Kodin Kuvalehden lukijat rakastavat leipomista. Näin ihania syttärikakkuja he tekevät!

"Tein kitaraa soittavalle miehelleni tämän synttärikakun. Käytin kakussa sokerimassaa ensimmäistä kertaa elämässäni. Ensimmäiset koristeet laitoin kuivumaan uuniin turvaan kissaltani, mutta unohdin niiden olevan siellä, laitoin uunin päälle ja poltin ne vahingossa. Alkuitkujen jälkeen tein uudet koristeet, joista tuli paljon paremmat kuin alkuperäisistä. Lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen. Ja kyllä oli mieskin vaikuttunut kakusta." - Leipuri Tahmasormi

"Mikki-kakku on tehty 3-vuotiaalle. Omille lapsille tehdyt kakut ovat aina tärkeitä ja toki vielä tärkeämpiä sankarille, jolle kakku on tehty. Tyttö muistaa vieläkin kahdeksan kuukauden jälkeen kertoa vieraille, että äiti teki hänelle Mikki-kakun." - Minnian

"Lapsenlapsen synttärikakun aihe on valittu harrastuksen mukaan. Juhlat juhlittiin kiekkohallissa Heinsuolla." - Matula

"Tyttäreni Salla täytti 20 vuotta ja tilaisuutta juhlistettiin kahdella marenkikakulla." - Sinikka

"2-vuotiaan puuhakkaan pikkumiehen syntymäpäiväkakussa esiintyy Puuha-Pete, joka on myös vapaapäivänsä ansainnut." - TaimiP

"Isän kihlattu Marianne täytti 50 vuotta, joten leivoin juhlapäiväksi mansikkaisen Marianne-rouheella maustetun kakun." - Suvi

"Pieni poikamme rakastaa kaikkia kaivureita ja traktoreita. Kysyessäni toivetta kakun suhteen hänen 3-vuotissynttäreilleen, vastaus oli tietenkin tietyömaakakku." - Äiti leipoo

"Äipän ensimmäinen sokerimassakakku vastasi kuulema täydellisesti pojan toivetta!" - Kaisa

"Tyttäremme 5-vuotissynttäreillä köllötteli Polly Pocket hiekkarannalla. Kuorrutus oli sokerimassaa, hiekka Marianne-crispiä ja kakun sisällä mansikkamoussea." - Ansku

"Kuvani on esikoispoikani 22-vuotissynttärikakusta. Hän on tammikuun lapsi, joten kuva on siksi hämyinen ja vadelmat ovat pakastimesta puutarhamme kesämuistoja. Poikani on täytekakkujen ystävä, ja äidin kakut ovat hänen mielestään niitä kaikkein parhaita." - Anne-mami

"Täytimme alkuvuodesta 60 vuotta mieheni kanssa. Vietimme yhteiset 120-vuotisjuhlat ystävien ja sukulaisten kanssa 50-luvun teemalla. Tein juhliin  kitarakakun!" - Mamma

"Laura oli saanut pienenä tyttönä synttärikakun, johon taiteilin Muumimamman. Nyt hän halusi taas muumikakun. Tein Niiskuneidin, jonka vatsassa oli pieni muuminalku, koska tyttäreni odottaa ensimmäistä lastaan tällä hetkellä." - Pikkumyystä tulee Muumimamma

"Kuvassa on anopin 60v-yllätysjuhliin tehty kakku. Juhlien teemana oli Hawaiji, joten mikäpä muu kakusta voisi tulla kuin ranta. Kaikki koristeet varjoja lukuunottamatta on käsin tehty ja koristeltu." - Heli

Nina Honkanen toivoo, että seksuaalisuudesta voitaisiin puhua yhtä rennosti kuin puutarhanhoidosta.

Tietokirjasi Onnelliseksi (Siltala 2017) kertoo seksuaalisuudesta eri ikävaiheissa. Miksi?

Ihminen on käynyt kuussa, selvittänyt DNA:nsa ja kehittänyt nyhtökauran, mutta seksuaalisuutemme suhteen saatamme yhä olla melko pihalla. Aiheesta puhutaan vähän, vaikka seksuaalisuuden kokonaisvaltainen kokeminen on perustarpeitamme. Toivon, että seksuaalisuudesta voitaisiin keskustella yhtä rennosti kuin vaikkapa politiikasta tai puutarhanhoidosta.

