Kävimme kuuntelemassa, kun Nelonen julkisti uuden Voice of Finland -ohjelman tähtivalmentajat. Remmissä ovat Paula Koivuniemi, Michael Monroe, Lauri Tähkä ja Elastinen.

Helsinkiläisen hotelli Havenin aulabaarissa kävi kova kuhina maanantaina iltapäivällä, kun Nelonen piti talven viihdeohjelmansa lehdistötilaisuuden. Kyseessä on The Voice of Finland -ohjelma, joka perustuu hollantilaiseen formaattiin ja se on myyty jo 18 maahan.

Ohjelmassa neljä valmentajaa, Paula Koivuniemi, Michael Monroe, Lauri Tähkä ja Elastinen, valitsevat 150 laulajakokelaasta 12 taitavinta äänen perusteella, näkemättä laulajia. Valintojen jälkeen seuraa tiukkaa harjoittelua, kaksintaisteluita ja kaksituntisia konsertteja suorassa lähetyksessä Turun Logomon konserttisalissa.


- Ohjelmassa ei ole ideana tulla kokeilemaan, olisiko minusta laulajaksi, vaan mukana on alusta lähtien vain hyviä laulajia, ohjelman tuottaja Petteri Ahomaa kertoo.


Tuotantoyhtiö on etsinyt laulajia hiljaisella castingilla, mutta kenellä vain on mahdollisuus hakea mukaan ohjelmaan 15. elokuuta alkaen www.nelonen.fi/voice -sivujen ääninäytteellä. Sitä, onko laulajakokelaiden joukossa ennestään tuttuja laulajia tai aiempien vuosien Idols-nimiä, Petteri Ahomaa ei paljasta.


- Suomessa on liian vähän artisteja, jotka ottavat tilanteen haltuun lavalla, räppäri Elastinen toteaa.
Michael Monroe toivoo, että oppisi ohjelmaa tekemällä itsekin vähän laulamaan.

Varmasti mukana ovat valmentajien lisäksi ainakin juontaja Axl Smith ja taustabändeistä vastaava muusikko Lenni-Kalle Taipale.


Ohjelman juontajan ja valmentajien päivän kulusta ja ajatuksista seuraa lisää tulevissa Kodin Kuvalehdissä.

Uusia laulajatähtiä odotellessa.


Teksti ja kuvat Emmi Oksanen