Nämä kappaleet eivät unohdu kymmenien vuosien jälkeenkään. Kuuntele soittolista ja lue koskettavat tarinat.

Muun muassa nämä kappaleet soivat, kun Kodin Kuvalehden lukijat tapasivat rakkaansa ensimmäisen kerran.

"The Power of Love oli ensimmäinen kappale, minkä tanssimme. Biisi on klisee, mutta toimii yhä."

"Scorpionsin Still Loving You oli se kappale, jonka aikana tanssimme ja kosketimme toisiamme ensi kertaa. Yhdessä oltu 32 vuotta, naimisissa 19 ja still loving."

"Topi Sorsakoski & Agents: On Kesäyö. Poikamme nimi on Topi."

"Olin luvannut seuraavan hitaan nykyiselle miehelleni, ja se oli Lokki-valssi."

"Tapaamisen alkuaikoihin liittyy Simon & Garfunkelin Bridge Over Troubled Water". Oli vuosi 1982, ja olimme 18-vuotiaita. Olemme edelleen yhdessä."

"Tapasimme 9.7.2004 ja 10.7. menimme Somerolle Ämyrille tanssimaan. Siellä soi Paula Koivuniemi ja Kuuleeko yö. Aina, kun sen kuulen, menee iho kananlihalle."

Mikä teidän kappaleenne on? Kerro se kommenteissa. Lisäämme kappaleita listalle.

Paras kirjalahja kiertää joulun jälkeen puoli sukua.

Yhteisiin lukuhetkiin

Tiina Nopola ja Mervi Lindman: Siiri ja Heppa huoleton (Tammi). Parhaat kuvakirjat, kuten tämä, viihdyttävät sekä lasta (keppihevosjuttuja, pöllöilyä, toimintaa) että aikuista (arkista viisautta ja Siirin vanhemmat, jotka möllöttävät lohdullisesti sohvalla, eivätkä jatkuvasti hukuta lastaan virikkeisiin).

 

Kirjoja kaihtavalle

Timo Parvela ja Björn Sortland: Kepler62: Pioneerit (WSOY 2016). Suomalais-norjalaisessa lasten tieteisromaanisarjassa on huikea kuvitus ja tarina, joka koukuttaa koko perheen. Kirjasta on tullut kiitosta erityisesti kymmenvuotiaiden poikien vanhemmilta.

 

Hyviä tarinoita rakastavalle

Minna Rytisalo: Lempi (Gummerus). Parasta luksusta on nautinnollinen lukuhetki. Lempi kertoo Lapin sodan aikaisesta perhetragediasta, rakkaudesta ja sen kaipuusta. Kolme henkilöä puhuvat samasta asiasta mutta kertovat kaikki eri tarinan. Keneen sinä uskot?

 

Levottomalle sielulle

Antti Tuomainen: Mies, joka kuoli (Like). Tuomainen sijoittaa helteiseen Haminaan hengästyttävän seikkailun, joka sisältää sieniä, samuraimiekan, salaisuuksia ja päähenkilön vääjäämättä lähestyvän kuoleman. Eihän sitä malta jättää käsistään!

 

Kaihomieliselle lukutoukalle

Kazuo Ishiguro: Haudattu jättiläinen (Tammi). Ihmeen kauniilla kielellä kirjoitettu matka- ja rakkaustarina sykähdyttää. Ishiguron edellisestä romaanista ehti vierähtää kymmenen vuotta.

 

 

 

Sukujoulujen järjestäjälle

Teresa Välimäki, Johanna Lindholm: Hyvää joulua (WSOY) Jos parasta joulussa on samassa pöydässä istuva iloinen joukko, tämän kirjan reseptit ja herkulliset lahjaideat tulevat varmasti käyttöön. Kirja on kaunis selailtava kahvipöydässä.

 

Hänelle, joka pohtii muutosta

Satu Silvo & Silvoplee: Elinvoimaa kasvisruoasta (WSOY). Uusi vuosi, uusi ruokavalio? Satu Silvon kirja on herkullinen tietopaketti, joka saattaa innostaa jääräpäisimmänkin lihansyöjän kokeilemaan kasvis- ja raakaruokaa.

