Moni nainen uskoo tuntevansa miehensä niin hyvin, ettei tältä tarvitse kysyä mitään.

Uskotko tietäväsi vai luuletko vain hetkittäin arvaavasi, mitä puolisosi ajattelee? Harva mies kuvittelee tietävänsä, mitä hänen vaimonsa ajattelee. Hyviä arvauksia hänellä voi olla, mutta ei ehdottoman varmaa tietoa.

Moni nainen sen sijaan uskoo tuntevansa miehensä niin hyvin, ettei tältä tarvitse kysyäkään mitään. Vaimo tietää jo valmiiksi vastauksen. En tiedä, onko kyse naisten paremmasta uskosta ihmistuntemukseensa vai miesten yksikertaisemmasta ja ennalta-arvattavammasta ajatuksenjuoksusta.

Olen lukemattomia kertoja nähnyt tilanteita, joissa nainen närkästyy, jos mies kysyy naisen mielipidettä, sillä onhan se päivänselvää, mitä nainen ajattelee. Olen nähnyt myös tilanteita, joissa väärinkäsityksen pohjana on naisen ”tieto” siitä, mitä mies varmasti ajattelee.

Vierailija

Luulematta paras

Lukijan kirje: Tiedätkö aina miehesi ajatukset?

Luulo ei ole tiedon väärti, sanoo vanha sananlasku. Ihmissuhteissa ja politiikassa niin usein kuitenkin luullaan olevan. Ja siitä juontuu suuri osa suhdeongelmista. Usein kyse on ylimielisyydestä. Ja tähän me naiset syyllistymme miehiä useammin. Luulemme tietävämme, koska pidämme itseämme miehiä parempina. Mikä estää keskustelemasta asioista. Miehiä sen paremmin kuin naisiakaan ei pidä niputtaa. Parempi on kysyä, puhua ja toimia sen perusteella.
Lue kommentti