Nämä kappaleet eivät unohdu kymmenien vuosien jälkeenkään. Kuuntele soittolista ja lue koskettavat tarinat.

Muun muassa nämä kappaleet soivat, kun Kodin Kuvalehden lukijat tapasivat rakkaansa ensimmäisen kerran.

"The Power of Love oli ensimmäinen kappale, minkä tanssimme. Biisi on klisee, mutta toimii yhä."

"Scorpionsin Still Loving You oli se kappale, jonka aikana tanssimme ja kosketimme toisiamme ensi kertaa. Yhdessä oltu 32 vuotta, naimisissa 19 ja still loving."

"Topi Sorsakoski & Agents: On Kesäyö. Poikamme nimi on Topi."

"Olin luvannut seuraavan hitaan nykyiselle miehelleni, ja se oli Lokki-valssi."

"Tapaamisen alkuaikoihin liittyy Simon & Garfunkelin Bridge Over Troubled Water". Oli vuosi 1982, ja olimme 18-vuotiaita. Olemme edelleen yhdessä."

"Tapasimme 9.7.2004 ja 10.7. menimme Somerolle Ämyrille tanssimaan. Siellä soi Paula Koivuniemi ja Kuuleeko yö. Aina, kun sen kuulen, menee iho kananlihalle."

Mikä teidän kappaleenne on? Kerro se kommenteissa. Lisäämme kappaleita listalle.

Kevätmielen ja juhlan kunniaksi on aika vastata joukolla vappuvisaan!

 

 

 

Jarkko Lintu sekoitti tämän vuoden ensimmäisen tippaleipätaikinan tammikuussa.

Tammikuussa Jarkko Lintu sekoitti yleiskoneella kevään ensimmäisen 50 kilon tippaleipätaikinan. Hän ei osaa sanoa, montako yksittäistä kananmunaa siihen upposi, mutta munamassaa kului monta litraa. Paistoaltaassa suli 25 kilon rasvakimpale.

Jarkko on tuotantopäällikkönä Malvialan leipomossa Vehmersalmella. Tammikuusta aina vappua edeltävän viikon keskiviikkoon asti hän tekee pelkästään tippaleipiä. Niitä syntyy leipomossa 20 000 päivässä.

Tippaleivät valmistuvat samalla tavalla kuin kotikeittiössä, mutta isommin. Pursotuskone valuttaa taikinanauhan kuuden leivonnaisen muotteihin, jotka uppoavat kuumaan rasvaan. Paistaja kääntää leivonnaiset, kun ne ovat kypsyneet oikean värisiksi. Taikinantekijä tekee koko ajan uutta taikinaa.

”Parin tunnin välein on päästävä pois rasvakattilan ääreltä pakkaamon puolelle. Rasva on 180-asteista. Ilmastoinnista huolimatta altaan vierusta on aika lämmin paikka”, Jarkko sanoo.

Leipomossa leijuu rasvassa kypsentämisen ja vaniljan tuoksu. Se seuraa kotiin asti.

”Pelkällä suihkulla se ei lähde. Pitää käydä saunassa.”

Jarkko maistaa laadunvalvonnan takia hiukan tippaleipää joka päivä, mutta yksi kokonainen maistuu vielä vappunakin. Miten tekijä itse syö monimutkaisen leivonnaisen?

”Murennan sitä pikkuisen lautaselle ja siitä ryhdyn syömään. Jos tippaleipää puraisee reunasta, se on seuraavaksi sylissä.”

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehdessä 9/2017.