Kirja pohjautuu radio-ohjelmasi kuulijakirjeisiin ja haastatteluihin. Mitä ne opettivat?

Suomalainen harrastaa parisuhteessaan seksiä vähemmän kuin koskaan aiemmin. Myös keski-ikäiset ja ikäihmiset kaipaavat seksuaalikasvatusta. Me haluamme puhua, pussata, koskettaa ja tulla kosketuksi, mutta lähelle päästäminen vaatii luottamusta.

Mitä pitäisi muistaa, kun on kyse seksistä?

Koskaan ei ole liian myöhäistä tutustua itseensä tai toiseen. Rohkaiseva esimerkki on tapaamani yli 80-vuotias mies, joka toivoi minun piirtävän klitoriksen kuvan paperille. Mies oli jäänyt leskeksi 60 avioliittovuoden jälkeen ja uskalsi kertoa, ettei tiennyt naisesta vielä ihan kaikkea. Tavattuaan ihanan friidun hän oli päättänyt, ettei aio enää ryssiä hommia niin, ettei saisi naistaan nauttimaan.

 

Vesannolla järjestettävässä jalkapalloturnauksessa pelataan nappisten sijaan kotitossuissa. 

Kotitossut pääsevät ulkoilemaan, kun Vesannolla järjestetään Reiska-MM-kisat. Jalkapalloturnaus pelataan nimittäin Reino- tai Aino-tossut jalassa. 

”Kisat ovat hauskoo pelien alusta loppuun. Alun perin sääntöihinkin oli kirjoitettu, että totisena ei saa pelata. Yleisö viihtyy, kun pelissä tossu lentää paljon pidemmälle kuin pallo”, kertoo Mauno Huttunen, idean isä ja tapahtuman taiteellinen johtaja.

Pelin yksi tärkeimmistä säännöistä on, että mikäli pelaaja potkaisee vahingossa pelitossun jalastaan, hänen on haettava kenkä takaisin jalkaan ennen kuin voi jatkaa pelaamista. Se tuo ottelun tuoksinaan oman jännityksensä.

Kisoissa on pelattu sekä suorissa mustissa housuissa ja valkoisessa kauluspaidassa että pelkissä pitkissä kalsareissa.

Joukkueita turnaukseen osallistuu noin sata, ja pelivälineenä on kevyt lasten muovinen jalkapallo. Tossuja lukuun ottamatta peliasu on vapaa.

”Kisoissa on nähty kaikenlaista pukeutumista. On pelattu sekä suorissa mustissa housuissa ja valkoisessa kauluspaidassa että pelkissä pitkissä kalsareissa”, Huttunen kuvailee.

MM-kisojen isä tunnustaa, että kotiseudullaan hänet tunnetaan intohimoisena kotitossujen käyttäjänä.

”Olen leimaantunut tällä Pohjois-Savon alueella Reiska-ukoksi. Olen ollut joskus jopa häissä seremoniamestarina tummanharmaat juhlareinot jalassa.”

Reiska-MM-kilpailu otellaan Vesannolla 20.–22. heinäkuuta.

 

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 17/2017.
 

Suomalainen kesäyö on niin täynnä valoa ja väriä, että elokuvat tekee mieli katsoa mustavalkoisina. Näitä elokuvia voi voi suositella hempeän heinälato-romantiikan ystäville, vaan niille, jotka haluavat tuntea leffan jälkeen: onpa oma tylsä elämäni sittenkin aika kivaa.

Vihtori (Eino Jurkka) pakenee Klaara-vaimoaan.
Vihtori (Eino Jurkka) pakenee Klaara-vaimoaan.

Ruukut lentävät

Teuvo Tulion Vihtori ja Klaara -farssia katsellessa voi yrittää naureskella sille, että heh, tuollaista se pitkä avioliitto teettää: vaimon on ihan pakko nuijia miestään kaulimella ja kukkaruukuilla, ja mies voi vain väistellä ja nähdä vaimostaan painajaisia. Tai sitten voi todeta: Klaara kiltti, hae ammattiapua. Vihtori ja Klaara (1939) 18.7. Yle Teema klo 22.


