kerroksittain, kunnes päälimmäiseksi jää kerros lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle juustokastikkeen loppu niin, että levyt peittyvät.

Ripottele päälle loppu parmesaani. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Nosta ruoka uunista ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia foliolla peitettynä.

Kokeile myös:

Mehevä munakoisolasagne

Klassinen jauhelihalasagne

Vierailija
Viesti

Vau miten hyvää! Viherpippuri oli loppu, korvasin valkopippurilla. Tämä resepti laitetaan ehdottomasti talteen.

Petteri
Viesti

Voi ei pähkinää tosi vaarallista esim.minulle viime talvena alkoi 3 pähkinää söin heti alkoi korvia ,suuta kutittaa ja oksettaa.Hirvittävä olo ja sitten alkoi wc:ssä juoksut .Porukat seurasivat vieressä kauhulla pitääkölääkäriin viedä.Muttei tarttenut -vielä.On se kun suklaisiinkin pitää hasselpähkinää laittaa..

Seuraavan kerran kun mielesi tekee makeaa, kokeile näitä kolmea huijausjäätelöä. 

Marja-jugurttisorbettiin tarvitset 200 grammaa pakastemustikoita, desilitran jugurttia, kaksi ruokalusikallista hunajaa ja puoli teelusikallista kardemummaa.

Vihreä jäätelö syntyy yhdestä pakastetusta ja kuutioidusta avokadosta, 400 millilitran purkillisesta kookosmaitoa (käytä vain kiinteä osa) ja ruokalusikallisesta hunajaa. Raikkaan lisän jäätelöön tuo loraus limettimehua.

Vesimeloni-mansikkahile syntyy, kun sekoitat 250 grammaa pakastettua ja kuutioitua vesimelonia, yhden limetin mehun ja 100 grammaa kotimaisia pakastemansikoita.

Jääherkkujen valmistamiseen tarvitset tehosekoittimen.

Tipusämpylät ovat melkein liian söpöjä syötäviksi.

Kevät saa jauhopeukalon kutisemaan. Perussämpylätaikina muuttuu piristävän oranssiksi, kun käytät nesteenä veden sijasta porkkanamehua.

Lainaa leipomuksiin muodot eläimiltä ja kukilta. Tipujen silmät syntyvät rusinoista ja nokat manteleista.

Muista tarkistaa kohotuksen jälkeen, että rusinasilmät ja mantelinokat ovat tiukasti paikoillaan.

Kevätsämpylöiden resepti löytyy Soppa365:stä.

Nam, raakadonitseja!

26 kpl

6 dl pehmeitä taateleita

1 pieni punajuuri

5 dl kookosjauhoa

1 tl lakritsijauhetta

½ tl vaniljajauhetta

½ tl jauhettua inkivääriä

2 rkl kookosnektaria

2 rkl vaaleaa tahinia

1 dl kookosöljyä

1 dl vettä

Kuorrutteeseen

2 rkl mustaa tahinia (tai vaaleaa tahinia + muutama mustaherukka)

1 rkl kookosnektaria

1 tl lakritsijauhetta

3 rkl kookoslastuja

Poista taateleista niiden kivet ja laita suureen kulhoon.

Pese punajuuri ja raasta se hienoksi taateleiden joukkoon.

Sekoita keskenään kookosjauhot, lakritsi, vanilja ja inkivääri. Lisää kuiva-aineet taateleiden joukkoon ja ala vaivata taikinaa käsilläsi.

Sulata kookosäljy vesihauteessa.

Lisää kookosnektari, tahini, kookosöljy ja vesi.

Vaivaa taikina tasaiseksi massaksi, sitten pyörittele siitä noin golfpallon kokoisia pieniä palloja. Litistä pallojen pinta ja paina jokaisen keskelle pieni, noin puoleen väliin syvä aukko esimerkiksi lusikan varrella.

Laita minidonitsit jääkaappiin kovettumaan siksi aikaa, kun valmistat kuorrutteen: sekoita tahini, kookosnektari ja lakritsijauhe keskenään pienessä kulhossa.

Koristele minidonitsit tahini-lakritsikuorrutteella ja ripauksella murskattuja kookoslastuja.

Vinkki!

Jos et löydä kaupasta mustaa tahinia, niin voit myös käyttää vaaleaa ja blendata sekaan muutaman mustaherukan tumman värin aikaansaamiseksi.

Laskiaispullasta kasvoi laskiaispitko ja päälle hyppäsi manteli.

Laskiaispullan ystävä asettuu pöytään kerrankin tyynin mielin, koska enää ei tarvitse valita hillon ja mantelimassan väliltä.  Pullapitkon pituinen herkku pursuaa kermavaahtoa, hilloa ja makeaa mantelitoscaa. Koko makeuden kruunaavat suklaaraidat.

Ja mikä parasta, tämä pulla ei lopu kesken.

Näin onnistut

Tee taikina ja leivo se kahdeksi pitkoksi. Puolita taikinan ja kuorrutuksen määrät, jos haluat tehdä vain yhden pitkon.

Sillä välin, kun pullat paistuvat, valmistele toscakuorrutus. Levitä se hiukan jäähtyneenä pitkojen päälle ja anna kuorrutteen ja pitkojen levätä hetki kylmässä.

Sitten vain täyttämään! Leikkaa terävällä veitsellä pitkoista hatut pois. Levitä pohjille hilloa ja kermavaahtoa. Laita kannet päälle ja koristele vielä tomusokerilla. Laita pitkot hetkeksi kylmään ennen tarjoilua.

Leikkaa pitkoista terävällä veitsellä jokaiselle sopivan kokoisia paloja.

Vinkki! Voit leipoa pitkot myös perinteisesti letittämällä tai tehdä taikinasta pikkupullia.

Laskiaispitkon tarkan reseptin löydät Soppa365:stä.