Kodin Kuvalehden lukijoiden tarinoista dramatisoitu Kaikki äitini, kaikki tyttäreni -esitys on palannut Aleksanterin teatterin ohjelmistoon.

Sanna Stellan työsti Kodin Kuvalehden lukijoiden lähettämistä tarinoista Miitta Sorvalin ja Pirjo Heikkilän kanssa näytelmän, joka sai ensi-iltansa Helsingissä Aleksanterin teatterissa viime syksynä. Äitien ja tyttärien suhteesta kertovaa näytelmää esitettiin sen jälkeen eri puolilla maata.

Nyt suuren suosion saanut näytelmä on palannut Aleksanterin teatterin ohjelmistoon. Näytöksiä on huhtikuuhun saakka. Varaa lippusi tästä.

Katso myös videolta, miten Sanna Stellanin käy, kun hän lukee maistiaisia lukijoiden tarinoista.

Valtion yhtiö kiertää työnantajan velvollisuudet maksamalla minulle työt palkkioina. Töistä kerrotaan yksi kerrallaan, joten minun on oltava aina valmiina.

Olen ollut virallisesti työtön kohta neljä vuotta. Samaan aikaan valtion yhtiö työllistää minua koko ajan heidän työpaikallaan, mutta maksaa työt palkkioina.

Työnantaja on tyytyväinen työhöni, koska muuten eivät pyytäisi minua töihin yhä uudelleen.

Kun minulle maksetaan palkkioina, ansiosidonnainen työttömyysturvani kuluu koko ajan, ja putoan kohta peruspäivärahalle.  Minulla ei näin toimittaessa ole myöskään kesälomaa, ei työterveyshuoltoa, enkä voi tehdä tulevaisuuden suunnitelmia kuten ostaa asuntoa. En voi suunnitella menemisiäkään, koska minun on oltava valmiina ja otettava vastaan keikat, jotka saan, mutta niistä kerrotaan aina yksi kerrallaan.

Koen, että työnantaja käyttää minua hyväksi. Tällaisen ei pitäisi olla mahdollista, mutta yhtiö etsii työllistämisen porsaanreiät ajattelematta työntekijän tilannetta – ja vielä valtion yhtiö.

Haen töitä muualta koko ajan, mutta en ole saanut, koska alallani on niin paljon työttömyyttä. Olen hakenut myös muita kuin oman alani töitä, mutta minulle sanotaan, että olen ylikoulutettu.

Onko hyviä vinkkejä, mitä tehdä, vai jatkanko kärvistelyä loputtomassa epävarmuudessa?

Elämä menee sumussa

Alba

Lukijan kirje: Työnantaja hyödyntää porsaanreiät

Olen samaa mieltä kuin edellinen vastaaja. Ole yhteydessä liittoosi - tässä kohtaa niistä on kerrankin hyötyä - ja pyydä apua. Joko toimit ja ehkä saat apua tai et sa, tai et toimi, jolloin tilanteesi ei parane. Molemmissa on riski. - Samalla en voi olla miettimättä, että tilanteesi on jossain määrin myös tiukan työlainsäädäntömme syytä, siis ay-liikkeen. Jos työmarkkinat olisivat joustavammat, työnantajat työllistäisivät helpommin, ja sinullakin voisi olla jo vakituinen työ. Suo siellä vetelä...
Lue kommentti
Väärin on väärin

Lukijan kirje: Työnantaja hyödyntää porsaanreiät

Kuulutko mihinkään liittoon? Liittojen lakimiehet ovat juuri tuota varten. Työn jatkuva teettämnen ilman työn vakinaistamista ei ole enää laillista ja sääntöjen mukaista. Työnantaja olettaa, etten viitsi / rohkene / jaksa nostaa kissaa pöydälle. Ymmärrän, että tilanteessasi se on vaikeaa, sillä leipää se on tuollakin tavalla ansaittu leipä. Tiedätkö työpaikallasi muita vastaavassa tilanteessa olevia, joita työnantajasi käyttää tuolla tavalla hyväksi? Jos et yksin halua panna työnantajaa lujille...
Lue kommentti

Lapsenlapsilla ei ole aikaa käydä, vaikka mummo hoiti heitä pienenä vuosien ajan.

Hoidin vuosia lapsenlapsiani saamatta siitä kiitosta saati maksua. Nyt kun lapsenlapset ovat aikuisia, vain harva käy luonani kylässä.

Puolisoni kuoli vuosia sitten vaikeaan sairauteen. Minulle tulee monesti itku, sillä olen niin yksin.