Näin hehkuu rikollinen nainen, Regina Linnanheimo.
Näin hehkuu rikollinen nainen, Regina Linnanheimo.


Iik, ruma nainen

Tässä elokuvassa on kaikki mahdollinen: kolmiodraama, elinkautismurhaajanaisvanki, muistinmenetyksiä, valekuolemia ja ihana Regina Linnanheimo. Eniten kohistiin aikoinaan siitä, että kaunis Regina uskalsi esiintyä elokuvassa rumana. Rikollinen nainen (1952) 25.7. Yle Teema klo 22.

Psykopaatti jahtaa

Jos äskeiset elokuvat tuntuvat liian rajuilta, katso tämä: entinen vanki yrittää rakentaa perheelleen uutta elämää, mutta saa peräänsä kostonhimoisen psykopaatin. Amerikkalaisklassikko on kevyttä kamaa Suomi-filmien rinnalla. Kuoleman suudelma (1947) 13.7. Yle Teema klo 21.

Murhaajan kintereillä

Tässä vaihtoehto sinulle, joka kaipaat toimintaa. 1950-luvun amerikkalaisjännärissä poliisit jahtaavat murhaajaa, joka tietämättään kantaa tappavaa tautia. Pakokauhun vallassa, 20.7. Yle Teema klo 21.

Kaunotar katuojassa

Tehtaantyttö Rea rakastuu varattuun mieheen, tulee raskaaksi, joutuu vankilaan, vapautuu, alkoholisoituu ja päätyy katuojaan. Regina Linnanheimo heittäytyy tottuneesti epävakaan sankarittaren rooliin. Olet mennyt minun vereeni (1956) Yle Teema 1.8. klo 22.

Kodin Kuvalehti iloitsee suuresta juhlan aiheesta: lehdellä on 50 000 Facebook-kaveria! KK on kaikista kavereistaan onnellinen ja ylpeä: yhteisömme on suurempi kuin millään toisella suomalaisella naistenlehdellä.

KK:n yhteisö on suomalaisittain melkoisen suuri. Aikakauslehtien liiton seurannan mukaan Kodin Kuvalehdellä on Suomen aikakausmedioista viidenneksi eniten seuraajia Facebookissa.

Tiiviin lukijasuhteen pohjalta on hyvä rakentaa tämän ajan yhteisöllisyyttä Facebookissa.

"Jo ennen digi- ja someaikaa yhteisöllisyys on ollut osa Kodin Kuvalehden maailmaa. Jo vuosia lukijat ovat olleet muotijutuissamme malleina ja lehdessä on julkaistu lukijoiden parhaimpia reseptejä. Tiiviin lukijasuhteen pohjalta on hyvä rakentaa tämän ajan yhteisöllisyyttä Facebookissa ja muissa somekanavissa sekä samalla merkityksellisyyttä lukijan elämässä", iloitsee Kodin Kuvalehden päätoimittaja Minna McGill.

Uusien seuraajien määrä myös kasvaa vahvasti. Kaikista aikakausmedioista Kodin Kuvalehti on saanut esimerkiksi kuluneen alkuvuoden aikana toiseksi eniten uusia kavereita. Kiitos jokaiselle yhteisöön kuuluvalle!

KK:n ystävistä Facebookissa selvä enemmistö eli 95 prosenttia on naisia.

KK:n ystävistä Facebookissa selvä enemmistö eli 95 prosenttia on naisia. Reilu puolet on 35-53-vuotiaita, yli 54-vuotiaita on neljännes ja alle 35-vuotiaita kuudennes. Suomen lisäksi Kodin Kuvalehden Facebook-postauksia luetaan etenkin Ruotsissa, Yhdysvalloissa ja Saksassa.

Arvaatko muuten, missä kaupungissa on suunnilleen saman verran ihmisiä kuin Kodin Kuvalehdellä on Facebook-faneja? Porvoossa.