Anoppini on mukava ihminen, mutta hän ei ole käynyt meillä aikaisemmin.

Anoppini asuu pienellä paikkakunnalla 300 kilometrin päässä. Esikoisemme syntyy näinä aikoina, ja anoppi laittoi viestiä, että hän tulee ensi kuussa katsomaan vauvaa.

Anoppini on mukava ihminen, mutta hän ei ole käynyt meillä aiemmin, vaan me olemme käyneet hänen luonaan muutaman kerran vuodessa. Nyt hän sanoi, että viipyy saman tien viikon verran, kun kerrankin lähtee isoon kaupunkiin.

Minua ei ilahduta ajatus, että anoppi viipyy meillä niin pitkään. Hän oli aikanaan vuosia kotiäitinä ja on hoitanut huushollin yksin, miehen ja lasten ei ole tarvinnut osallistua kotitöihin.

Entä jos hän odottaa meille tullessaan minulta samanlaista täyttä palvelua? Se kauhistuttaisi, vaikka ei olisi vauvaa, mutta erityisesti nyt, kun en vielä tiedä, minkälainen vauva tulee olemaan ja miten väsynyt olen.

Mietin sanoa anopille, että mieluummin ei viipyisi kovin montaa päivää, mutta mieheni mielestä niin ei voi tehdä. Suoraan sanoen pelkään, että minun ja anopin välit romahtavat, sillä olen väsyneenä äkkipikainen ja ärtyisä.

Emmi

Avoimesti

Lukijan kirje: Anoppi tulee kylään

Uskon avoimuuteen, mutta riippuu vastapuolesta miten se toimii. Itse koin samoja tunteita aikoinaan, jännitin kovasti ja yritin liikaakin. Samalla kadotin tunteen siitä, että saan olla oma itseni. Anoppini (mukava ihminen myös) ei selvästikään osannut asettua asemaani, vaan uskoi olevansa pelkästään iloksi. Nyt sanoisin ystävällisesti heti alkuun, että vauvan kanssa oleminen on minulle uutta ja jännittävää enkä nyt pysty keskittymään paljonkaan vieraaseen. Ja että toivon saavani olla siten kuin...
Lue kommentti

Kun ei ole kauppoja, ei tule tehtyä turhia hankintoja.

Muutin kaupunkiin 10 vuotta sitten. Olin tyytyväinen, kun palvelut, apteekki, kaupat, posti ja monet muut olivat naapurissa. Nyt ne kaikki ovat 1,5 kilometrin päässä, ja tämä entinen keskusta on lähes aavekaupunki täynnä tyhjiä liiketiloja.

En viitsi uudestaan muuttaa lähemmäs palveluja. Ajattelen asian positiivista puolta: kun ei kauppoja ole vieressä, ei tule tehtyä turhia hankintoja. Rahaa säästyy.

Itsenäinen

Avioero voi lamauttaa, varsinkin jos se tulee yllättäen. Mutta kun aika kuluu, vastoinkäyminen voi kääntyä onnenpotkuksi.

Joskus tuntuu siltä, että jokin asia murskaa koko elämän. Olen kuitenkin huomannut, että kun aika kuluu, ylitsepääsemättömiltä tuntuneet vastoinkäymiset voivatkin kääntyä positiivisiksi.

Avioero tai potkut voivat lamauttaa varsinkin, jos ne tulevat yllättäen. Siinä joutuu pitkiksi ajoiksi paniikkiin ja tuuliajolle. Olen kokenut molemmat, mutta nyt ajattelen, etten huolisi takaisin sen paremmin vanhaa puolisoani kuin työpaikkaanikaan.

Nykytilanteestani katsottuna vastoinkäymiset olivat minulle onnenpotkuja. Ilman niitä en olisi sama ihminen kuin olen nyt. Nykyisin olen paremmin sinut itseni kanssa kuin ennen.

Avioeron kauhun lamaannuttaneita ystäviäni olen lohduttanut, että joskus vielä kiität kumppaniasi siitä, että hän jätti sinut. Yksikään ei ole ymmärtänyt sanojani, vaan on pitänyt minua puukottajana, joka lyö lyötyä. Vasta paljon jälkeenpäin he ovat alkaneet ymmärtää, mitä tarkoitin.

Feeniks