Kuka on opettaja, jota muistelet lämpimästi vieläkin? Miksi hän jäi mieleesi?

Hän voi olla ekaluokan äidillinen ope tai lukiovuosien viisas aineenopettaja, mies tai nainen, jo eläkkeellä tai vielä työelämässä.

Esittelemme osan lukijoiden rakkaimmista opettajista artikkelissamme. Auta siis meitä löytämään hänet vastaamalla kysymyksiin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Perhepolitiikan pitäisi olla tekoja eikä vain vaalipuheita.

Lasta ei pidä laittaa hoitoon ennen kuin hän osaa puhua. Sitä ennen hän ei osaa kertoa kotona päivähoidon tapahtumista.

Lapselle olisi parasta, jos häntä ei tarvitsisi laittaa hoitoon ennen kuin hän täyttää kolme vuotta. Silloin useimmat lapset alkavat kaivata muutakin kuin kotona olemista.

Ymmärrän, ettei kaikilla vanhemmilla ole mahdollisuutta olla kotona niin kauan. Lapsen hyvinvoinnin kannalta kotihoidon tuki on elintärkeä.

Päiväkotien tilanteeseen voidaan vaikuttaa hallituksen päätöksillä. Perhepolitiikan pitäisi olla tekoja eikä vain vaalipuhetta.

Lapsen paras ensin

Maaseutu on vanhukselle armoton ympäristö. Kannattaa muuttaa kaupunkiin, kun vielä on hyväkuntoinen, että ehtii tottua siellä asumiseen.

Kävin viikko sitten järjestämässä vanhalle isälleni apua ja virikettä pienessä kunnassa. Olemme myös joka päivä puhelinyhteydessä.

Tiistaina isä vastasi virkeänä puheluun, mutta heti sen jälkeen hän oli kaatunut. Nyt hän on vakavassa tilassa terveyskeskuksen vuodeosastolla maattuaan lattialla yli kymmenen tuntia.

Isä ei halunnut muuttaa kotoaan lähelleni samaan kaupunkiin. Sairastuessaan hän olisi saanut täältä paremman avun ja tukea jo aiemmin.

Maaseutu on vanhukselle armoton ympäristö, vaikka siellä olisikin tuttavia. Siksi kannattaa muuttaa kaupunkiin vielä, kun on hyväkuntoinen, että ehtii tottua siellä asumiseen ja liikkumiseen.

Heli

Itsenäinen

Lukijan kirje: Kannattaa muuttaa kaupunkiin

Minäkin muutin kaupunkiin 10 vuotta sitten. Oli apteekki, kaupat, posti jne lähes naapurissa. Tilanne on nyt niin, että kaikki edellä mainitsemani ovat nyt tuolla ostoskeskuksessa 1,5 km päässä ja tämä keskusta on lähes aavekaupunki täynnä tyhjiä liiketiloja. En viitsi muuttaa taas lähemmäs palveluja, ajattelen asian positiivista puolta: kun kauppoja ei ole vieressä niin ei tule tehtyä turhia hankintoja ja rahaa säästyy.
Lue kommentti
Samassa veneessä

Lukijan kirje: Kannattaa muuttaa kaupunkiin

Yksin asuvalle mikä tahansa ympäristö on armoton. Maaseutu tai kaupunki aivan sama. Mielestäni vanhenevan ihmisen olisi hyvä ajoissa pohtia asumisensa, kun voimaa vielä riittää muutosten tekemiseen ja uuden oppimiseen. Tärkeintä olisi muuttaa paikkaan, jossa lähellä on lapsia, ystäviä tai ammattiapua aina saatavilla. Vanhana ei enää jaksa. Kun ikää karttuu, on vaikeampi sisäistää uusi asuinpaikka, kuten Heli sanoi. Jos muistiongelmaa alkaa ilmetä, olisi hyvä tehdä ratkaisut ajoissa ja...
Lue kommentti

Saunotko aamulla vai illalla? Mitä teillä syödään ja tehdään saunan jälkeen? Kerro se meille!

Saunominen on tärkeä osa monen viikottaista arkea. Myös saunan jälkeen on kiva tehdä tiettyjä asioita ja siihen kuuluu viikoittain toistuvia tapoja. Onko saunan jälkeen saatava viileä olut? Kuuluuko perheen saunanjälkeiseen illanviettoon aina yhteinen televisionkatseluhetki, vai pitääkö löylyjen jälkeen päästä suoraan nukkumaan? Vaiko kenties aamupalalle, sillä jotkut saunovat aamuisin?

Kerro meille viikoittaisista saunarutiineistasi, teemme aiheesta juttua!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

KK:n 50 000:n Facebook-kaverin kunniaksi käynnistyy tänään jälleen uusi kilpailu!

Tänään haluamme nähdä, mitä kaikkea 50 000 Facebook-kaveriamme tai muuta ystäväämme tekevät juuri tänään. Hyppää mukaan siellä, missä olet!

Toimi näin:

Ota kuva paikasta, jossa olet juuri nyt, olet sitten omassa olohuoneessa, toimistossa, mökin laiturilla tai vaikka lomamatkalla. Voit kuvata yhtä hyvin itsesi mukaan kuvaan kuin näyttää jotain, mitä on ympärilläsi.

Lataa kuva artikkelin lopusta löytyvään lomakkeeseen. Kerro samalla kuvauskenttään, mitä olet tekemässä ja missä. Voit myös kertoa, mitä sinulla on tänään päällimmäisenä mielessä!

Arvomme osallistujien ja yhteystietonsa jättäneiden kesken viisi kahden hengen lippupakettia Suomen Kädentaidot -messuille, jotka järjestetään Tampereella 17.-19. marraskuuta. Liput toimitetaan voittajille lähempänä messujen ajankohtaa.

Lataa kuva viimeistään 31.7. niin pääset mukaan lippujen arvontaan.

Lähettämällä kuvan vakuutat, että olet itse ottanut kuvan ja annat Kodin Kuvalehdelle oikeuden käyttää kuvaa Kodin Kuvalehden aineistoissa tai että sinulla on oikeus luovuttaa Kodin Kuvalehdelle edellä mainitut oikeudet.