Käynnistimme taannoin kirjoituskisan luonnonkauneuden puolustajille. Julkaisimme lehdessämme viisi parasta kirjoitusta. Lue tästä vielä lisää kiinnostavia näkökulmia meikittömyyteen.

Opiskelen meikkaamista reality-sarjoista

Minä kyllä tahtoisin meikata ja olla luonnollisen näköisellä tavalla meikattu ja kaunis,  mutta kun minä en osaa.

Aina hetkittäin saan innostuksenpuuskan ja lueskelen meikkivinkkejä, opiskelen meikkaamista reality-sarjoista, joissa tavisnaisista tulee muutamalla sutaisulla jumalaisen kauniita ja kyselen toisilta naisilta neuvoja... mutta ei se innostus kauaa kestä.

Kun olen tuhertanut naamani muutaman kerran huonolla menestyksellä,
kyllästyn ja annan olla.

Osaan toki jotenkuten tupsutella poskipunat ja luomivärit ja ripsiväritkin osaan laittaa, mutta sitten on muutama ongelmakohta.
Ikinä en ole ymmärtänyt, miten alaluomeen saa kauniin rajauksen. Ja sitä on kokeiltu. Luomivärillä, kajaalilla ja ties millä, tulos on aina suttuinen tuhru. Entäs sitten huulipuna, ei koskaan oikea väri: joko näytän räikeältä ja tuhmalta tai sitten väriä ei erota kukaan.

Ain niin, olen näyttänyt myös väsyneeltä gootilta ja se ei sovi kenellekään, saati 44-vuotiaalle.

Kirsi


_________________________________________________________________


Kintti on niin ruma!

Ensimmäinen kokonainen lause, joka tajunnan tasoni ylitti ollessani noin parivuotias, oli veljeni lausahdus peilin edessä: "Kintti on ruma ja Mankku on niin kaunis." Sukulaistädit kantoivat karkkipusseja kauniille veljelleni ruman tytön - minun - jäädessä ilman.

Hyvin varhain tiedostin poikkeuksellisen rujon rumuuteni. Kasvoni ovat täysin eri paria, pääni on suhteettoman suuri, leukani on kuulun Pohjan akan väkäleuka. Sokerina pohjalla ovat hampaani, joita on harvakseltaan sikin sokin.

Monen pilkan ja ivauksen jälkeen opin ymmärtämään, että rumuuteni ei kestä ehostamista. Ehostus vain korostaa sitä. Huulipuna vetäisi katseet suunseutuun, silmämeikki korostaisi kasvojeni vinoutta ja pöllön silmiäni. Luomuna olenkin sitten kulkenut pian 63 vuotta.

Elämä ja vuodet ovat opettaneet pois ulkonäön paineista. Onneksi rumuudesta ei vielä ympäristöhaittana sakoteta.

Nimimerkki Rumuudesta ei sakoteta

____________________________________________________________


Mää ole färitön

Pakkeli ja färikäyttö ei sovi muu imagohon eik habituksehen. Mää ole färitön albino: naama ei rusketu, tukkaki o oljenkeltane ja kaik muukki karvat valkossi. 

Sisält mää olen kyl färikylläne ja muu veren o punast niinko muillaki ihmisil.

Mitä kohtaa ittestään mää sit ruppeisi muufäriseks tuhrima ja mink tähre? Muutunk mää ripsiväris joksiki muuks ihmiseks? Teke kajali muust kaunimma, rikkamma, rohkiamma?

Mihi mää sitä rohkeut tartte? Ketä ja mitävarte mää kaunistauruisi? Em jaksa enkä viit!

Nimimerkki Färitön oma itles

__________________________________________________________


En pidä täydellisyyden tavoittelusta

Kilpailu yhteiskunnassa on koventunut ja laajentunut niillekin alueille, minne se ei oikeastaan kuuluisi. Liiallinen laittautuminen on minusta teennäisyydessään vastenmielistä. Liika meikki tekee ihmisestä mallinuken ja liiallisuuksiin menevä koristautuminen saa näyttämään joulukuuselta.

Ihminen ei ole ensisijaisesti markkinoitava tuote, vaan vaikka kaupallisuus niin väittääkin pyrkiessään tekemään ihmissuhteista pelkkiä verkostokontakteja.

Täydellisyyden tavoittelu on epäaitoa. Ihmisyys kaikkine rosoineen on kaunista.

Anna-Liisa

__________________________________________________________


Ostan mieluummin tuosuja kuin meikkejä

En meikkaa, mutta olen silti huoliteltu. Pidän itseni puhtaana, laitan päivittäin hiuksiani ja pidän kauniista vaatteista. Olen perinyt äidiltäni tummat värit, rusketun helposti, ihoni on hyvä.

Parfyymeilla hemmottelen itseäni eli ostan laatutuoksuja lentokentiltä, Kleiniä, Dioria ynnä muuta. Parturissa käyn, mutta koskaan en ole käynyt kosmetologilla. En nimittäin usko, että ihon nuorekkuus johtuu kalliista voiteista tai kosmetologilla käynneistä. Sen sijaan hierojalla ja jalkahoidoissa käyn.

Minusta on helppoa ja vaivatonta elää meikkaamatta. Säästän vuosittain ainakin yhden ulkomaanmatkan verran, kun en hanki tekoripsiä, kestovärjäyksiä, rakennekynsiä enkä meikkaa.

Mahtaako runsaalla vesiliikunnalla olla vaikutusta siihen, että minua sanotaan ikäistäni nuoremman näköiseksi (olen 52-vuotias)?

Mielestäni terveelliset elämäntavat ja ihmisen tasapaino sekä onnellisuus näkyvät koko olemuksessa, niin kasvoissa kuin hiuksissakin. Ihminen voi iästään huolimatta olla luonnonkaunis!

Nimimerkki Celine

________________________________________________________

Yllä kuvassa on kirjoituskilpailun parhaimmistoon valittu Terhi Korpela.
Hänen kirjoituksensa on julkaistu Kodin Kuvalehdessä 20/2010.

Kuva Pia Inberg