Elli asuu rauhallisella omakotitaloalueella ja on ensi kertaa keskustan liikenneruuhkassa. Kovaa vauhtia ohikiitävät bussit eivät silti tunnu hetkauttavan Elli-koiranpentua lainkaan. Videon ekstramateriaalista selviää, mitä Elli ei voi vieläkään vastustaa.

Elli on musta labradorinnoutaja, syntynyt 27. helmikuuta 2016. Ellistä saattaa tulla puolentoista vuoden päästä sokeiden opaskoira. Sitä ennen se elää kotikoiran elämää helsinkiläisessä hoitoperheessä. Tervetuloa seuraamaan Ellin elämää!

Katso kaikki Elli-videot

Helmikuun kirjat pitävät otteessaan niin, että yöunet ovat vaarassa.

YHDEN ELÄMÄN LOPPU – Paul Kalanithi: Henkäys on ilmaa vain

Lääkäri menehtyi syöpään kahdeksan kuukautta esikoistyttärensä syntymän jälkeen. Ennen kuolemaansa hän ehti kirjoittaa tämän kirjan. Hänen kerrontansa on korutonta, vaatimatonta, rohkeaa ja valoisaakin – ja juuri siksi niin koskettavaa. Surulla ja menetyksillä ei mässäillä, ne koetaan kohti menemällä. Anna Pihlajaniemi

PSYKOLOGISTA TAIKAA – Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä

Viisivuotias joutuu auton yliajamaksi ja kuolee. Tekijä pakenee paikalta ja jättää poliisit ilman yhtään johtolankaa. Perinteisen rikosdekkarin alkuasetelma hämää, kun tarinan kerrokset alkavat avautua täysin ennalta-arvaamattomasti. Juoni on niin vetävä, että se totisesti vie yöunet: kirjaa ei voi laskea käsistä ennen kuin henkilöiden kohtalot ovat selvillä. Kerrankin jännityskirjan jännite säilyy loppuun asti. Jenni Rinkinen

Sarjassa esitellään parhaat ja hauskimmat älypuhelinsovellukset. 

Nyt riitti Hama-helmien värikasoihin lajittelu ja imurista pelastaminen! Hama Universe on mainio sovellus perheen pienimmille.

Sen avulla helmitöitä voi tehdä puhelimella. Tarjolla on valmiita kuvioita ja väriehdotuksia, mutta myös täysin tyhjiä rakentelupohjia. 

Mikä parasta, valmiin kuvioan saa "silittää" itse, ilman aikuista, ja lopuksi sijoittaa maapallon muotoiseen arkistoon.

Hama Universe -sovellus on saatavana Android ja iOs-laitteille, ilmainen.

Ruokatoimittaja Outi Väisänen vinkkaa, mikä on Tukholmassa parasta juuri nyt.

Ykkösnähtävyys:

Östermalmin vanha kauppahalli siirtyi remonttievakkoon naapuriin rakennettuun väliaikaiseen halliin. Mikä luomus! Östermalstorg

Museo:

Valokuvataiteen museossa Fotografiskassa on paitsi upeita näyttelyitä, myös hyvää ruokaa ja maisema. Stadsgårdshamnen 22

Paras buffa:

Lounaalle kannattaa suunnata ravintola Motheriin, jonka kasvisbuffet tarjoaa yli 40 sorttia. Mäster Samuelsgatan 19

Kahville ja pullalle:

Jos pyörit trendikkäällä Södermalmin alueella, poikkea herkkupullalle Bageri Petrus -kahvilaan. Swedenborgsgatan 4

Illalliselle mummolaan:

Ravintola Agrikultur on huikean kodikas ruokaelämys. Avokeittiössä on puu-uuni, ja pöydissä palavat öljylamput. Roslagsgatan 43

Kun hulautat inkiväärishotin kurkusta, pääset flunssasta.

+ Kokeile vielä

Tukholmalaiset fanittavat inkiväärijuomaa, jonka sanotaan poistavan pöpöt ja kolotukset. Kokeile itse! Shotti 2,5 e, Jungle Juice Bar.

Pienpanimolaiset paljastavat, miksi oluen nimellä on merkitystä.

Jöröjukka, laiskajaakko, Kyyttö, Metsän Henki… Arvaatko, mikä näitä yhdistää? Kaikki ovat suomalaisten pienpanimoiden oluiden nimiä. Pieniä panimoita on viime aikoina perustettu yhä enemmän – pian niitä on Suomessa jo kahdeksankymmentä. Nimillä on merkitystä.

"Mietimme ensin oluen visuaalisen ilmeen ja markkinoinnillisen jipon, sitten alamme tehdä koekeittoja reseptiä varten", kertoo Laura Weckström kolmen tamperelaisnaisen Brewcats-panimosta.

"Nimi ei saa olla pitkä, jotta se mahtuu etikettiin, ei liian hankala, jotta sen pystyy lausumaan baaritiskillä, ja sen täytyy olla samastuttava”, toteaa Antti Hasanen Ruosniemen Panimosta.

Ammattiin ja etunimeen on helppo samaistua.

Samastua voi vaikka ammattiin tai etunimeen.

"Itseironinen Pikkupomo oli alkusysäys ammatteja hyödyntävälle nimistöllemme. Nyt meillä on myös muun muassa Insinööri, Diplomi-insinööri, Koodari ja Piirimyyjä", Hasanen kertoo.

"Laiskajaakko on osa perinnettämme antaa oluille miehen nimiä. Siitä on hyötyä, kun ihmiset ostavat oluita lahjaksi", kertoo Jari Mämmi Teerenpeli Panimo & Tislaamosta.

Suomalaisia houkuttaa mytologia.

Suomalaisia houkuttaa myös mytologia. Keito on kalevalaisesta tarustosta ja tarkoittaa yllättäen kurjaa ja kehnoa.

"Keito on tarustossa vaatimaton ja urhea hahmo. Koska keito tarkoittaa myös heikkoa ja kehnoa, se sopii nimeksi lager-oluelle, jonka maine on ollut kehno. Nimellä on myös kaksoismerkitys: tätä juodessaan voi sanoa lähtevänsä keitolle", kertoo Hiisi-panimon Mikko Mäkelä.