Suussa sulavasta lasagnesta löytyy kesäkurpitsaa, paprikaa ja aurinkokuivattua tomaattia. Tuhtia mutta silti myös terveellistä!

Paista oliiviöljyssä pannulla raastetut porkkanat, silputut sipulit ja pilkottu paprika. Anna pehmetä. Lisää hunaja, murskatut valkosipulit, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja tomaattimurska. Anna muhia 5–10 minuuttia. Lisää lopuksi silputut yrtit ja maun mukaan suolaa ja pippuria.

Sulata voi kattilassa. Älä anna ruskistua. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää kasvisliemi ja kerma koko ajan sekoittaen. Kiehauta pienellä lämmöllä muutama minuutti. Lisää mozzarellaraaste ja puolet parmesaanista. Anna juustojen sulaa ja sekoita hyvin. Mausta ja nosta pois levyltä.

Voitele lasagnevuoka. Lado pohjalle kasvisseosta ja viipaloi päälle kerros kesäkurpitsasiivuja (noin puolen sentin siivuja). Kaada päälle juustokastiketta ja lado päälle kerros lasagnelevyjä. Toista kerroksittain, kunnes päälimmäiseksi jää kerros lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle juustokastikkeen loppu niin, että levyt peittyvät.

Ripottele päälle loppu parmesaani. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Nosta ruoka uunista ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia foliolla peitettynä.

Kokeile myös:

Mehevä munakoisolasagne

Klassinen jauhelihalasagne

Resepti

Kuinka monelle hengelle resepti on
6
Reseptin vaikeustaso
Vaikea

Resepti

250
g
lasagnelevyä

Täyte

3
kpl
porkkanaa
2
kpl
sipulia
1
kpl
punaista paprikaa
1
rkl
hunajaa
4
kpl
valkosipulinkynttä
6
kpl
aurinkokuivattuja tomaatteja
1
tlk
tomaattimurskaa
1
kpl
kesäkurpitsaa
1
kpl
basilikaruukkua
1
kpl
oreganoruukkua
2
rkl
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Juustokastike

50
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
6
dl
kasvislientä
2
dl
kuohukermaa
1
dl
parmesaania
suolaa
viherpippuria
muskottipähkinää
200
g
mozzarellaa raastettuna

Vierailija
Viesti

Vau miten hyvää! Viherpippuri oli loppu, korvasin valkopippurilla. Tämä resepti laitetaan ehdottomasti talteen.

Petteri
Viesti

Voi ei pähkinää tosi vaarallista esim.minulle viime talvena alkoi 3 pähkinää söin heti alkoi korvia ,suuta kutittaa ja oksettaa.Hirvittävä olo ja sitten alkoi wc:ssä juoksut .Porukat seurasivat vieressä kauhulla pitääkölääkäriin viedä.Muttei tarttenut -vielä.On se kun suklaisiinkin pitää hasselpähkinää laittaa..

Vappupäivänä on aika nauttia keväisistä herkuista. Parhaassa tapauksessa brunssi venyy pitkälle iltapäivään. Poimi tästä mieleiset reseptit.

Juomia

Sitruuna-inkiväärisiirappi kuohuviinille

Kirpeä siirappi maustaa kuohuviinin ihanasti! Tarjoa tervetuliaismaljana tai tuunaa tusinakuohuvat paremmiksi.

Sangria

Raikas sangria valmistuu hedelmillä ja marjoilla maustetusta luomu-cavasta.

Perunasalaatteja

Perunasalaatti ja minttu-parmesaanikastike

Vehreän perunasalaatin maun salaisuus on sitruunainen minttu-parmesaanikastike.

Fenkoli-perunasalaatti

Fenkoli ja kaprikset tuovat perunasalaattiin raikkautta ja kipakkuutta.

Salaattia kahdella tapaa

Salaattivartaat

Kun teet salaatin vartaisiin, säästyt ottamasta mukaan kertiksiä. Herkullisiin salaattivartaisiin voi suojauttaa juustoa, leikkeleitä ja vihanneksia.

Avokado-parsasalaattipiirakka

Mehevä salaattipiirakka on nappitarjottava avokadon ja parsan ystävälle. Tähän ohjeeseen käyvät kovemmatkin avokadot, jotka siivutetaan ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsellä.

Pientä naposteltavaa

Kylmäsavulohi-munakasrulla

Pinaatti on täydellinen kumppani kylmäsavulohelle ja munakasrulla nappi-idea brunssipöytään.

Nakkipiilo Barbien tapaan

Nakkipiilot maistuvat lapsille ja aikuisille. Nyyttien sisään voi nakkien sijasta piilottaa myös fetaa, yrttejä, chorizo-makkaraa tai cheddar-juustoa.

