Tule mukaan tekemään äitien kehumisen maailmanennätystä! Keräämme äidin ja tyttären yhteiskuvia ja annamme äideille kiitoksia.

KK on käynnistänyt #kiitosäiti -kampanjan. Keräämme yhteiskuvia äideistä ja tyttäristä sekä viestejä, joissa kiitetään äitiä.

Voit lähettää uuden tai vanhan kuvan sinusta ja äidistäsi. Voitte olla ottaneet kuvan selfienä tai se voi olla jonkun toisen ottama.

Kuvan lähetyslomake löytyy sivun alalaidasta. Kerro kuvaa ladatessasi, keitä siinä esiintyy ja mistä asiasta haluat äitiäsi kiittää. Voit aloittaa tekstin esimerkiksi sanoilla "Kiitos äiti, että..."

Muista myös, että kuvan lähettämiseen tulee olla lupa kaikilta kuvassa esiintyviltä.

Kuvan ja kiitoksen voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen kodin.kuvalehti@sanoma.com. Kampanjaan voi osallistua lisäksi Instagramissa hashtageilla #kiitosäiti #kodinkuvalehti.

Voita kirjapalkinto!

Nyt kilpailussa on palkintona Vappu Taipaleen Isoäitikirja (Into, 2017). Kirjassa tuodaan esiin, että mummous on suuri lahja, mutta Taipale ei romantisoi sitä vaan käsittelee myös vaikeita asioita kuten lapsettomuutta, eroja ja vanhenemisen tuomia suruja.

Lataa kuva viimeistään 3.5.2017 ja olet mukana arvonnassa. Kirja arvotaan kuvia ladanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken 4.5.

Kilpailussa aiemmin palkintona olleet lippupaketit Kaikki äitini, kaikki tyttäreni -näytelmän juhlanäytökseen Espoon Metro Areenalla 13.5. on arvottu kuvia ladanneiden kesken. Voittajiin on otettu henkilökohtaisesti yhteyttä.

Lähettämällä vakuutat, että annat Kodin Kuvalehdelle oikeuden käyttää kuvaa Kodin Kuvalehden aineistoissa tai että sinulla on oikeus luovuttaa Kodin Kuvalehdelle edellä mainitut oikeudet. Osa kuvista ja kiitoksista julkaistaan Kodin Kuvalehden numerossa 10/2017 ja kuvia voidaan käyttää myös muuten Kodin Kuvalehden aineistoissa. 

 

 

Perhepolitiikan pitäisi olla tekoja eikä vain vaalipuheita.

Lasta ei pidä laittaa hoitoon ennen kuin hän osaa puhua. Sitä ennen hän ei osaa kertoa kotona päivähoidon tapahtumista.

Lapselle olisi parasta, jos häntä ei tarvitsisi laittaa hoitoon ennen kuin hän täyttää kolme vuotta. Silloin useimmat lapset alkavat kaivata muutakin kuin kotona olemista.

Ymmärrän, ettei kaikilla vanhemmilla ole mahdollisuutta olla kotona niin kauan. Lapsen hyvinvoinnin kannalta kotihoidon tuki on elintärkeä.

Päiväkotien tilanteeseen voidaan vaikuttaa hallituksen päätöksillä. Perhepolitiikan pitäisi olla tekoja eikä vain vaalipuhetta.

Lapsen paras ensin

Eikä edes uraäiti

Lukijan kirje: Pieni lapsi kuuluu kotiin

Pieni lapsi voi voida hyvin monenlaisessa ympäristössä. Pääasia ovat turvalliset ja pysyvät suhteet aikuisiin, ja niitä lapsella voi olla kodin lisäksi myös päiväkodissa. Kontaktit toisten lasten kanssa ja se, että jo ihan pienestä pitäen oppii toimimaan ryhmässä (omasta kokemuksesta voin sanoa, että lapsi alkaa totutella siihen monella tasolla jo paljon ennen kolmatta ikävuottaan!) eivät varmasti myöskään tee lapselle pahaa. Onhan se toki ikävää jättää oma pikkuinen päiväksi toisten hoitoon,...
Lue kommentti

Maaseutu on vanhukselle armoton ympäristö. Kannattaa muuttaa kaupunkiin, kun vielä on hyväkuntoinen, että ehtii tottua siellä asumiseen.

Kävin viikko sitten järjestämässä vanhalle isälleni apua ja virikettä pienessä kunnassa. Olemme myös joka päivä puhelinyhteydessä.

