Moni nainen uskoo tuntevansa miehensä niin hyvin, ettei tältä tarvitse kysyä mitään.

Uskotko tietäväsi vai luuletko vain hetkittäin arvaavasi, mitä puolisosi ajattelee? Harva mies kuvittelee tietävänsä, mitä hänen vaimonsa ajattelee. Hyviä arvauksia hänellä voi olla, mutta ei ehdottoman varmaa tietoa.

Moni nainen sen sijaan uskoo tuntevansa miehensä niin hyvin, ettei tältä tarvitse kysyäkään mitään. Vaimo tietää jo valmiiksi vastauksen. En tiedä, onko kyse naisten paremmasta uskosta ihmistuntemukseensa vai miesten yksikertaisemmasta ja ennalta-arvattavammasta ajatuksenjuoksusta.

Olen lukemattomia kertoja nähnyt tilanteita, joissa nainen närkästyy, jos mies kysyy naisen mielipidettä, sillä onhan se päivänselvää, mitä nainen ajattelee. Olen nähnyt myös tilanteita, joissa väärinkäsityksen pohjana on naisen ”tieto” siitä, mitä mies varmasti ajattelee.

Vierailija

Luulematta paras

Lukijan kirje: Tiedätkö aina miehesi ajatukset?

Luulo ei ole tiedon väärti, sanoo vanha sananlasku. Ihmissuhteissa ja politiikassa niin usein kuitenkin luullaan olevan. Ja siitä juontuu suuri osa suhdeongelmista. Usein kyse on ylimielisyydestä. Ja tähän me naiset syyllistymme miehiä useammin. Luulemme tietävämme, koska pidämme itseämme miehiä parempina. Mikä estää keskustelemasta asioista. Miehiä sen paremmin kuin naisiakaan ei pidä niputtaa. Parempi on kysyä, puhua ja toimia sen perusteella.
Lue kommentti

Kun ei ole kauppoja, ei tule tehtyä turhia hankintoja.

Muutin kaupunkiin 10 vuotta sitten. Olin tyytyväinen, kun palvelut, apteekki, kaupat, posti ja monet muut olivat naapurissa. Nyt ne kaikki ovat 1,5 kilometrin päässä, ja tämä entinen keskusta on lähes aavekaupunki täynnä tyhjiä liiketiloja.

En viitsi uudestaan muuttaa lähemmäs palveluja. Ajattelen asian positiivista puolta: kun ei kauppoja ole vieressä, ei tule tehtyä turhia hankintoja. Rahaa säästyy.

Itsenäinen

Avioero voi lamauttaa, varsinkin jos se tulee yllättäen. Mutta kun aika kuluu, vastoinkäyminen voi kääntyä onnenpotkuksi.

Joskus tuntuu siltä, että jokin asia murskaa koko elämän. Olen kuitenkin huomannut, että kun aika kuluu, ylitsepääsemättömiltä tuntuneet vastoinkäymiset voivatkin kääntyä positiivisiksi.

Avioero tai potkut voivat lamauttaa varsinkin, jos ne tulevat yllättäen. Siinä joutuu pitkiksi ajoiksi paniikkiin ja tuuliajolle. Olen kokenut molemmat, mutta nyt ajattelen, etten huolisi takaisin sen paremmin vanhaa puolisoani kuin työpaikkaanikaan.

Nykytilanteestani katsottuna vastoinkäymiset olivat minulle onnenpotkuja. Ilman niitä en olisi sama ihminen kuin olen nyt. Nykyisin olen paremmin sinut itseni kanssa kuin ennen.

Avioeron kauhun lamaannuttaneita ystäviäni olen lohduttanut, että joskus vielä kiität kumppaniasi siitä, että hän jätti sinut. Yksikään ei ole ymmärtänyt sanojani, vaan on pitänyt minua puukottajana, joka lyö lyötyä. Vasta paljon jälkeenpäin he ovat alkaneet ymmärtää, mitä tarkoitin.

Feeniks