Fazerin neljännen sukupolven perillinen Majlen Fazer aloitti työskentelyn perheyrityksessä jo parikymppisenä ja on edennyt linjastossa tasan tarkkaan muiden työntekijöiden kanssa.

Majlen Fazer aloitti uransa Fazerilla kakkupohjien paistajana ja työskentelee nykyään tuotelaatuasiantuntijana. Rakkainta hänelle on työssä uutuuksien ideointi ja tuotenäytteiden tekeminen. Hän viihtyy patojen ääressä kuauhan ja lusikan kanssa. Kehitystyön lisäksi hän perehtyy suklaan raaka-aineisiin ja maistelee työkseen eri kaakaopapuja, kaakaovoita, rasvoja, pähkinöitä ja manteleita.

– Makuaisti on työssäni erittäin tärkeä. Maistelua sanotaan hienosti aistinvaraiseksi arvioinniksi. Jo pitkälti Fazerin Sinisen maun säilyttämisessä ja kehittelyssä riittää minulle työtä.

Vaikka yritys on Majlenille ylpeyden aihe ja työ mielekästä, se ei ole koskaan ollut hänelle koko elämä. Hän kuitenkin myöntää, että nimi ja raha ovat tuoneet elämään mahdollisuuksia. Hänellä on ollut aina aikaa myös perheelleen ja ratsastukselle, ja töitä hän on tehnyt lastensa syntymän jälkeen osa-aikaisesti. 

Tunnetussa nimessä on kuitenkin myös harminsa: ihmiset luulevat, että on ihmisenä jotain hirveän hienoa tai että kaiken saa valmiiksi annettuna. Sen sijaan Karl Fazerin pojanpojan tyttärelle on opettu, että itsestään ei kannata turhaan pitää meteliä ja töitä pitää tehdä.

Teksti Niina Rapo, kuvat Jaakko Martikainen


Lue lisää Majlen Fazerista Kodin Kuvalehdestä 6/2011.