Tiistaina isä vastasi virkeänä puheluun, mutta heti sen jälkeen hän oli kaatunut. Nyt hän on vakavassa tilassa terveyskeskuksen vuodeosastolla maattuaan lattialla yli kymmenen tuntia.

Isä ei halunnut muuttaa kotoaan lähelleni samaan kaupunkiin. Sairastuessaan hän olisi saanut täältä paremman avun ja tukea jo aiemmin.

Maaseutu on vanhukselle armoton ympäristö, vaikka siellä olisikin tuttavia. Siksi kannattaa muuttaa kaupunkiin vielä, kun on hyväkuntoinen, että ehtii tottua siellä asumiseen ja liikkumiseen.

Heli

Samassa veneessä

Lukijan kirje: Kannattaa muuttaa kaupunkiin

Yksin asuvalle mikä tahansa ympäristö on armoton. Maaseutu tai kaupunki aivan sama. Mielestäni vanhenevan ihmisen olisi hyvä ajoissa pohtia asumisensa, kun voimaa vielä riittää muutosten tekemiseen ja uuden oppimiseen. Tärkeintä olisi muuttaa paikkaan, jossa lähellä on lapsia, ystäviä tai ammattiapua aina saatavilla. Vanhana ei enää jaksa. Kun ikää karttuu, on vaikeampi sisäistää uusi asuinpaikka, kuten Heli sanoi. Jos muistiongelmaa alkaa ilmetä, olisi hyvä tehdä ratkaisut ajoissa ja...
Lue kommentti
Itsenäinen

Lukijan kirje: Kannattaa muuttaa kaupunkiin

Minäkin muutin kaupunkiin 10 vuotta sitten. Oli apteekki, kaupat, posti jne lähes naapurissa. Tilanne on nyt niin, että kaikki edellä mainitsemani ovat nyt tuolla ostoskeskuksessa 1,5 km päässä ja tämä keskusta on lähes aavekaupunki täynnä tyhjiä liiketiloja. En viitsi muuttaa taas lähemmäs palveluja, ajattelen asian positiivista puolta: kun kauppoja ei ole vieressä niin ei tule tehtyä turhia hankintoja ja rahaa säästyy.
Lue kommentti

Saunotko aamulla vai illalla? Mitä teillä syödään ja tehdään saunan jälkeen? Kerro se meille!

Saunominen on tärkeä osa monen viikottaista arkea. Myös saunan jälkeen on kiva tehdä tiettyjä asioita ja siihen kuuluu viikoittain toistuvia tapoja. Onko saunan jälkeen saatava viileä olut? Kuuluuko perheen saunanjälkeiseen illanviettoon aina yhteinen televisionkatseluhetki, vai pitääkö löylyjen jälkeen päästä suoraan nukkumaan? Vaiko kenties aamupalalle, sillä jotkut saunovat aamuisin?

Kerro meille viikoittaisista saunarutiineistasi, teemme aiheesta juttua!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

KK:n 50 000:n Facebook-kaverin kunniaksi käynnistyy tänään jälleen uusi kilpailu!

Tänään haluamme nähdä, mitä kaikkea 50 000 Facebook-kaveriamme tai muuta ystäväämme tekevät juuri tänään. Hyppää mukaan siellä, missä olet!

Toimi näin:

Ota kuva paikasta, jossa olet juuri nyt, olet sitten omassa olohuoneessa, toimistossa, mökin laiturilla tai vaikka lomamatkalla. Voit kuvata yhtä hyvin itsesi mukaan kuvaan kuin näyttää jotain, mitä on ympärilläsi.

Lataa kuva artikkelin lopusta löytyvään lomakkeeseen. Kerro samalla kuvauskenttään, mitä olet tekemässä ja missä. Voit myös kertoa, mitä sinulla on tänään päällimmäisenä mielessä!

Arvomme osallistujien ja yhteystietonsa jättäneiden kesken viisi kahden hengen lippupakettia Suomen Kädentaidot -messuille, jotka järjestetään Tampereella 17.-19. marraskuuta. Liput toimitetaan voittajille lähempänä messujen ajankohtaa.

Lataa kuva viimeistään 31.7. niin pääset mukaan lippujen arvontaan.

Lähettämällä kuvan vakuutat, että olet itse ottanut kuvan ja annat Kodin Kuvalehdelle oikeuden käyttää kuvaa Kodin Kuvalehden aineistoissa tai että sinulla on oikeus luovuttaa Kodin Kuvalehdelle edellä mainitut oikeudet.