KK:n nettisivuille on jo yli 130 ihmistä perustanut oman lukijablogin, kiitos kaikille kirjoittajille! Kaikkien tekstejä luetaan, ja joistakin on jo tullut selviä suosikkeja. Kokosimme bloggauksista huhtikuun TOP10-listan.

LUKIJABLOGGAUSTEN TOP10 HUHTIKUUSSA 2016

1. Ylivoimainen suosikki huhtikuun aikana oli Allina kalliolla -bloggaajan kirjoittama teksti Ei se olekaan vain katulegendaa – näitä ihan oikeasti lähetellään! Työtön kirjoittaja ihmetteli te-toimistosta tullutta kirjettä, jossa oli kerrankin työtarjous. Tekstiä kommentoivat monet kertoen omista kokemuksistaan te-toimiston kanssa.

2. Allina kalliolla -bloggaajan toinen teksti Penaalin terävin kyna - ja muita luotettavia testeja! kertoi testeistä, joilla kirjoittaja on itseään huvittanut. Testit kertoivat, että hän oli esimerkiksi Seiska-tuoli ja Miss Marple.

3. Palkintokorokkeelle kolmantena nousi bloggaaja Lapsiperheen arkirealismia, jonka kirjoitus Bikini HiiT Challenge - 3 viikkoa paketissa! on kiinnostanut lukijoita jo pidemmän aikaa. ”Tasapaino on kehittynyt, vatsan pömppö litistynyt, koko kropassa on tapahtunut muutos”, bloggaaja kiitti kolmen viikon kuntokuuria.

4. ErityisÄiti-bloggaajan kirjoitus Saako Äiti Itkeä? sai monet lukijat vastaamaan, että saa. Annina kommentoi kirjoitusta Facebookissa todeten, että ”lasten on hyvä nähdä, että äitikin on ihminen ja äidilläkin on tunteet”. Hän kuitenkin muistutti, että ”liiallinen suru ja itku ahdistaa lasta kovasti, koska lapsi aina toivoo ja tahtoo, että äiti on onnellinen ja iloinen. Joten apua kannattaa hakea ajoissa.”

5. Bloggaaja Ihanainen mietti rehellisesti omaa tietään ja sitä, miten siitä tulikin erilainen kuin hän oli toivonut. Kirjoituksessaan Kiertotietä kotiin hän kirjoittaa: ”Mitä vähemmän ruoskin itseäni epäonnistumisesta elämässä, sitä lempeämmin katson omaa kuvaani. Jonain päivänä voin sanoa rehellisesti ja ilman ehtoja rakastavani myös itseäni.”

6. Iloinen juustokakku -bloggaaja on innokas ruuanlaittaja ja jakaa KK:n lukijoiden iloksi yhä uusia hyviä reseptejä. Huhtikuussa suosikiksi nousi tulisen kanapiirakan resepti.

7. Kati’ way blogi -bloggaaja toteutti unelmien matkan paratiisirannoille ilman lapsia ja kertoi matkasta ihanien kuvien kanssa kirjoituksessaan Kun äiti lähti Balille.

8. Lukijabloggaaja Eau De Cologne kertoi omista kasvatusperiaatteistaan tekstissä Miten kasvattaa lapsi oikein? Kurin ja järjestyksen ohessa hän kertoo viljelevänsä lauseita "rakastan sinua", "olet ihana" ja "hienosti toimittu".

9. Muodikkaan vuokaleivän reseptin tarjosi kirjoituksessaan 18-vuotias lukijabloggaaja Kaunista ympäri vuoden. Leipä on kirjoittajan mukaan rapea, mehevä ja helppo!

10. Marjan Hetkiä -bloggaaja innostui järjestämään vaatekaappiaan KonMari-kirjan periaatteiden mukaisesti ja teki samalla mainion, ekologisen oivalluksen. Nyt bloggaja iloitsee: "Uskon, että tästä eteen päin sukat ja alusvaatteet pysyvät järjestyksessä."