 

Possujen ystävälle

Kaisa Nieminen: Nyhtökauraa! Hyvää kasvisruokaa sinulle (Moreeni) Sille, joka onnistuu saamaan käsiinsä himoittua nyhtökauraa, on hyödyksi myös tämä opas. Se on juuri sopivan kevyt yhden (herkullisen) asian äänitorveksi. Resepteissä on imua niin, että nyhtiksen metsästys tuntuu kannattavalta.

 

Kokkaavalle kalakaverille

Ville Haapasalo: Vimpan päälle kalareissu (Otava). Suurin kala, jonka pyydystämiseen kirjailija on osallistunut, oli 162-kiloinen sampi. Se pyydystettiin pellolta käsin. Uskoisiko tuota? Tarinat viehättävät, faktat kiinnostavat ja reseptien konstailemattomuus ilahduttaa.

 

Entiselle pitkätukalle

Philip Norman: Paul McCartney. Elämäkerta (Gummerus). Beatles-diggarilla on tänä vuonna pitkä joulutoivelista. Tarjolla on George Harrisonin tuore elämäkerta, Ron Howardin uutuusdokumentti hysteriaa lietsoneista kiertueista, Legoista koottava keltainen sukellusvene sekä tämä muhkea McCartney-opus. Se kertoo inhimillisen epätäydellisestä poikkeuslahjakkuudesta, jonka ura ei jäänyt vain kuuluisaan superyhtyeeseen. Hämmästyttävä fakta nimittäin on, että bändin tie päättyi, kun sen jäsenet olivat vasta reilusti alle kolmikymppisiä.

 

Mustalle lampaalle

Teemu Keskisarja: Hulttio (Siltala 2016). Tämä on opettavainen tositarina yli sata vuotta sitten syntyneestä ongelmanuoresta. Koulussa nulkki häiriköi ja kiusaa, vapaalla juopottelee ja ottaa pikavippejä. Lopulta hän saa potkut häpeällisen käytöksen takia. "Mitä hänestä nyt tulee?" tuskailee hänen holhoojansa. No, kuuluisa ainakin, Carl Gustaf Emil Mannerheim.

 

Feminismiä kaipaavalle

Rosa Meriläinen ja Saara Särmä: Anna mennä. Opas hauskempaan elämään. (S & S) Naisten tsemppikirja naurattaa mutta antaa myös fiksuja neuvoja. Sen luettuaan tietää muun muassa, miten kehtaamista voi treenata ja miten jännittämisestä saa ilon irti.

 

Hänelle, jolla on jo kaikki

Leena Krohn: Kirje Buddhalle (Teos). Pienen kirjan runomuotoinen tarina Buddhalle viestiä toimittavasta posteljoonista kirkastaa mieltä. "Ota hetkestä vaari! Se kun palaa ei koskaan. Älä sekuntiakaan vaihda roskaan!"

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehdessä 22/2016.

Itepähän suostuit.

Monen koti on niin täynnä tavaraa, että paras joululahja on sellainen, joka ei jää sinne viemään tilaa. 

Lue, millaisia aineettomia tai kulutettavia lahjoja Kodin Kuvalehden lukijat suosivat.

1. "Perheessämme on sopimus, että aikuisille viedään lahjaksi syötävää, jos menemme heille jouluvierailulle.” - Revontuli

2. "Minusta ihanin lahja olisi lahjakortti imuroimiseen tai ikkunoiden pesuun.” - Eija

”Lahjavaikeudet helpottivat, kun päätimme miehen kanssa, että emme lahjo toisiamme. Vanhemmilleni ostan teatteriliput kimpassa sisareni kanssa.” - Kristiina

"Edullisiakin muistamisia löytyy Kirkon ulkomaanavun Toisenlainen lahja- ja World Visionin Lahjaksi lehmä -sivuilta netistä.” - Tanja

”Aikuistalous ei tarvitse krääsää. Ennemmin syödään hyvin ja säästetään rahat vaikka matkaan.” - Kiukiu

”Lahjoitamme lahjarahat hyväntekeväisyyteen. Muistamme toisiamme yhteisellä hetkellä tai soitolla.”- Tarja

”Annan itse tehdyn lahjakortin, joka oikeuttaa hierontaan tai herkkuateriaan.”- Anni

 

Suklaaövereistä tuntee joulun.