Elämässä tulee hetkiä, jolloin tajuaa, että jostakin on päästettävä irti. Kirjoita meille omasta kokemuksestasi. Teemme juttua.

Oletko joutunut jättämään taaksesi jotakin, minkä kerran koit tärkeäksi? Vaikean ihmissuhteen? Kodin tai kesämökin, jonka hoitamisessa oli liikaa haastetta? Uran, joka vei kaikki voimat?

Mistä tajusit, että nyt on luopumisen aika? Millaisia tunteita se herätti – haikeutta, mutta ehkä myös helpotusta ja iloa?

Kerro meille lyhyesti sähköpostilla luopumisen ilosta ja surusta.

Lähetä meili osoitteeseen sanna.kajander-ruuth@sanoma.com .

Muista liittää mukaan myös nimesi, ikäsi ja yhteystietosi. Valitsemme vastanneiden joukosta haastateltavia Kodin Kuvalehden eri kanaviin. Kaikkien yhteystietonsa lähettäneiden kesken arvomme Taina Koivusen kauniin Puutarhurin käsikirjan (Gummerus).  

Katkeruuteen ei kannata jäädä.

Ihmisen olisi ajateltava, että elämässä asiat vain joskus menevät niin kuin menevät.

Katkeruuteen ei kannata jäädä. Se on kuluttava tunne, joka estää ilon ja eteenpäin menon elämässä.

Hely

Ero on kova paikka, mutta siitä pääsee eteenpäin. Mikä sinua auttoi selviämään erosta? Vastaa kyselyyn ja voit voittaa täydellisen kokoelman Niskavuori-elokuvia.

Eron kanssa kamppailevaa auttaa parhaiten erosta toipunut. Kriisin keskellä tuntuu hyvältä, kun joku saman kokenut muistuttaa: Pahin menee ohi. Tästäkin kokemuksesta selviää.

Mitkä asiat auttoivat sinua pahimman erokriisin aikana? Vastaa alla näkyvään kyselyyn. Arvomme sähköpostiosoitteensa jättäneiden kesken 23.1.2017 seitsemän dvd:n boksin, joka sisältää kaikki Niskavuori-elokuvat.

Dvd-boksi sisältää kaikki seitsemän Niskavuori-elokuvaa. Vanhin on vuodelta 1938, uusin vuosimallia 1984.
Dvd-boksi sisältää kaikki seitsemän Niskavuori-elokuvaa. Vanhin on vuodelta 1938, uusin vuosimallia 1984.

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Valtion yhtiö kiertää työnantajan velvollisuudet maksamalla minulle työt palkkioina. Töistä kerrotaan yksi kerrallaan, joten minun on oltava aina valmiina.

Olen ollut virallisesti työtön kohta neljä vuotta. Samaan aikaan valtion yhtiö työllistää minua koko ajan heidän työpaikallaan, mutta maksaa työt palkkioina.

Työnantaja on tyytyväinen työhöni, koska muuten eivät pyytäisi minua töihin yhä uudelleen.

Kun minulle maksetaan palkkioina, ansiosidonnainen työttömyysturvani kuluu koko ajan, ja putoan kohta peruspäivärahalle.  Minulla ei näin toimittaessa ole myöskään kesälomaa, ei työterveyshuoltoa, enkä voi tehdä tulevaisuuden suunnitelmia kuten ostaa asuntoa. En voi suunnitella menemisiäkään, koska minun on oltava valmiina ja otettava vastaan keikat, jotka saan, mutta niistä kerrotaan aina yksi kerrallaan.

Koen, että työnantaja käyttää minua hyväksi. Tällaisen ei pitäisi olla mahdollista, mutta yhtiö etsii työllistämisen porsaanreiät ajattelematta työntekijän tilannetta – ja vielä valtion yhtiö.

Haen töitä muualta koko ajan, mutta en ole saanut, koska alallani on niin paljon työttömyyttä. Olen hakenut myös muita kuin oman alani töitä, mutta minulle sanotaan, että olen ylikoulutettu.

Onko hyviä vinkkejä, mitä tehdä, vai jatkanko kärvistelyä loputtomassa epävarmuudessa?

Elämä menee sumussa

Alba

Lukijan kirje: Työnantaja hyödyntää porsaanreiät

Olen samaa mieltä kuin edellinen vastaaja. Ole yhteydessä liittoosi - tässä kohtaa niistä on kerrankin hyötyä - ja pyydä apua. Joko toimit ja ehkä saat apua tai et sa, tai et toimi, jolloin tilanteesi ei parane. Molemmissa on riski. - Samalla en voi olla miettimättä, että tilanteesi on jossain määrin myös tiukan työlainsäädäntömme syytä, siis ay-liikkeen. Jos työmarkkinat olisivat joustavammat, työnantajat työllistäisivät helpommin, ja sinullakin voisi olla jo vakituinen työ. Suo siellä vetelä...
Lue kommentti
Väärin on väärin

Lukijan kirje: Työnantaja hyödyntää porsaanreiät

Kuulutko mihinkään liittoon? Liittojen lakimiehet ovat juuri tuota varten. Työn jatkuva teettämnen ilman työn vakinaistamista ei ole enää laillista ja sääntöjen mukaista. Työnantaja olettaa, etten viitsi / rohkene / jaksa nostaa kissaa pöydälle. Ymmärrän, että tilanteessasi se on vaikeaa, sillä leipää se on tuollakin tavalla ansaittu leipä. Tiedätkö työpaikallasi muita vastaavassa tilanteessa olevia, joita työnantajasi käyttää tuolla tavalla hyväksi? Jos et yksin halua panna työnantajaa lujille...
Lue kommentti

Lapsenlapsilla ei ole aikaa käydä, vaikka mummo hoiti heitä pienenä vuosien ajan.

Hoidin vuosia lapsenlapsiani saamatta siitä kiitosta saati maksua. Nyt kun lapsenlapset ovat aikuisia, vain harva käy luonani kylässä.

Puolisoni kuoli vuosia sitten vaikeaan sairauteen. Minulle tulee monesti itku, sillä olen niin yksin.

Yksin

Vierailija

Lukijan kirje: Kiitos jäi puuttumaan

Et kerro, nimimerkki Yksin , millaisessa tilanteessa lapsenlapsesi elävät. Ehkä heillä vain on niin kiire oman elämänsä kanssa, etteivät ehdi. Tuskin siinä pahaa tahtoa on, jos ja kun hoidit heitä niin paljon kuin kerrot. Nyt on nyt, ehkä he myöhemmin käyvät useammin, kun elämäntilanteet muuttuvat. Pidä kaikesta huolimatta itse heihin edelleen yhteyttä. Kyräilemään ei kannata jäädä.
Lue kommentti
Mummin muru

Lukijan kirje: Kiitos jäi puuttumaan

On erittäin hienoa nimimerkki Yksin, että jaksoit aikanaan hoitaa lapsenlapsesi. Haluan lohduttaa sinua, että ei hoidettavasi ole varmasti unohtaneet sinua. He vain eivät tämän elämän kiireessä sitten osaa ajatella, miten kaipaat heitä. Voisitko sinä tehdä aloitteen, vaikka soittamalla tai lähettämällä kortin. Sellainen ilahduttaisi heitä ja voisitte päästä yhteyteen uudestaan. Minulle kävi tänään ihana tilanne, kun leivoin pullaa nelivuotiaan lapsenlapseni kanssa. Hän yht´ äkkiä lausui: Minä...
Lue kommentti