 

Tässä sarjassa ihmiset paljastavat tärkeän lauseensa.

”Kesämökillä perhetuttu muistutti aina, kun joku räpläsi puhelintaan: Hei, elämä on tässä.

Se jotenkin kolahti. Adoptoin lauseen heti käyttööni. Nettiin on helppo hukkua silloinkin, kun pitäisi olla läsnä.

Oma paheeni on Instagram. Ajattelen katsovani vain pari kuvaa, mutta sitten katson pari lisää ja vielä muutaman.

Jos nykyään alan selata puhelinta silloin, kun voisin harrastaa sosiaalista kanssakäymistä, käsken itseni panemaan puhelimen pois.

Muille en samaa ohjetta toitota, mutta ei se kenellekään pahitteeksi olisi. Oikeat ihmiset ovat paljon kiinnostavampia kuin ruudulla kohdatut. Oikea elämä tuoksuu ja tuntuu.”

Artikkeli on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 17/2016.

Kysyimme, mikä yllättävä hetki on saanut herkistymään. Ja näin meille vastattiin:

"Maiseman kauneus kuulaana syyspäivänä."

"Itken kauneudesta, itken rumuudesta, itken ihmisen hyvyydestä, itken pahuudesta. Itken kissojen takia, itken sitä, että pitää aina selvitä yksin."

"Päivittäin herkistyn miettiessäni edesmennyttä miestäni ja isättömiä lapsiani sekä entistä elämäämme... ei enää surua, mutta haikeutta."

"Supikoiran kuolema itketti. Onneton jäi automme alle."

"Työkaveri kertoi, kuinka haikeaa oli päästää koiravauvat uusiin perheisiin."

"Olemme seurustelleet avomieheni kanssa kahdeksan vuotta. Hän kertoi minulle vähän aikaa sitten, että oli jo lukiossa ihastunut minuun. Hän muisti, miten olin pukeutunut halloweeninä perhoseksi."

"Lapsenlapseni oppi hiljattain sanomaan mummo."

"Ystävän halaus vaikeana hetkenä."

"Kesällä olympialaisissa Suomen huono menestys tarttui vähän minuunkin. Varsinkin urheilijoiden itkuiset haastattelut saivat herkistymään."

"Aina häät: ihan sama onko livehäät vai katsonko tv:stä kuninkaallisten häitä."

"Ystäväni oli tuonut korvapuustipäivän kunniaksi pussin pullia oveeni roikkumaan. Erityisesti herkisti ajatus siitä, että kolmen pienen lapsen äiti on leiponut ja lähtenyt ajamaan Vantaalta Helsinkiin tuodakseen yllätyksen minulle."

"Olen toiminut luokanopettajana jo useita vuosia, mutta edelleen oppilaiden onnistumisen hetket herkistävät. Toisinaan pidättelen kyyneleitä ihan hassuissa tilanteissa. Tuntuu ikävältä lukea vanhempien kirjoituksia siitä, miten opettajat eivät muka välitä oppilaistaan."

"Isäni anteeksipyyntö menneisyydessä tekemistään virheistä."

"Nuorin lapseni (jo aikuinen) halaa minua usein."

"Se hetki, kun sain diagnoosin paniikkihäiriöstä. Olin jo pitkään kärsinyt mitä erikoisimmista oireista, ja oli todella rankkaa pelätä kuolevansa. Oli helpottavaa saada tietää, mistä kaikki oireet johtuivat."

"Lähes kaikki lasteni sanomiset, tekemiset ja leikit saavat minut herkistymään. Lapsista on niin iloa kuin murhettakin."

Assistentti Anne Nieminen heltyi nähdessään laulaja Jari Sillanpään ja tämän miesystävän Siimin nukkuvan takapenkillä päät vastakkain. 

On kuvia, joita ei unohda. Sellainen on kuva nukkuvasta Jari Sillanpäästä ja hänen virolaisesta miesystävästään Siimistä.

Kuva on minusta kaunis, harvinainenkin. Kun katsoo sitä tarkkaan, huomaa, että miehistä muodostuu sydämenmuotoinen kuvio. 