Yksin

Vierailija

Lukijan kirje: Kiitos jäi puuttumaan

Et kerro, nimimerkki Yksin , millaisessa tilanteessa lapsenlapsesi elävät. Ehkä heillä vain on niin kiire oman elämänsä kanssa, etteivät ehdi. Tuskin siinä pahaa tahtoa on, jos ja kun hoidit heitä niin paljon kuin kerrot. Nyt on nyt, ehkä he myöhemmin käyvät useammin, kun elämäntilanteet muuttuvat. Pidä kaikesta huolimatta itse heihin edelleen yhteyttä. Kyräilemään ei kannata jäädä.
Lue kommentti
Mummin muru

Lukijan kirje: Kiitos jäi puuttumaan

On erittäin hienoa nimimerkki Yksin, että jaksoit aikanaan hoitaa lapsenlapsesi. Haluan lohduttaa sinua, että ei hoidettavasi ole varmasti unohtaneet sinua. He vain eivät tämän elämän kiireessä sitten osaa ajatella, miten kaipaat heitä. Voisitko sinä tehdä aloitteen, vaikka soittamalla tai lähettämällä kortin. Sellainen ilahduttaisi heitä ja voisitte päästä yhteyteen uudestaan. Minulle kävi tänään ihana tilanne, kun leivoin pullaa nelivuotiaan lapsenlapseni kanssa. Hän yht´ äkkiä lausui: Minä...
Lue kommentti

Mies ei pyynnöistä huolimatta sano sanoja "minä rakastan sinua". Hänen mielestään pyydän liikoja

Mieheni ei sano koskaan: minä rakastan sinua. Itse sanoin sen aina silloin tällöin hänelle, mutta hän ei sano samaa koskaan takaisin.

Olen ottanut asian puheeksi. Mieheni otti sen ensin huumorilla, mutta myöhemmin hän sanoi sitä turhaksi löpinäksi.

Olen sanonut, että minulle olisi tärkeää kuulla, että mies rakastaa, ja myös poikamme ovat sanoneet siitä isälleen. Olemme käyneet terapiassakin ja mieheni antoi lupauksia, mutta ne vesittyivät. Tiedän, että hän on saanut vanhanaikaisen kasvatuksen, mutta aina voi muuttua ja voi tehdä parhaansa oman parisuhteensa eteen.

Olen yrittänyt hyvällä ja pahalla, mutta mikään ei tunnu auttavan. Hänen mielestään pyydän liikoja, vaikka en pyydä kuin tätä.

Olen tunneihminen ja tämä on mielestäni ihan normaalia pyytämistä. Mieheni on realisti. Olen väsynyt, ja välimme ovat nykyään viilenneet.

Henkisen rakkauden puute

Ei kukko käskien laula

Lukijan kirje: Kaipaan helliä sanoja

Jokainen ihminen tarvitsee hellyyttä, hyväksytyksi tulemista ja myös kosketusta, siinä olet aivan oikeassa. Jotkut tutkijatkin ovat sen osoittaneet aivan tieteellisesti. Mutta sinun lähestymistavassasi on yksi ongelma: vaadit ja tavallaan yrität pakottaa miehesi sanomaan sellaista, mihin hän ei selvästi jostain syystä kykene. Et kirjeessäsi kuitenkaan mitenkään valaise tai arvioi, miksi rakkaudesta puhuminen on miehellesi niin vaikeaa. Vanha kansansanonta sanoo, ettei kukko käskien laula...
Lue kommentti
Vierailija

Lukijan kirje: Kaipaan helliä sanoja

Jos mies näyttää teoillaan rakastavansa sinua, niin en kyllä kinuaisi ja vaatisi tuollaista. Itse olen ollut naimisissa 20 vuotta ja muutaman vuoden sitä ennen yhdessä. Alussa halusin kanssa, että mies olisi sanonut niin, koska itse sanoin usein. Muutaman vuoden jälkeen lakkasin toivomasta ja nyt en edes odota sitä, näen sen hänen teoistaan minua kohtaan, pienistäkin asioista. Helposti tuota lausetta hoetaan tarkoittamatta sitä todella. Joku tuolla ehdotti eroa, kyllä tuollaisen asian takia ei...
Lue kommentti

Onko sinullakin ystävä tai tuttu, joka tietää kaikesta kaiken ja jakaa mielipiteensä auliisti? Hän ei ehkä huomaa, miten jyrätyksi tunnet olosi hänen seurassaan. Kerro kokemuksistasi, teemme juttua.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.