Kuinka toimia, ettei ärtymyksestä kasva megariitaa, vaan asiat saadaan eteenpäin?

Terapeutit ovat opettaneet meille, että ihminen ei saa padota tunteitaan. Viha, ärtymys ja harmi pitää näyttää, jotta ei ei tule patoutumia.

Oppi on mennyt hyvin perille. Nykyisin viha ja ärtymys näytetään kaunistelematta parisuhteessa ja monessa muussa tilanteessa.

Mielestäni olisi seuraavaksi aika opettaa, miten tunteet tuodaan esiin toinen huomioon ottaen. Olisi hyvä tiedostaa, että kaikella on aikansa, myös vihalla, mutta tunteisiin ei pidä jäädä makaamaan, koska ongelmansa siitäkin tulee.

Vihalla ja ärtymyksellä on myös se puoli, että ne tarttuvat. Ärtynyt ihminen saa yleensä takaisin ärtymystä, sillä harvassa ovat ne, jotka ryhtyvät ymmärtämään aikuista ihmistä, että nyt sulla on varmaan paha mieli.

Mikä siis on oikea tapa näyttää viha, harmi ja ärtymys, ettei tilanteesta kasva megariita, vaan asioita saadaan oikeasti eteenpäin?

Tuuliatuu

Rennosti omana itsenä

Lukijan kirje: Miten näyttää ärtymys rakentavasti?

Vierailija kirjoitti: Voisiko kyse olla siitä, että nykyisin ei opeteta kohteliaisuutta ja käytöstapoja kuten ennen? Ei opeteta kiittämään, ei tervehtimään, ei antamaan tietä, ja samaa sarjaa on se, että sanotaan, mitä mieleen tulee ottamatta muita huomioon? Ulkokultaiset käytöstavat, ne vasta ärsyttävätkin. Moni osaa kaavamaisesti olla kohtelias ja se ei ole aitoa toistenkaan huomioimista, vaan onttoa, sisällyksetöntä suorittamista. Mielekkääseen elämään kuuluuvat, monenlaiset tunteet ja...
Lue kommentti