Näin kuvan elokuussa, kun haastattelin Jarin assistentteja Anne Niemistä ja Peppe Puttaata. Kesken jutustelun Anne kaivoi kännykkänsä esiin. Hän näytti sieltä kuvan ja kertoi siihen liittyvän tarinan, joka menee näin: 

Kerran kun Anne ajeli keikkakuskina, Peppe lähetti hänelle kuvan. Kuvassa Peppen lapsenlapsi Emil-vauva nukkui autossa.

Hetken päästä Anne vilkaisi auton taustapeiliin ja näki jotain yhtä suloista: Jarin ja Siimin nukkumassa takapenkillä päät vastakkain, käsi kädessä.

"Otin Peppelle heistä kuvan ja kirjoitin: Kato Peppe, minunkin vauvat nukkuu", Anne kertoo.

Koko tarinan Annen, Peppen ja Jarin ystävyydestä voit lukea 29.9. ilmestyneestä Kodin Kuvalehdestä.

Eija Pyykkö ajattelee, että koiran menettäminen olisi kovempi pala kuin avioero tai konkurssi. Hän on kokenut nekin

"Tuossa Bertta sohvalla kököttää, aina vieressä tuhisee. Olemme olleet kolme vuotta yhdessä.

Kun sain Bertan omaksi, se tuntui kohtalolta. Olin nähnyt hänet vieraan talon pihassa, kun kävelin ohi. Omistajat eivät enää jaksaneet viedä Berttaa lenkille. Sanoin heille, että jos joskus haluatte luopua koirastanne, älkää myykö muille, tämä on minun koirani.

En tiedä, miksi sanoin niin ja miten uskalsin. Vähän myöhemmin Bertta muutti luokseni. Se oli niin onnellinen hetki! Ehkä meidät oli tarkoitettu toisillemme.

"Metsässä Bertta katsoo: Tuletko jo? Tuletko perässä ihan varmasti?"

Vähintään kolme kertaa päivässä lähdemme ulos. Yksin ei tulisi mentyä. Metsässä Bertta katsoo: Tuletko jo? Tuletko perässä ihan varmasti? Tulenhan minä.

Ilman koiraa en olisi kuntoutunut aivoverenvuodon jälkeen. Oikea puoleni halvaantui, leipääkin oli vaikea leikata. Mutta kun oli joku vaatimassa huomiota, oli pakko vahvistua.

Tunnen varmasti jokaisen Inkoon koiranomistajan. Kun koirat haistelevat toisiaan, me ihmiset puhumme siitä, mitä maailmalla ja lähempänä tapahtuu, puhumme vaikka säästä.

"Joka päivä minut nähdään ja kuullaan. Se ei ole tässä iässä itsestään selvää."

Joka päivä minut nähdään ja kuullaan. Se ei ole tässä iässä itsestään selvää.

Bertankin kanssa juttelemme paljon. Hän ymmärtää kaiken. Jos sanon televisiouutisten jälkeen, että mennäänkö nukkumaan, Bertta kallistaa päätään ja on jo menossa.

Ajattelen, että koiran menettäminen olisi kovempi pala kuin avioero tai konkurssi. Olen kokenut nekin. Koira voi rakastaa enemmän kuin yksikään ihminen. Sen rakkaus on pyyteetöntä. Bertta on olemassa joka päivä ja joka hetki vain minua varten.

"Toivon jopa, että me lähtisimme Bertan kanssa yhtä aikaa."

Jos Bertta lähtee tästä maailmasta ennen minua ja olen terve, otan uuden koiran, mutta en pentua. En halua, että kukaan joutuu kaipaamaan minua. Toivon jopa, että me lähtisimme Bertan kanssa yhtä aikaa. Se ei taida olla mahdollista.

Arjen paras hetki on aamukahdeksalta, kun Bertta herättää minut. Avaan silmät ja näen Bertan. Sitten pussaamme. Siitä päivä alkaa."

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehdessä 12/2015.