Makeannälkään

Uunissa paistetut pikachurrot

Espanjasta ja Etelä-Amerikasta kotoisin olevien munkkitankojen pikaversiot syntyvät pakastetaikinasta.

Kinuskimunkit

Munkkien sydän voi olla myös silkkaa kinuskia.

Kommentit

Varoitus! Tähän lohipastaan jää helposti koukkuun.

Lohipasta on arjen suosikkiruokien klassikko. Tässä versiossa käytetään gluteenitonta spagettia ja ainekset pilkotaan suoraan pannulle.

Syömään pääsee heti, kun pasta on kiehunut.

Näin onnistut:

Laita spagetti kiehumaan runsaaseen suolattuun veteen.

Kuullota pannulla punasipulia, pilko joukkoon kylmäsavulohi ja kypsennä pari minuuttia.

Lisää tuorejuusto ja ruokakerma. Anna kastikkeen tekeytyä pannulla sen aikaa, että tuorejuusto sulaa.

Viimeistele maku juuri puristetulla sitruunamehulla ja tuoreella tillillä, jota voit hienontaa joukkoon vaikka koko ruukullisen.

Lopuksi pasta kaadetaan kastikkeen päälle ja koko komeus sekoitetaan.

Katso nopean kylmäsavulohipastan resepti Soppa365:stä.

Kommentit

Tämän superhelpon herkun valmistus vie alle puoli tuntia. Jos maltat, kakku kestää hyvänä myös seuraavaan päivään.

Tekeekö mielesi jotain makeaa? Mutakakku on sokerinälän taltuttamiseen loistava valinta, koska pienikin pala täyteläisen makeaa mutakakkua vie kielen mennessään.

Salaisuus on kosteassa sisuksessa. Uskalla siis jättää kakku keskeltä tahmeaksi! Mehevyyttä lisää se, että vehnäjauhojen sijaan käytät mantelijauhoja. Niiden ansiosta kakku on gluteeniton. 

Täyteläisen maun takaa tumma suklaa. Tämän kakun yllätys ja juju on lisäksi tuoreessa basilikassa, jota lisätään taikinaan puoli ruukullista. 

Mutakakun voi leipoa jo tarjoilua edeltävä päivänä. Tarjoa kakku tomusokerilla hunnutettuna ja vaniljajäätelön kanssa.

Loistaviksi lisukkeiksi sopivat myös tuoreet marjat ja suolapähkinät.

Katso mutakakun tarkka resepti Soppa365:stä.

 

Kommentit

Sima valmistuu viikossa, jos se saa tekeytyä viileässä. Huoneenlämmössä sima käy kolmessa päivässä.

Kotitekoisessa simassa on siman maku aidoimmillaan. Sima on myös oiva vapputuliainen! Kun laitat siman käymään nyt, on se sopivasti valmista ensi viikonloppuna.

Vettä, sokeria ja hiivaa

Perinteiseen simaan tarvitset neljä litraa vettä, 250 g fariinisokeria ja saman verran tavallista sokeria. Sitruunoita riittää yksi, mutta kaksikin käy, jos pidät sitruunaisemmasta mausta. Hiivaa tarvitaan vain herneen kokoinen pala.

Jos et pidä kovin ruskeasta ja vahvasta simasta, korvaa osa ohjeen fariinisokerista tavallisella sokerilla.

Tee näin

Tekoprosessi on yksinkertainen.

Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päällä. Sekoita loput vedestä ja sitruunan mehu joukkoon. Liuota hiiva kädenlämppöiseen seokseen. Helpoiten se onnistuu, kun liuotat hiivan ensin nestetilkkaan ja sekoitat sitten seokseen.

Sekoita ja anna siman käydä huoneenlämmössä 1–2 vuorokautta.

Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina.

Juo, kun rusinat nousevat

Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä sima valmistuu noin viikossa, huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä.

Säilytä valmis sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa. Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Mausta toisin!

Jos et ole perinteisen siman ystävä tai kaipaat vaihtelua, tee kokeeksi raparperisimaa, inkiväärisimaa tai marjasimaa.

Perusohje on näissä sama, mutta inkiväärisimaan lisätään inkivääriä noin 3 cm pala, marjasimaan noin 400 g pakastemarjoja ja raparperisimaan noin 12 dl raparperia (muista keittää raparperit ensin).

Katso erilaisten vappusimojen tarkat ohjeet Soppa365:stä.

Perinteinen sima

Sellerisima

Greippi-rosmariinisima

Kommentit