Mansikkaa, banaania ja mustikkaa? Rahkaa, pähkinöitä ja minttua? Mitä sinä surautat smoothieen?

Mitä sinä sekoitat smoothieen? Mitä makuja rakastat? Millaista rakennetta tavoittelet? Ajatteletko smoothien proteiini-, kuitu- tai vitamiinisisältöä?

Paljasta lempiyhdistelmäsi kommenttikentässä! Kaikkien vastanneiden kesken arvomme 29. huhtikuuta 2016 kaksi Smoothiet ja mehut -reseptikirjaa. Yhden kirjan arvo on 11 euroa.

Jos haluat osallistua arvontaan, muista jättää sähköpostiosoitteesi tai rekisteröidy saitille.

Kummitäti ei muistanut minua koskaan.

Olen saanut kummiudesta huonon kokemuksen. Oma kummitätini ei muistanut minua koskaan muuten kuin kummilusikalla. Olisi ollut kiva saada edes kortti syntymä- tai nimipäivänä.

Siskoni kummitäti ja -setä ovat muistaneet häntä koko elämänsä ajan. Kummeilla oli eroa kuin yöllä ja päivällä.

Hely

Katkera inhokki kummilapsi

Lukijan kirje: Olisinpa saanut edes kortin

Minua kummi ei ole muistanut vuosiin, joskus ihan pienenä vain ja rippijuhlissa, silloinkik sain vain ruusun. Toiselle kummilapselleen osti rippilahjaksi ulkomaanmatkan. Muutenkin reissaavat yhdessä ja kaiken huippuna kummini kirjoitti facebook päivityksen toisen kummilapsensa syntymäpäivänä että "tänään lempikummilapsen syntymäpäivä". Tuntui pahalta, itse kutsuin käymään syntymäpäivänä, ei edes vastannut kutsuun saati tullut paikalle.
Lue kommentti
Parempaan päin

Lukijan kirje: Olisinpa saanut edes kortin

Omia kummejani näin viimeksi omissa ristijäisissäni ja siitä vain valokuvat ovat todisteena/muistona. Koskaan en ole mitään muistamista heiltä saanut. En edes tiedä missä he nykyään asuvat, enkä toisaalta välitä tietääkkään. Isosiskoni toimi rippi"kummina" rippikurkossa. Ei tuntunut pahalta, kun tuttu ihminen oli vierellä. Seurakunnantyöntekijät vain vähän ihmettelivät. Kummittomuuteen on tottunut jo pienestä asti, mutta kyllähän se nuorempana harmitti kun kaverit puhuivat kummeistaan ja...
Lue kommentti

Osallistu Kodin Kuvalehden ristikon arvontaan kirjoittamalla vastauskohtaan ristikon nuolien osoittamat sanat.

Vastaa 14.12.2016 mennessä. Kaikkien vastauksen lähettäneiden kesken arvomme 30 euron rahapalkinnon.

Yhteystiedot
Olen täysi-ikäinen ja haluan saada ensimmäisten joukossa kilpailukutsuja, ainutlaatuisia etuja ja edullisia tarjouksia Sanoma Media Finland Oy:ltä ja sen kanssa kulloinkin samaan Sanoma-konserniin kuuluvilta yhtiöiltä.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Elämä on sekä antamista että saamista.

Olen pannut merkille, että lapset eivät nykyisin anna lahjoja isovanhemmille ja kummeille, vaikka itse saavat heiltä joulu- ja syntymäpäivälahjat.

Olen opettanut omat lapseni antamaan lahjoja vastavuoroisesti. Lahjat ovat usein jotain omatekemää kuten askarteluja tai piirroksia. Oleellista on oppia pienestä pitäen, että elämä on sekä antamista että saamista. Antaminen tuo ilon.

Myös monet nuoret aikuiset kuittaavat jouluna ja synttäreinä saamansa lahjat saavutettun aetuna. Hyvä, jos muistavat kiittää.

Mielestäni lapsia ja nuoria pitäisi selväsanaisesti opettaa vastavuoroisuuteen. Rahanpuute ei ole ongelma, tärkeintä on muistaminen. Luontevinta sen opettaminen on vanhemmille. Asiaa on hyvä ajatella nyt, kun on taas joululahjojen aika.

Vastavuoroisuutta

Naiset tietävät, miltä miehestä tuntuu, ja vielä paremmin he tietävät, miltä miehestä tulisi tuntua.

Olen vuosien mittaan lukenut vaimoni tilaamasta Kodin Kuvalehdestä Ihmisten kesken-palstaa. En lakkaa ihmettelemästä sitä suurta viisautta, mikä naisilla on miehen sielunelämästä. Naiset tietävät, miltä miehestä tuntuu, ja vielä paremmin he tietävät, miltä miehestä tulisi tuntua.

Reiskan pää toimii eri tavalla kuin nainen kuvittelee. Miehen onnellisuuden peruspilarit ovat uni, työ, ruoka, sauna ja seksi. Työn tilalla voi olla myös moottoripyörä, shakki, kesämökki tai muu vapaa-ajan harrastus.

Lisäksi mies tarvitsee arvostusta. Tyypillisimmin arvostus annetaan työn jäljestä tai muista aikaansaannoksista. Pikkuasioista nalkuttava vaimo ei osoita arvostusta. Naisten tärkeät asiat eivät ole ainoa oikea viisaus.

Vaimon kanssa keskustelu on useimmiten sitä, että mies saa kuulla, mitä ei ole tehnyt ja mitä on taas tehnyt. Toistuessaan se alkaa tympiä. Huonoin hetki aloittaa keskustelu on petille kallistuttaessa.

Mies ajattelee ensin ja puhuu sitten toisin kuin nainen, joka avaa suunsa ja puhuu ja vasta puhuessaan kutoo ajatusverkkoaan.

Naiset kirjoittavat, että seksi on painostusta tai uhrautumista. Miehelle seksi on läheinen kokemus rakastamansa ihmisen kanssa. Ihmettelen, miksi naiset eivät lähde suhteesta, jos sen herkin asia on muuttunut painostukseksi?

Älkää siis naiset mestaroiko miestenne päätä, sillä siihen yksinkertaisuuteen teidän ajatuksenne eivät taivu. Voitte muuttaa vain itseänne, jos tahdotte. Mieskin voi muuttua, mutta naisen tavoin ajattelevaa hänestä ei tule.

Aviomies