Suuri Käsityö haluaa kannustaa ja innostaa peruskoulujen tekstiilityön oppilaita käsitöiden pariin lahjoittamalla heille 50 lehtistipendiä.

Täytä alla oleva hakemus perusteluineen ja lähetä se meille 22.5.2017 mennessä.

Lehtistipendi on Suuri Käsityö -lehden vuosikerta, jonka saajaa sinä opettajana voit ehdottaa. Stipendi on suunnattu käsityön opinnoissa menestyneille peruskoululaisille, ja sen saamisen perusteena voi olla hyvä menestys, kehitys tai vaikkapa sinnikkyys opinnoissa. Sinä opettajana tiedät syyn, miksi haluat palkita oppilaasi.

Stipendin saajat ratkaisee Suuri Käsityö -lehden toimitus. Jos ehdottamasi oppilas tulee valituksi, postitamme sinulle stipendin 26.5. mennessä, jotta ehdit antaa sen oppilaalle ennen lukuvuoden päättymistä.

Julkaisemme stipendien saajat Suuri Käsityö -lehden verkkosivuilla 31.5.2017.

Lisätietoja: päätoimittaja Tytti Kontulatytti.kontula@sanoma.com

 

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Muistostasi voi tulla KK:n sivuille nettijuttu.

Etsimme Kodin Kuvalehden nettijuttuihin koskettavia muistoja. Hetkestä, joka muutti elämäsi. Tilanteesta, joka ei koskaan unohdu. Tapahtumasta, josta alkoi jotain uutta. Tai sanoista, jotka jäivät pysyvästi mieleesi.

Voit kuvata muistoasi joko sanoin tai myös kuvalla. Valituista muistoista teemme nettiin isompia juttuja: toimittajamme ottaa sinuun yhteyttä, jos muistosi valitaan juttusarjaan mukaan. Jos haluat vain kirjoittaa etkä ladata kuvaa, rullaa sivua alaspäin, niin löydät kirjoituskentän. Kiitos, että jaat elämääsi!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Ystäväni sanoo, että jään nykymaailmassa joka junasta, jos en opi tekemään nopeita päätöksiä.

Olen harkitseva ihminen, ja minua ahdistaa, jos joudun tekemään liian nopeita päätöksiä. Hyvä ystäväni on päinvastainen. Hän nappaa asiat kiinni lennossa, on vaihtanut monta kertaa työpaikkaa ja tekee päätöksen vaikka saman tien. Hän on tehnyt monia hyviä päätöksiä, mutta myös huonoksi osoittautuneita valintoja.

Olen katsellut uutta työpaikkaa, ja joku aika sitten minulta kysyttiin, olisinko kiinnostunut työpaikasta, joka on tulossa auki. Pohdin asiaa, ja vaikka työ oli kiinnostava, siinä oli muutama puoli, joiden vuoksi halusin miettiä asian kunnolla. Sitten kävi niin, että paikka meni toiselle ennen kuin ehdin vastata.

Ystäväni ei tunnu pääsevän yli asiasta. Hän moittii minua yhä uudelleen hidastelusta ja sanoo, että nykymaailmassa jään jokaisesta junasta, jos en opettele tekemään päätöksiä nopeammin.

Mutta miten sellaista voi opetella, kun ei se ole minulle luontaista? Voiko ihminen muuttua perusluonteeltaan? Voiko kasvaa irti omasta itsestään?

Hitauteensa kyllästynyt

Itäsuomalaiset tunnetaan vastojina ja länsisuomalaiset vihtojina. Selvitämme, löytyykö lukijoistamme enemmän vihtojia vai vastojia.

Kun koivunlehdillä läiskitään selkää, puhutaan itäsuomalaisittain vastomisesta ja länsisuomalaisittain vihtomisesta. Kielitoimiston sanakirjasta, joka on Kotimaisten kielten keskuksen laatima yleiskielen sanakirja, löytyvät sekä vihta että vasta. Suomen saunaseuran mukaan maantieteellinen raja, joka erottaa vihdankäyttäjät vastankäyttäjistä, kulkee suunnilleen Päijänteen halki Suomen pituussuunnassa.

Vihdotko vai vastotko? Vastaa pikakyselyymme ja näet, löytyykö lukijoistamme enemmän vihdan- vai vastankäyttäjiä.

Kysely

Käytätkö saunassa vihtaa vai vastaa?

Neuvoiko mummo taitoja, tapoja tai elämänviisauksia? Vastaa kyselyyn ja voit voittaa Ihanat juhlat -erikoisnumeron.

Opettiko mummosi sinulle hilloamista, halaamista vai tarinoita menneiltä ajoilta? Vai kaikkia niitä ja paljon muuta?

Osallistu alla näkyvään kyselyyn.  Arvomme vastanneiden kesken kolme Kodin Kuvalehden erikoisnumeroa Ihanat juhlat, josta löydät 44 huippureseptiä kesän juhliin. 

Voit vastata kyselyyn tiistaihin 27.6. asti. Ilmoitamme voittajille henkilökohtaisesti. Kyselyn vastauksia käytetään Kodin Kuvalehden jutussa.
 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.